Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: filmy, obejrzenia, warte

Filmy warte obejrzenia
Autor Wiadomość
kajela
Nowicjusz

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012   

Z nowych filmów polecam "grave encounters " na prawdę dobry horror :)
moja ocena 8/10
film stylizowany na dokument, akcja rozgrywa się w starym opuszczonym szpitalu psychiatrycznym.

SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Otrzymał 93 piw(a)
Wysłany: Czw 23 Lut, 2012   

Dziewczyna z tatuażem
Idy marcowe

Dwa bardzo, bardzo fajne filmy. Dziewczyna z tatuażem to jeden z lepszych filmów, który oglądałem w ogóle.

korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Otrzymał 287 piw(a)
Wysłany: Sob 29 Gru, 2012   

Film którego NIE WARTO oglądać, Hobbit. Szedłem wczoraj do kina nastawiony pozytywnie, ale dzisiaj uczciwie muszę przyznać, że ten film jest kiepski, a już na pewno jego początek, który jest masakrycznie wręcz nudny :/ Widać, że producenci chcą wycisnąć z oglądających ile tylko się da i dlatego film podzielili na części rozciągając resztę ile tylko się dało. Takie uczucie miałem już od samego początku oglądania, a dalej tylko się w tym utwierdziłem ;) Sceny 3D również nie zachwyciły. Ciężko jednoznacznie ocenić ten film bo w zasadzie nie wzbudził żadnych emocji, ani złych, ani dobrych. Najlepiej będzie o nim napisać, że jest nijaki.

mój status

entelm
Początkujący Aficionado

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Sob 29 Gru, 2012   

I tu się zgodzę, początek jest tak nudny i naciągany, że zasnąłem. Szkoda ponad trzech godzin siedzenia na dupie.

entelm

Borsuk
Początkujący Aficionado
Mlaskmlask-mniammniam:)

Obecności na FOSCA: 3
Otrzymał 75 piw(a)
Wysłany: Pon 31 Gru, 2012   

Musze się z powyższymi totalnie nie zgodzić :)
Mianowicie mi się film od początku do końca podobał. Genialne zdjęcia, kostiumy i charakteryzacja.
Wiadomo, że jeśli ktoś oczekiwał Władcy pierścieni 4, to raczej tego nie dostanie.
Dla mnie (moja opinia) początek filmu z pieśniami i zapoznaniem się z bohaterami był miłym wprowadzeniem do późniejszej, bardziej wartkiej części filmu.
Zaznaczę, że byłem na wersji 2d, 24 FPS. czyli bez durnowatych efektów i męczącego 3d.
Podobała mi się ogólna stylistyka filmu, czyli bardziej dla dzieci, film w polsce jest od 10 lat, więc nie jest tak mroczny jak trylogia. Krasnoludy, stwory i cała reszta jest bardziej zabawkowa, ale w momentach z akcją i wywijaniem toporem, łby lecą w lewo i prawo. Do tego jeśli ktoś popełni błąd pójścia na wersję z dubbingiem, to przeoczy wszystkie smaczki wynikające z różnorodnych akcentów i rodzajów głosów. Jest to absolutna cześć filmu, którą Polacy zdruzgotali głosami bez żadnej wczówki. Super efekty i piękne pejzarze.

Generalnie film super, warto zobaczyć :) - opinia 100% odwrotna od powyższych :)

Elmer22
Początkujący Aficionado

Otrzymał 19 piw(a)
Wysłany: Wto 01 Sty, 2013   

Ja byłem na TYM W PIĄTEK I.. POPEŁNIŁEM PARĘ BŁĘDÓW.. O tuż poszedłem na 3D i wersje z dubbingiem która mnie totalnie zawiodła i wkurzała.. no cóż ściągnę se kiedyś wersje z napisami. Ogólnie film jest bardziej kolorowy od trylogii,taki jaki powinien być film dla widzów od 10lat ;-)

Brennus
Początkujący Aficionado
el chabacano

Obecności na FOSCA: 5
Otrzymał 56 piw(a)
Wysłany: Sob 05 Sty, 2013   

5 dni 2013 roku, a już 2 świetne filmy ,z których jeden ma spore szanse na najlepszy obejrzany w 2013 roku, oraz kandydat na kichę roku.

"kicha" - ATLAS CHMUR - 3 niesamowicie nudne godziny, przepełnione naiwną, wręcz nastoletnią odmianą liberalizmu, ku czci operacji plastycznej jednego z braci ( już siostry) Wachowskich. Nie jestem w stanie za nic pojąć jak może mieć tak dobry odbiór w publice ten film... a w zasadzie jestem...

Film bardzo dobry - Big Sleep - z Bogartem. Detektyw Marlowe na tropie, cięte riposty, piękne kobiety, spoko samochody, fabuła trzymająca w napięciu, dosyć złożona zresztą - przygotowywałem się na klasykę noir, i dokładnie to dostałem.

