|
Autor |
Wiadomość |
Amigo
Początkujący Aficionado Carpe diem....

Wiek: 34 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 210 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 Air Soft Guns
|
|
|
Witam! Jako że zamierzam zabrać się za wyżej wymieniony sport zaciekawiło mnie czy ktoś z społeczności cygarowej także lubi postrzelać sobie do ludzi Może jeśli była by nas większa grupka zorganizowali byśmy coś na FOSCE |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
człekoupiór
Początkujący Aficionado siesta

Wiek: 34 Dołączył: 10 Wrz 2009 Posty: 453 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Płock/ Toruń
|
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010
|
|
|
ja strzelam terenowo z pneumatyka... najbardziej lubię do zwierzątek... (takich metalowych )
El Co. - Może turniej w strzelanie do Guant? |
_________________ "Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." - E. Hemingway
 |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
Na FOSCe to sie je, pije, rozmawia i przede wszystkim pali, a nie biega po lesie z plastikowym pistoletem.... |
|
|
|
 |
człekoupiór
Początkujący Aficionado siesta

Wiek: 34 Dołączył: 10 Wrz 2009 Posty: 453 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Płock/ Toruń
|
|
|
|
pepeel napisał/a: | Na FOSCe to sie je, pije, rozmawia i przede wszystkim pali, a nie biega po lesie z plastikowym pistoletem.... |
żartowałem... nie wszystko trzeba brać dosłownie... i kto jak kto, ale Ty to powinieneś dobrze wiedzieć... |
_________________ "Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." - E. Hemingway
 |
|
|
|
 |
toilettroll
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 38 Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 417 Otrzymał 16 piw(a) Skąd: Mysłowice
|
|
|
|
Ja tam strzelam, ale kulkami z farbą. Jeśli Cię interesuje Paintball to w Gliwicach dwa razy do roku jest organizowany TPW. Byłem dwa razy i stanowczo polecam, około 150 osób w przeciwnej drużynie to naprawdę nie lada wyzwanie.
Poniżej link do Total Paint War
TPW
Co do militarystycznego akcentu na FOSCE, to jest on zawsze- zasłona dymna to ważne narzędzie taktyczne, a w jej produkcji chyba jesteśmy specami. |
_________________ Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom...
 |
|
|
|
 |
Amigo

|
|
|
|
 |
Pankracy89
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010
|
|
|
do ASG droższy nie żartuj chłopie... nikt tobie nie każe kupować prawdziwą replikę zrobioną TYLKO z metalu 1500zł firmy tokyo marine (mówie tutaj o samej broni bez celowników laserowych i innych pierdół) sam "pistolet" do paintbolla kosztuje w granicach 900zł
Z resztą do ASG też można włożyć kulki z farbą..
Możesz sobie kupić shotguna za 100zł (sprężynówkę) na początek i zobaczyć czy się tobie to w ogóle spodoba..
Albo jakiś pistolecik na Gaz ale to podobno się nie sprawdza w niskich temp.:P
Edit
amigo ten filmik co dałeś to chłopaki nie daleko mnie mieszkają wiem że w Gorzowie Wlkp. jest jeszcze taka sekcja... |
_________________ "Wywijał wesoło gitarą
Palił najsłodsze cygaro.
Na łące chciał coś uczynić
Klasowej wychowawczyni…" — M.L. Rosenthal, “Smutny chłopiec na łyżwach” |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010
|
|
|
Amigo napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=OvMTOw_S1s8&feature=related wole asg od paintbala może i sprzęt do ASG wychodzi drożej ale taniej się gra no i ten klimat.... |
Normalnie oddziały specjalne. Kiedyś tego próbowałem i największy ubaw miałem z karabinem snajperskim. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
Amigo

