Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: asus, firmy, kto, laptopa, ma

Kto ma laptopa firmy ASUS???
Autor Wiadomość
battalion
Nowicjusz
niewyspany

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Wto 20 Lis, 2007   

od okolo 1,5 roku siedze na asusie a3h. Chodzi praktycznie 24/7 i jeszcze zyje. Wymienilem jak dotąd dysk twardy - typowa wada fabryczna. Serwis się w tym wypadku sprawdzil. Tez byl to serwis door-to-door, bardzo wygodne. Gdybym teraz kupowal lapka to albo toshiba albo asus
  mój status

proforma
[Usunięty]

od roku używam Toshibę A 100 i działa bez zarzutu (odpukać) żadnych problemów, śmiga aż miło

El Comandante
Ekspert Aficionado
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Otrzymał 185 piw(a)

Ja brałbym HP lub Toshiba... po nich Asus.

Tutaj masz porównanie mobilnych kart graficznych, może Ci się przyda.

radeqm
Aficionado

Otrzymał 7 piw(a)

F/S. Rozsądna cena i jakość też niczego sobie. Cały Śląski Uniwersytet Medyczny na nich jedzie i informatycy podobno nie mają za dużo pracy, w serwisie też podobno bardzo rzadko lądują.

pozdr.

r a d e q m

szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Otrzymał 14 piw(a)

Niezawodne są, potwierdzam po raz kolejny. Co do serwisu- po prostu nie będziesz miał okazji się przekonać jaki jest :P

mój status

alan
[Usunięty]

ja się na kompach nie znam, ale jak ostatnio byłem u kumpla to miał Asusa od innego smajomego żeby mu wgrać system.
laptop fabrycznie był przystosowany do visty ale właściciel kompa kupił xp i był niezły problem z instalacją...
szczegółów technicznych nie znam, ale podobno doszło po wielu próbach do wymontowania dysku i formacie na innym sprzęcie...
tak więc początki były niemiłe, ale co dalej to nie wiem

edit: nie miałem na myśli asusa tylko acera - sorry za wprowadzenie w błąd :oops:

Ryschard1
Nowicjusz

Wysłany: Śro 21 Lis, 2007   

Mam asusa A6 od roku i odpukać nic się z nim nie dzieje uważam że jest niezawodny ale są też inne lepsze zależy do czego ma służyć ja jestem zadowolony z kompa polecam. :cool1:

skyhawk
Nowicjusz
Avion Aficionado

Obecności na FOSCA: 4

Tez spokojnie moge polecic Fujitsu - Siemens :)

A w kwestii Asusa - zaden z moich znajomych ktorzy maja laptopy tej firmy nie narzekal.
  mój status

El Comandante
Ekspert Aficionado
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Otrzymał 185 piw(a)

ważne też jaki model się wybierze, bo są też firmowe cudaki

AdamCohiba
Nowicjusz
OPTIMUS pali Kubę !

Obecności na FOSCA: 8
Otrzymał 2 piw(a)

Polecam HP - pracuję na NC6220 od 1,5 roku. Zero serwisów, wszystko gra.

Dla mnie HP to jest firma i tyle. Siedze w niej od strony księgowej, ale jeśli kupuje to tylko HP.

pozdro :bandit:

grytek
Nowicjusz

O Asus'ach słyszałem dużo dobrego jednak nie miałem z nimi do czynienia więc tu raczej nie pomogę.

Osobiście polecam HP. Obecnie mam od roku nx7400 i sprawuje się wyśmienicie. Wcześniej miałem Compaq'a ( ta sama rodzina) którego kupiłem używanego i z niego również byłem zadowolony.

Mój znajomy ma od 2 miesięcy Toshibę - fajny sprzęt jednak strasznie się grzeje.

Brat mojego szwagra ma Siemensa i miał z nim troszkę kłopotów -dwa razy wymieniał na gwarancji matrycę i padła mu nagrywarka którą musiał sobie kopić i sam wymienić bo gwarancja była tylko roczna.

Antonio
Nowicjusz

A ja ci powiem tak - nieważne jaka firma, jak ma się zepsuc to się zepsuje. Szukałem kompa 3 miesiące - padło na Toshibe. I co - i po 3 miesiącach od zakupu wyszła wada matrycy - serwis? to jakiaś parodia połączona z koszmarem... myslałem o ASUSIE bo podobno złe nie są, ale jak kupowałem do były trochę droższe i nie potrzebowałem core duo - jak do internetu itp. to ci celeron wystarczy, core duo jest raptem ok.10% wydajniejszy ale kosztem prądożerności.
Jak bym miał jednak kupowac teraz to szukałbym HP, coś w stylu nx7300 ( o ile dobrze pamiętam), teraz to już wszystkie core duo itd. Najlepiej z matrycą panoramiczną, i - jeśli znajdziesz takowy - z matową matrycą ( chyba że ci szklana nie przeszkadza).

O fujitsu dużo złego się naczytałem. Ale jak widac - mój miał byc lepszy, no a nie wyszło jakoś. Bierz to co ci się podoba najbardziej. Znajomemu i IBM wysiadł.
Jak chcesz naprawdę dobrego laptopa z wypasionym prockiem, kartą grafiki itp. to i 4000pln będzie mało., do gry nie laptopy - no chyba że gra ma 15 lat - to jest moje zdanie.

Polecam poczytac forum IDG.PL -naprawdę bardzo duzo pomocnych informacji. :idea: :idea: :idea:

szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Otrzymał 14 piw(a)

Matowa matryca to podstawa, szczególnie jak ktoś zajmuje się obróbką zdjęć, grafiką etc.

mój status

TOMASS70
Nowicjusz

jha tez juz 1,5 roczku na Hp jade i jest katowany ostro ,i nic sie nie dzieje ,i nawet mocne gierki ciagnie spoko :cool1: ,i pozniej bede tez zmienial na Hp tylko jeszcze mocniejszy bo juz beda z pamiecia3gb i 17''matryca ,fakt jeden ze sie grzeje ,bo duzo na kolanach siedzi,ale zakupilem coolera i smiga az milo ,tak ze warto pozdrawiam

lepiej palić mniej, za to dłużej i z większą przyjemnością

mój status

Odpowiedz do tematu