|
Autor |
Wiadomość |
Keber
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 10 Paź, 2011
|
|
|
h8r3d napisał/a: | Słyszałem albo gdzieś czytałem już nie pamiętam.
Od niedzielnych łupanek to chyba każdy zaczynał Osobiście wolę taktykę zieloną, albo zieloną pomieszaną z czarną, czyli coś w stylu PGR Kaznów. Kawał zieleni + kilka budynków. |
Słyszałeś może o Amerykanach. US Rangers mieli szkolenia na replikach. Ten beryl jest pod asg bo to przecież aeg a nie gbb. Dlatego też wojska z aegiem nie zobaczysz- na gbb bym się zgodził jeszcze ale aeg ...
No tak, tanie repliki, minimum sprzętu i co niedzielę na strzelanki
A to o czym mówisz, to MOUT poruszanie się w terenie zurbanizowanym. Wewnątrz pomieszczeń masz cqb już
Zielona mnie nie kręci, chyba, że jakieś marsze dla kondycji itd |
|
|
|
 |
h8r3d
Początkujący Aficionado

Wiek: 32 Dołączył: 16 Mar 2011 Posty: 275 Otrzymał 95 piw(a) Skąd: Świdnik
|
Wysłany: Pon 10 Paź, 2011
|
|
|
Możliwe
A mnie z kolei odwrotnie, lubię podchody, skradanie się, a cqb czyli kulka z za każdego rogu mniej mi odpowiada No ale rzekomo o gustach się nie dyskutuje
edit: http://www.fabrykabroni.pl/?d=156 |
|
|
|
 |
Keber
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 11 Paź, 2011
|
|
|
h8r3d: tak, widziałem tego beryla. Na pewno to świetna opcja dla rekonstruktorów Polskiej armii (a paru jest)
Ok to po kolei opiszę coś odnośnie zabawy
Priorytet to poznanie: www.wmasg.pl
Choć na forach znajdziecie dużo głupomądrych młodych ludzi co niekoniecznie wiedzą co piszą to i tak największa skarbnica informacji odnośnie Airsoftu.
PODSTAWY ! zakładka, na którą każdy zainteresowany MUSI wejść i dokładnie przeczytać wszystko (nawet dwa razy )
SPOŁECZNOŚĆ. Tam polecam szukanie osób ze swojego miasta. Wystarczy napisać PW i bardzo często takowe osoby zaproszą was na najbliższe spotkanie. Napiszcie tylko że nic nie macie i chcecie pożyczyć okulary i wpaść zobaczyć co i jak. Wtedy już macie możliwość postrzelać z replik ludzi, obejrzeć sprzęt i poznać zasady strzelanek (zasady mogą się nieznacznie zmieniać w zależności od miasta czy grupy).
Dodatkowo macie tam sklepy i opinie. Sam chętnie wam odpiszę na pytania odnośnie sprzętu itd. Oporządzenie często ściągamy bezpośrednio z Azji (dzięki czemu można zaoszczędzić) więc mogę za granicą znaleźć coś w razie potrzeby.
A i co do kosztów takiej zabawy to można zacząć się rekreacyjnie bawić za parę stówek i wcale to nie są wydatki pokroju "muszę kupić na już replikę za 2 tysiące bo byle czego nie chcę"
Tak więc jak by ktoś był zainteresowany to pytać
[img] Uploaded with ImageShack.us[/img]
[img] Uploaded with ImageShack.us[/img]
Uploaded with ImageShack.us
Szybkie zdjęcie na zachętę |
|
|
|
 |
h8r3d
Początkujący Aficionado

Wiek: 32 Dołączył: 16 Mar 2011 Posty: 275 Otrzymał 95 piw(a) Skąd: Świdnik
|
Wysłany: Śro 12 Paź, 2011
|
|
|
Na wmasg.pl śmiesznie się czyta dział początkujących. Zamiast "replika" napiszesz "broń" i już pro uber gracze łapią spinę |
|
|
|
 |
Keber
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 12 Paź, 2011
|
|
|
Na prosty rozum można uzasadnić pojęcie broń.
Wikipedia:
"Broń – termin występuje w dwóch znaczeniach:
1: Zbiór rzeczy materialnych, stanowiących przedmioty do walki zbrojnej zaczepnej lub obronnej (broń wojskowa), polowania na zwierzynę (broń myśliwska), a także rywalizacji sportowej (broń sportowa)."
Replika airsoftowa jest bronią sportową.
Jak jakiś mędrzec mi powie, że broń a replika to coś zupełnie innego to lecimy dalej:
"Broń palna - broń miotająca pociski energią gazów powstałych ze spalania ładunku miotającego. W zależności od rodzaju zastosowanego układu miotającego, dzieli się ona na broń lufową i broń rakietową."
Jeżeli zaś mówimy o broni miotającej pociskiem, która nie jest zasilana gazem ze spalania ładunku znajdującego się w łusce mamy do czynienia z bronią pneumatyczną (wiatrówka jest przykładem).
Teraz proszę poświęcić sekundę na zapoznanie się z działaniem replik:
http://pl.wikipedia.org/wiki/ASG
Repliki airsoftowe są bronią sportową, pneumatyczną. "Pneumatyki" są traktowane jako "BROŃ"
Tak więc sam często mówię z czystym sumieniem broń o replice. Rzadko bo rzadko, jednak zdarza się
A co do mędrców z WMASG to kocham komis. Albo ktoś pisze takie głupoty, że boję się czytać do końca albo piszą bez ładu i składu ostatnio sprzedawałem polar wart 385zł za 100zł- napisałem, że to szybka okazja bo śpieszy mi się z pieniędzmi a pierwsza wiadomość brzmiała "czy zarezerwujesz mi ten polar" o__O |
|
|
|
 |
Cwiartka
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 18 Cze, 2013
|
|
|
wmasg przepełniony jest wszelkiej maści "znawcami" ja mimo wszystko proponuję zapoznać się z jakimś lokalnym teamem i tak rozpocząć działalność.
Swoją drogą, jeśli ktoś poszukiwałby serwisu/tuningu/przeglądnięcia replik, to chętnie pomogę. |
|
|
|
 |
|