|
Wysłany: Śro 21 Kwi, 2010
|
|
|
Karabin wyborowy czy snajperski to duży wydatek (używany zdatny jakieś 1500zł)
Natomiast zwykły szturmiak Classick Army już tuningowany kupisz za 600 zł do tego osprzęt za jakieś 400 zł wiec mamy ok 1000zł i jesteś gotowy Powiedzmy że na sprzęt PB wydamy 800 zł ALE porównajcie sobie ceny kulek Grałem kilka razy w PB i 300 kuleczek szło jak 0.5 na dwóch jak to zwykł mówić mój kolega |
|
|
|
 |
lukast
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 1
|
Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010
|
|
|
o miło że i na tym forum sa pokrewne dusze z airsoftu pozdrawiam Amigo ja mam pol garazu sprzetu do asg teraz bede ze znajomym tworzyl stowarzyszenie generalnie bawie sie w to juz od jakis 5-6 lat jak jeszcze sprężynywoce królowały na strzelankach, heh to byly czasy ogolnie masz racje sprzet potanial i zrobil sie bardziej dostepny nie trzeba sprowadzac z zagranicy ale trzeba nadal uwazac na niektore marki(podrobki) podobno na taiwanie pozamykano konkurencyjne dla classica i tokyo marui marki ale tam to wyrasta jak grzyby na deszczu wiec nie sądze zeby u nas zauwazono zmiany cenowe. no ja na swoj sprzet wydalem tak z 10x tyle co napisales ale najwazniejszy jest karabin i kulki a jak sie komus spodoba to sam zaczyna kompletowac oporządzenie i rozbudowywac arsenal |
_________________ „Jeśli w niebie nie będę mógł palić cygar, moja noga tam nie postanie.”
— Mark Twain
 |
|
|
|
 |
Fallout
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010
|
|
|
Ja swego czasu zajmowałem się ASG pełną parą, mogę tylko polecić. Rewelacyjna pasja, daje możliwości nawiązania wielu kontaktów, przeżycia czegoś ekscytującego, aktywnego spędzania czasu i zemsty na wrogach Musiałem zrezygnować z powodów finansowych, aczkolwiek być może jeszcze do tego wrócę.
A jako wielki chłop, od zawsze kręciły mnie wielkie giwery. Musiałem niestety sprzedać swojego M14, ale w ramach łączenia dwóch pasji myślę o zakupie MG34 na spółkę z kolegami |
|
|
|
 |
Dziunio
Początkujący Aficionado Zasmakowałem, zostałem...

Wiek: 53 Dołączył: 02 Lut 2011 Posty: 209 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Brzesko
|
Wysłany: Czw 10 Lut, 2011
|
|
|
Pankracy89 napisał/a: | jakiś pistolecik na Gaz ale to podobno się nie sprawdza w niskich temp.:P |
Uhm, nie sprawdza się. W niskich temperaturach z guna na CO2 nie postrzela za wiele.
Mam sporo tego sprzętu, a nacieszyć się nim mogę tylko w ciepłych miesiącach. Ale warto czekać. Jak się weźmie pistolet który waży i zachowuje się jak prawdziwy, łącznie z odrzutem zamka... Bajka. |
_________________ Mamo, ale ja się nie zaciągam... |
|
|
|
 |
h8r3d
Początkujący Aficionado

Wiek: 32 Dołączył: 16 Mar 2011 Posty: 275 Otrzymał 95 piw(a) Skąd: Świdnik
|
Wysłany: Pią 07 Paź, 2011
|
|
|
Fallout to jest rzeczywiście rewelacyjna pasja ale też trzeba poświęcić na nią trochę pieniędzy, zresztą na cygarka również
Sam się w to bawię i szczerze polecam |
|
|
|
 |
pitbull33
Początkujący Aficionado pitbull33

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 46 Dołączył: 19 Mar 2011 Posty: 287 Otrzymał 59 piw(a) Skąd: Szamotuły
|
Wysłany: Pon 10 Paź, 2011 ...
|
|
|
A ja mam dwie wiatrówki: Slavie 634 (karabinek) i rewolwer crosman 3576. Oba sprawdzone sprzęty, wręcz kultowe w strzelectwie pneumatycznym. super zabawa, a ze slavci to cygarko z 50m ustrzelić to żaden problem. A plastykowym kuleczką to ja dziękuje. |
_________________ Tomasz |
|
|
|
 |
h8r3d
Początkujący Aficionado

|
Wysłany: Pon 10 Paź, 2011
|
|
|
Tu nie chodzi o plastikowe kuleczki... Zresztą ja też mogę ustrzelić plastikowymi kuleczkami cygaro z 50metrów.
Chodzi o możliwość wczucia się w działania wojskowe i samo strzelanie do siebie jest frajdą. Zresztą te "plastikowe kuleczki" przebijają uszy, łamią zęby i robią siniaki
Z wiatrówki możesz sobie postrzelać tylko z ławeczki do celu.
Sam miałem walthera cp99 compact i norconie. Tą drugą mam nadal, a pistolet sprzedałem.
JEszcze raz zachęcam do zabawy, bo strzelanie "z krzesła" wiatrówką to nic ciekawego przy ASG!
Nasza armia też ćwiczy poprzez asg! |
|
|
|
 |
tomaszszamot
Początkujący Aficionado