Filmem totalnie mnie wciągającym, był In a Lonely Place ("Pustka") ponownie z Bogartem. Świetnie zagrane role Bogarta jak i Glorii Grahame. pomimo że w zasadzie poza paroma krótkimi bójkami, oraz jednym morderstwem (o które podejrzanym był od początku Bogart, a które nawet nie zostało pokazane) trzyma w napięciu cały czas - Swoją drogą, widząc skrajnego indywidualistę, scenarzystę szukającego natchnienia przy boku swej muzy, skorego do wpadania w kieliszek, tarapaty i w piękne kobiety - jestem gotów założyć się o cygaro roku 2012 że twórcy Californication nie wzorowali się tylko na Bukowskim przy kreowaniu postaci Hanka Moodiego. Film powstał w tym samym roku co Sunset Blvr. (1950) - nie wiem czy to przypadek , ale w jednym roku powstały moje 2 ulubione filmy - to był dobry rocznik:)

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Otrzymał 484 piw(a)

Atlas chmur - rodzeństwa ;) Wachowskich obejrzałem w Nowy Rok , film "pomigany" ale wciągający. Nie był to obraz który bym nominował na film roku ale się nie nudziłem, ten film był po prostu inny. Oczywiście nie polecam żeby nie było na mnie :)

Mój "Gniot 2012" to Niezniszczalni 2 dobrze ,że Chuck Norris podniósł "rangę" filmu do komedii :)

Falcat
Początkujący Aficionado

Otrzymał 42 piw(a)

Highlander71 napisał/a:

Mój "Gniot 2012" to Niezniszczalni 2 dobrze ,że Chuck Norris podniósł "rangę" filmu do komedii :)

A to nie była komedia? ;-)

xiom
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Otrzymał 882 piw(a)

była była :palacz: - ten gwizd orła i wejście Chucka :palacz:

Tomasz1984
Aficionado
Tomasz

Otrzymał 810 piw(a)

Film jaki ostatnio obejrzałem i bardzo mi się podobał to "Whisky dla aniołów" polecam myślę że się nie zawiedziecie

A teraz w kinach ma być albo już jest film Q Tarantino "Django" licze że też będzie w co oczy wlepić

Bler
Aficionado

Otrzymał 410 piw(a)

Stare Django z Franco Nero to było coś... klasyka :) Udało mi się jakiś czas temu nabyć na DVD

Pekal
Doświadczony Aficionado

Otrzymał 713 piw(a)

Trochę klasyki Tarantino...mojej ulubionej do której wracam jak do dobrego cygara. W mniejszym czy większym stopniu wspomniany przeze mnie Pan maczał swoje filmowe paluchy:
- Prawdziwy romans (świetna rola Slatera)
- Mokra robota
- Cztery pokoje
- Wściekłe psy
- Grindhouse: Death Proof
- Pulp Fiction oooooczywiście
i cała reszta. Wiem że jestem monotematyczny ale szczerze polecam szczególnie pierwsze 3 pozycje. Może mniej znane a wyjątkowo ciekawe.

Highlander71
Ekspert Aficionado
The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Otrzymał 484 piw(a)
Wysłany: Śro 09 Sty, 2013   

Borsuk napisał/a:
(...) Genialne zdjęcia, kostiumy i charakteryzacja. Podobała mi się ogólna stylistyka filmu, czyli bardziej dla dzieci, film w polsce jest od 10 lat, więc nie jest tak mroczny jak trylogia. Krasnoludy, stwory i cała reszta jest bardziej zabawkowa, ale w momentach z akcją i wywijaniem toporem, łby lecą w lewo i prawo. Do tego jeśli ktoś popełni błąd pójścia na wersję z dubbingiem, to przeoczy wszystkie smaczki wynikające z różnorodnych akcentów i rodzajów głosów. Jest to absolutna cześć filmu, którą Polacy zdruzgotali głosami bez żadnej wczówki. Super efekty i piękne pejzarze. (...)

A ja mam mieszane uczucia a mianowicie film jako taki nie był ani zły ani powalający. Fakt zgadzam się z Borsukiem ,że zdjęcia, charakteryzacja, kostiumy to wyższa szkoła jazdy i tyle. Głupotą jest natomiast puszczanie tego dzieciom ! - film ze względu na brutalność powinien być od 15lat minimum.

Druga sprawa to dubbing - ten film tylko i wyłącznie z oryginalną ścieżką dźwiękową tak jak piszesz.

Czy ogladnę kolejne części - pewnie tak z czystej ciekawości i mojej pasji jaką jest kino

entelm
Początkujący Aficionado

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Sob 12 Sty, 2013   

Ktoś był już na Życie Pi ?

entelm

Xander
Aficionado
Tony Soprano

Otrzymał 13 piw(a)

Melancholia, dziwny to film ale bardzo wciągający. :cool1:

Uprowadzona 2. Odgrzewany kotlet, trochę słabszy od pierwszej części, ale daje radę. :cool1:

xiom
Ekspert Aficionado

Otrzymał 882 piw(a)

Niezły ale się umywa do części 1

Pekal
Doświadczony Aficionado

Otrzymał 713 piw(a)
Wysłany: Nie 13 Sty, 2013   

Do pierwszej części Uprowadzonej podszedłem z dystansem. Neeson...hmmm pewnie nic ciekawego...pomyślałem. Mocno się pomyliłem, bardzo fajny, zaskakujący film. Sceny walk też nie naciągane jak to często można zaobserwować. Ale rzeczywiście 2 część słabsza. No cóż cięzko zaskoczyć widza robiąc kolejną część tej samej historii...bolączka każdego filmowca.

Hehe ...racja :)

kastomer
Początkujący Aficionado
el jefe...

Otrzymał 14 piw(a)

Pekal napisał/a:
Nielsen...hmmm pewnie nic ciekawego...pomyślałem.

Ciekawe: Leslie czy Brigitte? :mrgreen:

xiom
Ekspert Aficionado

Otrzymał 882 piw(a)

" APOKALIPSA " kilkuczęściowy dokument Nacional Geographic poświęcony II wojnie światowej. SUPER ! Nawet zdobył nagrodę jako najlepszy dokument Nat Geo.

Reklamator

Wysłany:    Reklama

Odpowiedz do tematu