|
Autor |
Wiadomość |
kajela
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 16 Sty, 2012
|
|
|
Z nowych filmów polecam "grave encounters " na prawdę dobry horror
moja ocena 8/10
film stylizowany na dokument, akcja rozgrywa się w starym opuszczonym szpitalu psychiatrycznym. |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Czw 23 Lut, 2012
|
|
|
Dziewczyna z tatuażem
Idy marcowe
Dwa bardzo, bardzo fajne filmy. Dziewczyna z tatuażem to jeden z lepszych filmów, który oglądałem w ogóle. |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
Wysłany: Sob 29 Gru, 2012
|
|
|
Film którego NIE WARTO oglądać, Hobbit. Szedłem wczoraj do kina nastawiony pozytywnie, ale dzisiaj uczciwie muszę przyznać, że ten film jest kiepski, a już na pewno jego początek, który jest masakrycznie wręcz nudny Widać, że producenci chcą wycisnąć z oglądających ile tylko się da i dlatego film podzielili na części rozciągając resztę ile tylko się dało. Takie uczucie miałem już od samego początku oglądania, a dalej tylko się w tym utwierdziłem Sceny 3D również nie zachwyciły. Ciężko jednoznacznie ocenić ten film bo w zasadzie nie wzbudził żadnych emocji, ani złych, ani dobrych. Najlepiej będzie o nim napisać, że jest nijaki. |
|
|
|
 |
entelm
Początkujący Aficionado

Wiek: 57 Dołączył: 08 Gru 2007 Posty: 349 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wodzisław Śl.
|
Wysłany: Sob 29 Gru, 2012
|
|
|
I tu się zgodzę, początek jest tak nudny i naciągany, że zasnąłem. Szkoda ponad trzech godzin siedzenia na dupie. |
_________________ Cum debita reverentia
entelm |
|
|
|
 |
Borsuk
Początkujący Aficionado Mlaskmlask-mniammniam:)

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 43 Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 475 Otrzymał 75 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 31 Gru, 2012
|
|
|
Musze się z powyższymi totalnie nie zgodzić
Mianowicie mi się film od początku do końca podobał. Genialne zdjęcia, kostiumy i charakteryzacja.
Wiadomo, że jeśli ktoś oczekiwał Władcy pierścieni 4, to raczej tego nie dostanie.
Dla mnie (moja opinia) początek filmu z pieśniami i zapoznaniem się z bohaterami był miłym wprowadzeniem do późniejszej, bardziej wartkiej części filmu.
Zaznaczę, że byłem na wersji 2d, 24 FPS. czyli bez durnowatych efektów i męczącego 3d.
Podobała mi się ogólna stylistyka filmu, czyli bardziej dla dzieci, film w polsce jest od 10 lat, więc nie jest tak mroczny jak trylogia. Krasnoludy, stwory i cała reszta jest bardziej zabawkowa, ale w momentach z akcją i wywijaniem toporem, łby lecą w lewo i prawo. Do tego jeśli ktoś popełni błąd pójścia na wersję z dubbingiem, to przeoczy wszystkie smaczki wynikające z różnorodnych akcentów i rodzajów głosów. Jest to absolutna cześć filmu, którą Polacy zdruzgotali głosami bez żadnej wczówki. Super efekty i piękne pejzarze.
Generalnie film super, warto zobaczyć - opinia 100% odwrotna od powyższych |
|
|
|
 |
Elmer22
Początkujący Aficionado

Wiek: 36 Dołączył: 03 Wrz 2011 Posty: 275 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Ostrów Wlkp
|
Wysłany: Wto 01 Sty, 2013
|
|
|
Ja byłem na TYM W PIĄTEK I.. POPEŁNIŁEM PARĘ BŁĘDÓW.. O tuż poszedłem na 3D i wersje z dubbingiem która mnie totalnie zawiodła i wkurzała.. no cóż ściągnę se kiedyś wersje z napisami. Ogólnie film jest bardziej kolorowy od trylogii,taki jaki powinien być film dla widzów od 10lat |
|
|
|
 |
Brennus
Początkujący Aficionado el chabacano

