|
Autor |
Wiadomość |
battalion
Nowicjusz niewyspany

Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 97 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto 20 Lis, 2007
|
|
|
od okolo 1,5 roku siedze na asusie a3h. Chodzi praktycznie 24/7 i jeszcze zyje. Wymienilem jak dotąd dysk twardy - typowa wada fabryczna. Serwis się w tym wypadku sprawdzil. Tez byl to serwis door-to-door, bardzo wygodne. Gdybym teraz kupowal lapka to albo toshiba albo asus |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
od roku używam Toshibę A 100 i działa bez zarzutu (odpukać) żadnych problemów, śmiga aż miło |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
Ja brałbym HP lub Toshiba... po nich Asus.
Tutaj masz porównanie mobilnych kart graficznych, może Ci się przyda. |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
|
|
|
F/S. Rozsądna cena i jakość też niczego sobie. Cały Śląski Uniwersytet Medyczny na nich jedzie i informatycy podobno nie mają za dużo pracy, w serwisie też podobno bardzo rzadko lądują.
pozdr.
r a d e q m |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
Niezawodne są, potwierdzam po raz kolejny. Co do serwisu- po prostu nie będziesz miał okazji się przekonać jaki jest |
|
 |
alan [Usunięty]
|
|
|
|
ja się na kompach nie znam, ale jak ostatnio byłem u kumpla to miał Asusa od innego smajomego żeby mu wgrać system.
laptop fabrycznie był przystosowany do visty ale właściciel kompa kupił xp i był niezły problem z instalacją...
szczegółów technicznych nie znam, ale podobno doszło po wielu próbach do wymontowania dysku i formacie na innym sprzęcie...
tak więc początki były niemiłe, ale co dalej to nie wiem
edit: nie miałem na myśli asusa tylko acera - sorry za wprowadzenie w błąd |
|
|
|
|
 |
Ryschard1
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 21 Lis, 2007
|
|
|
Mam asusa A6 od roku i odpukać nic się z nim nie dzieje uważam że jest niezawodny ale są też inne lepsze zależy do czego ma służyć ja jestem zadowolony z kompa polecam. |
|
|
|
 |
skyhawk
Nowicjusz Avion Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
|
|
|
|
Tez spokojnie moge polecic Fujitsu - Siemens
A w kwestii Asusa - zaden z moich znajomych ktorzy maja laptopy tej firmy nie narzekal. |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
ważne też jaki model się wybierze, bo są też firmowe cudaki |
|
|
|
 |
AdamCohiba
Nowicjusz OPTIMUS pali Kubę !

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 49 Dołączył: 31 Lip 2007 Posty: 126 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Polecam HP - pracuję na NC6220 od 1,5 roku. Zero serwisów, wszystko gra.
Dla mnie HP to jest firma i tyle. Siedze w niej od strony księgowej, ale jeśli kupuje to tylko HP.
pozdro |
_________________ One good cigar can change the day... |
|
|
|
 |
grytek
Nowicjusz

|
|
|
|
O Asus'ach słyszałem dużo dobrego jednak nie miałem z nimi do czynienia więc tu raczej nie pomogę.
Osobiście polecam HP. Obecnie mam od roku nx7400 i sprawuje się wyśmienicie. Wcześniej miałem Compaq'a ( ta sama rodzina) którego kupiłem używanego i z niego również byłem zadowolony.
Mój znajomy ma od 2 miesięcy Toshibę - fajny sprzęt jednak strasznie się grzeje.
Brat mojego szwagra ma Siemensa i miał z nim troszkę kłopotów -dwa razy wymieniał na gwarancji matrycę i padła mu nagrywarka którą musiał sobie kopić i sam wymienić bo gwarancja była tylko roczna. |
_________________ Pozdrawiam Tomek |
|
|
|
 |
Antonio
Nowicjusz

Wiek: 44 Dołączył: 19 Lis 2007 Posty: 24 Skąd: okolice W-wy
|
|
|
|
A ja ci powiem tak - nieważne jaka firma, jak ma się zepsuc to się zepsuje. Szukałem kompa 3 miesiące - padło na Toshibe. I co - i po 3 miesiącach od zakupu wyszła wada matrycy - serwis? to jakiaś parodia połączona z koszmarem... myslałem o ASUSIE bo podobno złe nie są, ale jak kupowałem do były trochę droższe i nie potrzebowałem core duo - jak do internetu itp. to ci celeron wystarczy, core duo jest raptem ok.10% wydajniejszy ale kosztem prądożerności.
Jak bym miał jednak kupowac teraz to szukałbym HP, coś w stylu nx7300 ( o ile dobrze pamiętam), teraz to już wszystkie core duo itd. Najlepiej z matrycą panoramiczną, i - jeśli znajdziesz takowy - z matową matrycą ( chyba że ci szklana nie przeszkadza).
O fujitsu dużo złego się naczytałem. Ale jak widac - mój miał byc lepszy, no a nie wyszło jakoś. Bierz to co ci się podoba najbardziej. Znajomemu i IBM wysiadł.
Jak chcesz naprawdę dobrego laptopa z wypasionym prockiem, kartą grafiki itp. to i 4000pln będzie mało., do gry nie laptopy - no chyba że gra ma 15 lat - to jest moje zdanie.
Polecam poczytac forum IDG.PL -naprawdę bardzo duzo pomocnych informacji. |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 36 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
|
|
|
Matowa matryca to podstawa, szczególnie jak ktoś zajmuje się obróbką zdjęć, grafiką etc. |
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
|
|
|
jha tez juz 1,5 roczku na Hp jade i jest katowany ostro ,i nic sie nie dzieje ,i nawet mocne gierki ciagnie spoko ,i pozniej bede tez zmienial na Hp tylko jeszcze mocniejszy bo juz beda z pamiecia3gb i 17''matryca ,fakt jeden ze sie grzeje ,bo duzo na kolanach siedzi,ale zakupilem coolera i smiga az milo ,tak ze warto pozdrawiam |
|
|
 |
|