|
Autor |
Wiadomość |
Mateusz
Początkujący Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
Wysłany: Wto 12 Sie, 2008 Zippo blu albo inna gazówka
|
|
|
Hej, bawił sie ktos z was ta nowa zippo gazowa? Szukam czegos do fajki i cygar o dosc eleganckim wygladzie nie przepadam za podwojnymi czy potrojnymi jetami i tak mi wpadła w oko na googlu. |
|
 |
Dorota
Nowicjusz

Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 51 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Dolnośląskie
|
Wysłany: Wto 12 Sie, 2008
|
|
|
Chodzi Ci o Zippo Blu?
Chciałam ją kupić, ale przeczytałam na różnych forach w Internecie, że ma ona pewien feler taki, że po kilku odpaleniach lub, kiedy się ją dłużej przytrzyma zapaloną po prostu przestaje palić i trzeba odczekać aż "odpocznie". Nie wiem na ile to prawda, ale poczekam z zakupem aż może Zippo dopracuje ten projekt, bo z tego, co się czyta, to wypuścili na rynek coś jakby prototyp. |
|
|
|
 |
Mateusz

Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Jaworzno/ Kraków
|
|
|
|
no własnie tez cos takiego przeczytalem ale o zippo blu ktore rozdawało malboro w ramach akcji promocyjnej za free |
|
 |
Dorota
Nowicjusz

|
|
|
|
Ja wolę nie ryzykować i myślę teraz raczej o zakupie jakiejś Colibri.
Zresztą nie sądzę by Marlboro rozdawało jakieś gorsze wersje Zippo Blu – dużo by ich to kosztowało marketingowo. Nikt nie zatrudnia maretingowców by sobie potem wszystko popsuć akcją promocyjną ze źle działającymi Zippo. |
|
|
|
 |
Mateusz

|
|
|
|
jasne ale to bylo dosc dawno mysle ze zippo wycofałoby cała serie jesli by jej nie naprawili nie wyrobili by z ta swoja wieczysta gwarancja. Jak gdzies na nia natrafie to sie pobawie. Ja szukam czegos dosc eleganckiego w stylu st dupont np ale cena powala |
|
 |
tomaal
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 36 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 236 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Nie wiem czy uda Ci się pogodzić te dwa zastosowania. Do cygar nie wyobrażam sobie innej zapalniczki niż żarowa, ta niestety do fajki się nie nadaje. Wiem to z autopsji - nie miałem nic innego pod ręką, więc komin mi się troszkę przypalił...
Tak więc do fajki zdecydowanie z bocznym płomieniem.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mateusz

|
|
|
|
a ja juz przypalałem fajke zarowa i bez problemu tylko jej nie lubilem wiec ja wyzucilem, a cygara lubie przypalac zapałkami wiec i zwykla plomieniowa mi nie straszna |
|
 |
Dorota
Nowicjusz

|
|
|
|
Mateusz napisał/a: | Ja szukam czegos dosc eleganckiego w stylu st dupont np ale cena powala |
Może jakieś Ambiente albo Pierre Cardin z serii Paris? Albo Ronson. Ja myślę o zakupie Colibri Enterprise. Trochę droga, ale mi się akurat podoba. |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
Na spotkaniu w Zabrzu widziałem wkład gazowy do Zippo , tylko nie pamiętam czy miał to Radeqm czy Rafhof ale ogólnie zrobiło to na mnie wrażenie. Długo nad tym myślałem ale w końcu kupiłem na targu takie cudo za 5 zł.
Jestem w 110 % zadowolony. Pali bez problemu , regulacja płomienia, pali na najtańszym gazie. I w razie awarii to tylko 5 zł jestem w plecy. Jednego tylko żałuję że nie kupiłem od tej Pani z 5 szt. tak profilaktycznie. Choć na razie nie miała żadnych awarii. I oby tak dalej miała
Pozdrawiam H71 |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Mateusz