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzymał 56 piw(a) Skąd: Poznań/Warszawa
|
Wysłany: Sob 05 Sty, 2013
|
|
|
5 dni 2013 roku, a już 2 świetne filmy ,z których jeden ma spore szanse na najlepszy obejrzany w 2013 roku, oraz kandydat na kichę roku.
"kicha" - ATLAS CHMUR - 3 niesamowicie nudne godziny, przepełnione naiwną, wręcz nastoletnią odmianą liberalizmu, ku czci operacji plastycznej jednego z braci ( już siostry) Wachowskich. Nie jestem w stanie za nic pojąć jak może mieć tak dobry odbiór w publice ten film... a w zasadzie jestem...
Film bardzo dobry - Big Sleep - z Bogartem. Detektyw Marlowe na tropie, cięte riposty, piękne kobiety, spoko samochody, fabuła trzymająca w napięciu, dosyć złożona zresztą - przygotowywałem się na klasykę noir, i dokładnie to dostałem.
Filmem totalnie mnie wciągającym, był In a Lonely Place ("Pustka") ponownie z Bogartem. Świetnie zagrane role Bogarta jak i Glorii Grahame. pomimo że w zasadzie poza paroma krótkimi bójkami, oraz jednym morderstwem (o które podejrzanym był od początku Bogart, a które nawet nie zostało pokazane) trzyma w napięciu cały czas - Swoją drogą, widząc skrajnego indywidualistę, scenarzystę szukającego natchnienia przy boku swej muzy, skorego do wpadania w kieliszek, tarapaty i w piękne kobiety - jestem gotów założyć się o cygaro roku 2012 że twórcy Californication nie wzorowali się tylko na Bukowskim przy kreowaniu postaci Hanka Moodiego. Film powstał w tym samym roku co Sunset Blvr. (1950) - nie wiem czy to przypadek , ale w jednym roku powstały moje 2 ulubione filmy - to był dobry rocznik:) |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
Atlas chmur - rodzeństwa Wachowskich obejrzałem w Nowy Rok , film "pomigany" ale wciągający. Nie był to obraz który bym nominował na film roku ale się nie nudziłem, ten film był po prostu inny. Oczywiście nie polecam żeby nie było na mnie
Mój "Gniot 2012" to Niezniszczalni 2 dobrze ,że Chuck Norris podniósł "rangę" filmu do komedii |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Falcat
Początkujący Aficionado

Wiek: 61 Dołączył: 04 Lis 2012 Posty: 411 Otrzymał 42 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Highlander71 napisał/a: |
Mój "Gniot 2012" to Niezniszczalni 2 dobrze ,że Chuck Norris podniósł "rangę" filmu do komedii |
A to nie była komedia? |
|
|
|
 |
xiom
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 50 Dołączył: 27 Wrz 2012 Posty: 1274 Otrzymał 882 piw(a) Skąd: Cieszyn
|
|
|
|
była była - ten gwizd orła i wejście Chucka |
|
|
|
 |
Tomasz1984
Aficionado Tomasz

Wiek: 41 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 633 Otrzymał 810 piw(a) Skąd: Kobyłka
|
|
|
|
Film jaki ostatnio obejrzałem i bardzo mi się podobał to "Whisky dla aniołów" polecam myślę że się nie zawiedziecie
A teraz w kinach ma być albo już jest film Q Tarantino "Django" licze że też będzie w co oczy wlepić |
|
|
|
 |
Bler
Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 19 Wrz 2012 Posty: 653 Otrzymał 410 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Stare Django z Franco Nero to było coś... klasyka Udało mi się jakiś czas temu nabyć na DVD |
_________________ ****************************
http://paleniecygar.wordpress.com/ |
|
|
|
 |
Pekal
Doświadczony Aficionado

