|
Autor |
Wiadomość |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Śro 23 Sty, 2008
|
|
|
Właśnie pooglądałem Labirynt Fauna zeszłoroczna pozycja oskarowa za film nie amerykański. Z początku wydawał mi się płytki i nudny ale po dłuższym zastanowieniu muszę przyzmać że coś w nim jest. Niezłe kino psychologiczne |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 35 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
Hitman też mi się całkiem podobał. A' propos gry: to nie jest to gra internetowa a po prostu komputerowa. Nie ma nawet multi |
|
|
|
 |
Arkadiusz
Aficionado

Obecności na FOSCA: 12
Wiek: 37 Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 790 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Pabianice
|
|
|
|
Z filmów opartych na grach komputerowych to śmiało mogę polecić Silent Hill. To naprawdę niezła i klimatyczna produkcja. Coś dla fanów thrillerów. |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
Arkadiusz napisał/a: | Z filmów opartych na grach komputerowych to śmiało mogę polecić Silent Hill. To naprawdę niezła i klimatyczna produkcja. Coś dla fanów thrillerów. |
Nie bedę na ten temat z Toba polemizował... bo ja ledwo dotrwałem do końca ... może to wina nie tego klimatu jakiego sie spodziewałem ale ... to subiektywna opinia.
Z takich mrocznych klimatów to bardziej podobał mi sie fiml PULSE , grupka ludzi , stronka internetowa i troche grozy... ale to dla fanów horrorów.
Oglądam duże ilości filmów (różnych gatunków) ale gdybym miał ten opisać Silent hill to 4/10 za to PULSE 6/10 choć to też tylko moja opinia... Hej |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
Film faktycznie genialny nie był, zdecydowanie nie wykorzystał potencjału, jaki wytworzyła cała seria gier The Silent Hill. Grałem i przeszedłem wszystkie, wiem co mówię- nie ma drugiej gry z takim klimatem. Kto grał- przyzna rację Film na początku daje radę jeszcze, ale końcówka to naprawdę kicha. Na siłę takie to wszystko. Krew i flaki to tylko w baaardzo małej części klimat gry. Zabrakło zagadek, strachu przed NIEZNANYM przede wszystkim. Wyszła jatka z tłem jakiejś chorej sekty- jest to naprawdę bardzo rozwinięte w grach. Z końcówki jedyne co mi się podobało to świetne oddanie pielęgniarek z 2 części gry no i oczywiście sam ZŁY. |
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
zostałem zacięgniety rok temu na Silent Hill i nie był to najgorszy jaki widziałem nie miałem doczynienia z grą więc to na plus bo później jak poczytałem i "przejrzałem" gre to rzeczywiście marniej wypada ale obejrzeć można |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
bystry napisał/a: | Hitman też mi się całkiem podobał. A' propos gry: to nie jest to gra internetowa a po prostu komputerowa. Nie ma nawet multi |
Mialo byc 'komputerowej', przejezyczenie |
|
|
|
 |
Arkadiusz
Aficionado

|
|
|
|
Mój najgorszy "growy" film na jakim byłem w kinie to zdecydowanie Doom. Mało na nim nie zasnąłem. Strasznie naciągany i wykonany na odwal się. |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
Obejrzałem dzisiaj "Jestem legenda". Jakiś taki dziwny ten film, srednio mi sie podobał, trochę nudnawy. Fajnie zrobili miasto, to musze im przyznać, ale zombiaki jakieś takie zabidzone.
Will w ogóle jak sie zmienił. Posiwiał, przypakował ale z twarzy wyglądał jak dziadek. |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
To zobacz The Blair Witch Project 2- gra była ok, na filmie autentycznie zasnąłem. Pierwsza część za to była doskonała, zarówno film jak i gra. |
|
 |
Arkadiusz
Aficionado

|
|
|
|
Podobno najbardziej spapraną częścią filmu jest końcówka. Ale nie wiem nawet o co w tym chodzi, bo nie miałem okazji oglądać. Może wybiorę się na niego w najbliższym czasie.
A z Willem to uwielbiam Men in Black. |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
You Kill Me Komedia, kryminalna produkcji USA opowiadajaca o czlonku polskiej mafii. Jak przystalo na Polaka, alkoholik Ciekawy film, chociaz malo akcji 6/10 |
|
|
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Wto 29 Sty, 2008
|
|
|
El Comandante napisał/a: | Obejrzałem dzisiaj "Jestem legenda". Jakiś taki dziwny ten film, srednio mi sie podobał, trochę nudnawy. Fajnie zrobili miasto, to musze im przyznać, ale zombiaki jakieś takie zabidzone.
Will w ogóle jak sie zmienił. Posiwiał, przypakował ale z twarzy wyglądał jak dziadek. |
Jestem legendą - 5/10 ale chyba za tło - film ... apokaliptyczne wizje a`la Resident Evil więc nic nowego ... komercja |

|
|
|
|
 |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
do ksiazki nie dorasta zupelnie, i wspolny jest tylko tytuł i miasto |
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
Mateusz napisał/a: | do ksiazki nie dorasta zupelnie, i wspolny jest tylko tytuł i miasto |
Z tym to chyba zawsze jest problem "ksiażka - film" ale czasem warto popatrzeć
choć nie w tym przypadku. |

|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Fakt straszna kicha |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
kiersno1982 [Usunięty]
|
|
|
|
W nawiązaniu do "Jestem Legendą "
Angole ładnych parę lat temu zrobili fajny film pt. " 28 dni później ".
Film zrobiony bez efektów komputerowych , że świetnymi momentami i dobrą kamerą .
Polecam obejrzeć ten film. |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Z polskich pozycji w niedzielę oglądałem Sztuczki . Wazniosłe kino to to nie jest ale całkiem fajnie sięoglądało 6.5/10 |
|
|
|
 |
Highlander71

|
Wysłany: Śro 30 Sty, 2008
|
|
|
"Mój najlepszy przyjaciel" - francuskie kino 5/10 z plusem , film który pokazuje czy warto mieć kogoś do kogo można zadzwonić o 3 w nocy - przyjaciela i jak tragicznie ja sie go nie ma - film można obejrzeć tak dla odmiany - właśnie go oglądam i ciekaw jestem zakończenia.
Pozdrawiam |

|
|
|
|
 |
Arkadiusz
Aficionado

|
Wysłany: Śro 30 Sty, 2008
|
|
|
Jeśli macie sporo wolnego czasu (tak ze 3 godziny) to oglądnijcie sobie Czas Apokalipsy - Powrót. Naprawdę świetne kino wojenne i dramat w jednym. Film ten jest dziś kultem.
Jest to luźna adaptacja książki Josepha Conrada "Jądro ciemności".
Co najlepsze pozycja ta ukazała się w Polsce w dzień wprowadzenia stanu wojennego.
"I love the napalm smell in the morning" |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|