Wiek: 38 Dołączył: 17 Sty 2011 Posty: 290 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Pruszków
|
|
|
|
Ja takze jestem zwolennkiem wiatrówek, mam slavke i steyra i jestem z nich ekstremalnie zadowolony - posadam jeszcze q78 ktore w ramach hobby przerobilem praktycznie od zera na FT (z oryginalu została tylko nazwa).
Co do Norconi to jest sprzet wiatrówkopodobny - ja osobiscie uwazam ze do strzelania to sie nie nadaje, ewentulanie jako rozpalka.
A co do biegania - jedni wola biegac i strzelac do ludzi a inni siedziec i walczyc o milimetry na tarczy, ewentualnie walic do metalowych zwierzaków w plenerze. |
|
|
|
|
 |
h8r3d
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
Cytat: | A co do biegania - jedni wola biegac i strzelac do ludzi a inni siedziec i walczyc o milimetry na tarczy, ewentualnie walic do metalowych zwierzaków w plenerze. |
Dobrze powiedziane. Miałem okazje pruć ze slavii u kolegi.
Sam też mam przerobioną broń do asg z kałaszka na beryla wz96.
A wiatrówka mi się przydaje jak "szkodniki" zjadają czereśnie hehe |
|
|
|
 |
Keber
Nowicjusz

|
|
|
|
h8r3d napisał/a: |
Nasza armia też ćwiczy poprzez asg! |
A to ciekawostka. Podaj proszę jednostki jakieś i informacje wiesz, znam chłopaków z ŻW i z kilku jednostek z Polski i nigdzie nie słyszałem o wprowadzaniu procedur na replikach. Wiem, że atecy ze śląska mają kilku znajomych których biorą na szkolenia i pokazują im procedury CQB w zamian za OPFOR do szkoleń. Osobiście znam chłopaków którzy szkolili się z podstaw z Warszawskimi atekami ale nigdzie nie spotkałem się z JW w Polsce która inwestowała by w szkolenie na PTW czy GBB (bo o Aegach można zapomnieć)
Może prywatnie szweje się bawią z replikami ale o wprowadzaniu Airsoftu nie słyszałem.
Co do opinii na temat wiatrówek/asg/paintballu to raczej nie ma co dyskutować każdy ma swoje przekonania i ich się trzyma. Ja np po 7 latach airsoftowania nie przepadam za środowiskiem paintballu. Jak to mój znajomy powiedział o markerze paintabllowym "pisuar ma swoje miejsce w kiblu"
Wiatrówka ma raczej charakter sportowy bądź rozrywkowy. Jakoś strzelanie do tarcz mnie nie bawi, wolę dynamiczne zabawy i od jakiegoś czasu już z chłopakami mierzymy w CQB. Co prawda nie mam opcji zabawy na co dzień ponieważ środowisko asg w okolicy wymarło ale mimo to zabawa na pirotechnice itd jest o niebo lepsza niż np niedzielne łupanki do siebie
Aktualnie poszedłem w rekonstrukcję ale na najbliższy rok zamierzam wsadzić w moje maleństwo parę nowych części i zrobić konfigurację RRV'ki pod milsimy a CIRAS'a pod CQB i rekonstrukcję
później naskrobie nieco informacji na temat "jak zacząć" podam jakieś linki itd do replik i oporządzenia. chcecie ? |
|
|
|
 |
h8r3d
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
Słyszałem albo gdzieś czytałem już nie pamiętam. Taktyczny.com razem z ARES'em stworzyli pierwszego beryla i mają go wypuścić/już wypuścili na rynek ale o tym zapewne już słyszałeś i w związku z tym czytałem, że ma być robiona też ulepszona wersja przeznaczone do ćwiczeń wojskowych. Sam się zdziwiłem bo ten rząd to armię raczej niszczy a nie rozbudowuje
Od niedzielnych łupanek to chyba każdy zaczynał Osobiście wolę taktykę zieloną, albo zieloną pomieszaną z czarną, czyli coś w stylu PGR Kaznów. Kawał zieleni + kilka budynków. |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|