Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: air, guns, soft

Air Soft Guns
Autor Wiadomość
Keber
Nowicjusz

Wysłany: Pon 10 Paź, 2011   

h8r3d napisał/a:
Słyszałem albo gdzieś czytałem już nie pamiętam.

Od niedzielnych łupanek to chyba każdy zaczynał :) Osobiście wolę taktykę zieloną, albo zieloną pomieszaną z czarną, czyli coś w stylu PGR Kaznów. Kawał zieleni + kilka budynków.

Słyszałeś może o Amerykanach. US Rangers mieli szkolenia na replikach. Ten beryl jest pod asg bo to przecież aeg a nie gbb. Dlatego też wojska z aegiem nie zobaczysz- na gbb bym się zgodził jeszcze ale aeg ...

No tak, tanie repliki, minimum sprzętu i co niedzielę na strzelanki :)
A to o czym mówisz, to MOUT :P poruszanie się w terenie zurbanizowanym. Wewnątrz pomieszczeń masz cqb już :)
Zielona mnie nie kręci, chyba, że jakieś marsze dla kondycji itd :)

h8r3d
Początkujący Aficionado

Otrzymał 95 piw(a)
Wysłany: Pon 10 Paź, 2011   

Możliwe :D

A mnie z kolei odwrotnie, lubię podchody, skradanie się, a cqb czyli kulka z za każdego rogu mniej mi odpowiada :) No ale rzekomo o gustach się nie dyskutuje :D

edit: http://www.fabrykabroni.pl/?d=156

Keber
Nowicjusz

Wysłany: Wto 11 Paź, 2011   

h8r3d: tak, widziałem tego beryla. Na pewno to świetna opcja dla rekonstruktorów Polskiej armii (a paru jest)

Ok to po kolei opiszę coś odnośnie zabawy :)

Priorytet to poznanie: www.wmasg.pl
Choć na forach znajdziecie dużo głupomądrych młodych ludzi co niekoniecznie wiedzą co piszą to i tak największa skarbnica informacji odnośnie Airsoftu.
PODSTAWY ! zakładka, na którą każdy zainteresowany MUSI wejść i dokładnie przeczytać wszystko (nawet dwa razy :D )
SPOŁECZNOŚĆ. Tam polecam szukanie osób ze swojego miasta. Wystarczy napisać PW i bardzo często takowe osoby zaproszą was na najbliższe spotkanie. Napiszcie tylko że nic nie macie i chcecie pożyczyć okulary i wpaść zobaczyć co i jak. Wtedy już macie możliwość postrzelać z replik ludzi, obejrzeć sprzęt i poznać zasady strzelanek (zasady mogą się nieznacznie zmieniać w zależności od miasta czy grupy).

Dodatkowo macie tam sklepy i opinie. Sam chętnie wam odpiszę na pytania odnośnie sprzętu itd. Oporządzenie często ściągamy bezpośrednio z Azji (dzięki czemu można zaoszczędzić) więc mogę za granicą znaleźć coś w razie potrzeby.
A i co do kosztów takiej zabawy to można zacząć się rekreacyjnie bawić za parę stówek i wcale to nie są wydatki pokroju "muszę kupić na już replikę za 2 tysiące bo byle czego nie chcę" :)

Tak więc jak by ktoś był zainteresowany to pytać :D

[img] Uploaded with ImageShack.us[/img]

[img] Uploaded with ImageShack.us[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Szybkie zdjęcie na zachętę :palacz3:

h8r3d
Początkujący Aficionado

Otrzymał 95 piw(a)
Wysłany: Śro 12 Paź, 2011   

Na wmasg.pl śmiesznie się czyta dział początkujących. Zamiast "replika" napiszesz "broń" i już pro uber gracze łapią spinę :mrgreen:

Keber
Nowicjusz

Wysłany: Śro 12 Paź, 2011   

Na prosty rozum można uzasadnić pojęcie broń.

Wikipedia:
"Broń – termin występuje w dwóch znaczeniach:

1: Zbiór rzeczy materialnych, stanowiących przedmioty do walki zbrojnej zaczepnej lub obronnej (broń wojskowa), polowania na zwierzynę (broń myśliwska), a także rywalizacji sportowej (broń sportowa)."
Replika airsoftowa jest bronią sportową.
Jak jakiś mędrzec mi powie, że broń a replika to coś zupełnie innego to lecimy dalej:

"Broń palna - broń miotająca pociski energią gazów powstałych ze spalania ładunku miotającego. W zależności od rodzaju zastosowanego układu miotającego, dzieli się ona na broń lufową i broń rakietową."

Jeżeli zaś mówimy o broni miotającej pociskiem, która nie jest zasilana gazem ze spalania ładunku znajdującego się w łusce mamy do czynienia z bronią pneumatyczną (wiatrówka jest przykładem).
Teraz proszę poświęcić sekundę na zapoznanie się z działaniem replik:
http://pl.wikipedia.org/wiki/ASG

Repliki airsoftowe są bronią sportową, pneumatyczną. "Pneumatyki" są traktowane jako "BROŃ"
Tak więc sam często mówię z czystym sumieniem broń o replice. Rzadko bo rzadko, jednak zdarza się :)

A co do mędrców z WMASG to kocham komis. Albo ktoś pisze takie głupoty, że boję się czytać do końca albo piszą bez ładu i składu :D ostatnio sprzedawałem polar wart 385zł za 100zł- napisałem, że to szybka okazja bo śpieszy mi się z pieniędzmi a pierwsza wiadomość brzmiała "czy zarezerwujesz mi ten polar" o__O

Cwiartka
Nowicjusz

Wysłany: Wto 18 Cze, 2013   

wmasg przepełniony jest wszelkiej maści "znawcami" ja mimo wszystko proponuję zapoznać się z jakimś lokalnym teamem i tak rozpocząć działalność.
Swoją drogą, jeśli ktoś poszukiwałby serwisu/tuningu/przeglądnięcia replik, to chętnie pomogę.

Odpowiedz do tematu