|
Autor |
Wiadomość |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Wto 20 Lis, 2007 Kto ma laptopa firmy ASUS???
|
|
|
Witam sznowne grono forumowiczów. Czy ktoś posiada laptopa firmy ASUS? Chodzi mi jak się sprawuje, jakieś usterki?, jak serwis itp. A może trzeba skupić uwage na Toshibie??? Przeglądam forum o lapkach ale jak to bywa w Polsce gdzie 2 Polaków tam 3 opinie - proszę więc pomoc. Dziękuję. |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
Wysłany: Wto 20 Lis, 2007
|
|
|
Mialem kiedys Asusa, ale to bylo juz dosc daaaawno temu i od tego czasu wiele sie zmienilo, ale nie przypominam sobie zeby byly jakies szczegolne klopoty z tym laptopem, wiec raczej mozna polecic.
A taka jeszcze moja opinia...jak kupowac to hp |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
|
|
|
mam asusa i jest to jedna z tańszych a porządnych firm nic mi się narazie odpukać nie psuje więc jak działa serwis nie wiem, zastrzeżenia mam jedynie do jakości obudowy tu gdzie trzymam ręce na obudowie lekko przyciemniała ale powiem szczerze że prawie codziennie siedze na nim po pare godzin, ale na czymś trzeba jednak oszczędzić żeby cena była bardziej ludzka |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
Albo Fujitsu Siemensa, bardzo atrakcyjne ceny w stosunku do możliwości technicznych. Generalnie jestem po 2 Toshibach- nigdy więcej. Przez 3 lata użytkowania jakieś 15 wizyt w serwisie, wymiana bebechów, po czy dalej problemy, jeden skończył swój żywot przez samospalenie |
|
 |
Josephros

|
|
|
|
tych simensów to mój kolega który pracuje w serwisie komputerowym nie polecał toshiby z resztą też
co do hp to wiem jedynie że dobry serwis mają dzwonisz i przyjeżdża firma i odbiera od Ciebie a później przywozi z powrotem
mój współlokator dzisiaj hp kupił więc za jakiś czas będe wiedział coś więcej narazie nie moge się do tego touch pada przyzwyczaić |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 54 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
szpooler napisał/a: | Albo Fujitsu Siemensa, bardzo atrakcyjne ceny.... |
Tak F/S też mogę polecić, kupiłem 3lata temu miom dzieciakom i jeśli jeszcze żyje, a trzyma się dobrze, to musi być twarda sztuka Nie miałem z nim żadnych problemów. |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
Podobnież, jestem raczej człowiekiem, jakby to powiedzieć, aktywnym, czyli szeroko pojętym destruktorem sprzętu elektro. To, że on jeszcze żyje naprawdę świetnie o nim świadczy. A po roku jak na razie nie ma żadnych problemów. |
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
F/S tez mialem i potwierdzam ze jest to pancerny sprzet
Moj przetrwal zalanie go piwem nawet |
|
|
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
Bardzo trudno jest mi cokolwiek wybrać , bo albo kiepska karta , albo wyglad jak zabawkowy itp. Ten Asus dobrze "mi leży" , tylko naczytalem sie że serwis do bani itp. Wiem że jak się ma zepsuć to napewno sie zepsuje każdy. Tylko może częstotliwosc awaryjności jest większy???
Ale skupmy się na ASUS F5V-AP026C . Za wszelkie podpowiedzi dziękuje i do zobaczyska już za 5379 minut czyli w sobotę w Zabrzu. HEj |

|
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

|
|
|
|
Pytanie główne- do czego go chcesz wykorzystywać? |
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
Ja - do internetu, Żona - wszystko , synek jakieś gierki dla 4 latków. Muszę zatem połączyć grafikę przynajmniej z własną pamięcią, ładna obudowa, no i Duo Core żeby nie kupować starego sprzętu.
Padło na Asusa bo ma fajana konfiguracje ale nie wiem jak z użytkowaniem.
Teściowa ma Toshibę i wszystko było by fajnie ale : kiepski procek, kiepska karta, brak BT, i innych bajerków. Budka za to fajna , tzw. ergonomia super .
Szwagier HP - totalna porażka jak dla mnie , klawiatura, jeden głośniczek, że o procku i karcie nie wspomnę ale oni wybrali troche z powodu ceny. ja chciałbym troszkę więcej dołożyć i nie dokupować np. kamerki, BT itp. |

|
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
do czego ma być, ile cali ekran i do jakiej kwoty? |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
cena tak około 3 tys zł. Matryca 15" |

|
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
użytkowanie asusa proste wygodny touch pad i klawiatura szybka instalacja w przeciwieństwie do np hp |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
HP Pavilion....moim zdaniem bardzo dobry komp o wszechstronnym zastosowaniu.
Ja mam aktualnie HP Pavilion DV6153 i jestem bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
ja właśnie kończe instalować hp pavilion dv6153 ale średnio mi się podoba może to siła przyzwyczajenia do asusa... |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

|
|
|
|
Generalnie do Twojego zastosowania przeżyłbyś bez karty z własną pamięcią, bo to ona dzisiaj podnosi znacznie cenę. Ja mam zintegrowaną, bez wspomagania 3D z shaderami na poziomie 1.0 no ale daje radę nawet Fifa2005, Morrowind, HoM&M4, nieśmiertelny Medal of Honor, Call of Duty, także gierki dla 4-latków też dadzą radę Fakt faktem, mam 3GB RAMu, procek koniecznie już dzisiaj Duo Core, minimum 1,8. |
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
HP tez ci sie spodoba, zobaczysz
Mam go ponad rok i poki co nic sie nie dzieje, wszystko jest jak najbardziej ok |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

|
|
|
|
O hp zwyczajnie nie wiem nic, więc złego słowa nie powiem. W przeciwieństwie do Toshiby. Odradzam na 100% (ale to tylko subiektywna ocena), ASUS na pewno jest atrakcyjny w stosunku jakość/cena. Wykonałem szybki telefon właśnie do kumpla, posiadacza ASUSa. Padła mu pamięć, wykrywał tylko połowę, zadzwonił do serwisu, kazali przyjechać i oddać, za 2 dni przyjechać, miło, szybko, o tyle że samemu trza sobie było zawieźć i odebrać. |
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Ja mam HP 6715b i jestem bardzo zadowolony. Jakość wykonania bardzo dobra (porównywałem do Della i dużej różnicy nie widze), parametry wystarczające. O Asusie słyszałem pozytywne opinie, jednak mnie się nie podobało jego wykonie. F/S tak, ale wyższe modele, te tańsze często ponoć lądują w serwisie.
Osobiście polecam HP dla mnie super )))) |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|