|
|
|
|
Dorota napisał/a: | Mateusz napisał/a: | Ja szukam czegos dosc eleganckiego w stylu st dupont np ale cena powala |
Może jakieś Ambiente albo Pierre Cardin z serii Paris? Albo Ronson. Ja myślę o zakupie Colibri Enterprise. Trochę droga, ale mi się akurat podoba. |
z tego co jest na allegro to mi sie nic nie podoba niestety
nad tym sie zastanawiam
http://www.sklep-tytoniow...2094&pro=300568
http://www.sklep-tytoniow...2094&pro=300569
gdyby jeszcze miała boczny plomien to juz było by super
http://cigarclub.cc/index.php
tu jest fajny wybor i sa tez z plomieniem uchylnym w okolicy 100- 150 zł mozna cos fajnego znalesc, moze to nie malo za zapalniczke ale co tam.. |
|
 |
AdamLuczak
Początkujący Aficionado Mnandi Addict

|
|
|
|
Ja o xikar'ze mysle...
Zippo podobno szit
Adam |
_________________ projektowanie stron internetowych : www.luczak.pl |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
|
|
|
Zippo Blu miałem w ręce. Był to sklep oficjalnego dystrybutora, mimo to myślałem, że to podróbka. Strasznie niedorobiona, nie pali za każdym razem - ogólnie zdecydowanie nie polecam. Podobne są opinie są w wielu miejscach w Internecie.
pozdr.
r
P.S. Wkład do Zippo mamy i ja i Rafał - jest super - za 8 ojro rewelacja. Mój niestety spadł i jest problem z zawiasem, ale pali świetnie.
P.P.S. Mateusz, jak będziesz coś kupował - daj znać - podłączę się. |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Mam Xikara podwójnego jeta super odpala polecam
Do fajki takie coś się zdecydowanie nie nadaje. Jak się przypali brzeg w jakiejśfajnej fajce t0o sam człowiek dochodzi do takiego wniosku. Do fajki tylko płomień boczny |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
FlyingViro
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 40 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 367 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Wieluń/Wrocław
|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008
|
|
|
Hmm...widzę, że wszyscy wypowiadają się tu głównie o gazówkach Zippo. To może wprowadzę coś innego do tematu.
Posiadam dwupalnikową, srebrną gazówkę Moongrass by Honest. Dodatkowo jest wyposażona w małą wyżynarkę u dołu.
Przyznam,że strasznie mi się podoba gdyż jej wygląd nie jest "przebajerzony" - proste linie to jest to co mi się bardzo podoba.
Tę zapalniczkę kupiłem w Katowicach w Centrum Silesia. Jest tam taki sklepik z tytoniem i akcesoriami. Poza nim nie widziałem nigdzie tych zapalniczek.
 |
_________________ "Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła. Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje, czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko inne."
TERRY PRATCHETT - "TRZY WIEDŹMY"
 |
|
|
|
 |
Mateusz

|
Wysłany: Śro 13 Sie, 2008
|
|
|
całkiem zgrabna ale niestety do fajki sie nei nadaje.. |
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Czw 14 Sie, 2008
|
|
|
Mateusz tu jednak niestety ciężko jest pogodzić fajkę i cygara jedną zapalniczką. Choć przez prawie rok zapalałem cygara coroną old boy (klasyczna fajkowa z boczną dyszą) i szło całkiem fajnie dopuki nie zakupiłem jeta. Teraz prawie zawsze mam dwie ze sobą ale do cygar zawsze jeta używam |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Mateusz

|
|
|
|
wiem ktora i pamietm ja bo sie nie bawiłem, calkiem fajna. A jetów ja poprostu nie lubie... |
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
No to masz po kłopo0cie zapalniczka fajkowa z boczną dyszą do fajki lux a i cygaro zapali bez problemu. Jedna rada jak ma służyć do fajek i cygar przydaje się jak najpojemniejszy zbiorniczek na gaz |
|
|
|
 |
Mateusz

|
|
|
|
to fakt... |
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Pią 15 Sie, 2008
|
|
|
No to wiesz na czym stoisz |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|