Wiek: 45 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 808 Otrzymał 713 piw(a) Skąd: Gryfino
|
|
|
|
Trochę klasyki Tarantino...mojej ulubionej do której wracam jak do dobrego cygara. W mniejszym czy większym stopniu wspomniany przeze mnie Pan maczał swoje filmowe paluchy:
- Prawdziwy romans (świetna rola Slatera)
- Mokra robota
- Cztery pokoje
- Wściekłe psy
- Grindhouse: Death Proof
- Pulp Fiction oooooczywiście
i cała reszta. Wiem że jestem monotematyczny ale szczerze polecam szczególnie pierwsze 3 pozycje. Może mniej znane a wyjątkowo ciekawe. |
_________________ "Starajmy się uczynić święto z codzienności, przyjemność z drobnych chwil, z których składa się życie" - Zino Davidoff
----------------------------------------------
www.divinesmoke.wordpress.com |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Śro 09 Sty, 2013
|
|
|
Borsuk napisał/a: | (...) Genialne zdjęcia, kostiumy i charakteryzacja. Podobała mi się ogólna stylistyka filmu, czyli bardziej dla dzieci, film w polsce jest od 10 lat, więc nie jest tak mroczny jak trylogia. Krasnoludy, stwory i cała reszta jest bardziej zabawkowa, ale w momentach z akcją i wywijaniem toporem, łby lecą w lewo i prawo. Do tego jeśli ktoś popełni błąd pójścia na wersję z dubbingiem, to przeoczy wszystkie smaczki wynikające z różnorodnych akcentów i rodzajów głosów. Jest to absolutna cześć filmu, którą Polacy zdruzgotali głosami bez żadnej wczówki. Super efekty i piękne pejzarze. (...) |
A ja mam mieszane uczucia a mianowicie film jako taki nie był ani zły ani powalający. Fakt zgadzam się z Borsukiem ,że zdjęcia, charakteryzacja, kostiumy to wyższa szkoła jazdy i tyle. Głupotą jest natomiast puszczanie tego dzieciom ! - film ze względu na brutalność powinien być od 15lat minimum.
Druga sprawa to dubbing - ten film tylko i wyłącznie z oryginalną ścieżką dźwiękową tak jak piszesz.
Czy ogladnę kolejne części - pewnie tak z czystej ciekawości i mojej pasji jaką jest kino |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
entelm
Początkujący Aficionado

Wiek: 57 Dołączył: 08 Gru 2007 Posty: 349 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wodzisław Śl.
|
Wysłany: Sob 12 Sty, 2013
|
|
|
Ktoś był już na Życie Pi ? |
_________________ Cum debita reverentia
entelm |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
|
|
|
Melancholia, dziwny to film ale bardzo wciągający.
Uprowadzona 2. Odgrzewany kotlet, trochę słabszy od pierwszej części, ale daje radę. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
xiom
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Niezły ale się umywa do części 1 |
|
|
|
 |
Pekal
Doświadczony Aficionado

Wiek: 45 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 808 Otrzymał 713 piw(a) Skąd: Gryfino
|
Wysłany: Nie 13 Sty, 2013
|
|
|
Do pierwszej części Uprowadzonej podszedłem z dystansem. Neeson...hmmm pewnie nic ciekawego...pomyślałem. Mocno się pomyliłem, bardzo fajny, zaskakujący film. Sceny walk też nie naciągane jak to często można zaobserwować. Ale rzeczywiście 2 część słabsza. No cóż cięzko zaskoczyć widza robiąc kolejną część tej samej historii...bolączka każdego filmowca.
Hehe ...racja |
_________________ "Starajmy się uczynić święto z codzienności, przyjemność z drobnych chwil, z których składa się życie" - Zino Davidoff
----------------------------------------------
www.divinesmoke.wordpress.com |
|
|
|
|
 |
kastomer
Początkujący Aficionado el jefe...

Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 175 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Pekal napisał/a: | Nielsen...hmmm pewnie nic ciekawego...pomyślałem. |
Ciekawe: Leslie czy Brigitte? |
|
|
|
 |
xiom
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
" APOKALIPSA " kilkuczęściowy dokument Nacional Geographic poświęcony II wojnie światowej. SUPER ! Nawet zdobył nagrodę jako najlepszy dokument Nat Geo. |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|