Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: sheesha, shisha

Shisha / Sheesha
Autor Wiadomość
Vincent
Aficionado

Wysłany: Wto 23 Sty, 2007   

Shisha to super sprawa. 3 lata temu w Egipcie nie było bez niej wieczoru :)
Niestety na samodzielne rozpalanie nigdy się nie zdecydowałem. Ale polecam, chciaż w porównaniu z cygarami to bardzo lekkie palenie;)

El Comandante
Ekspert Aficionado
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Otrzymał 185 piw(a)

teraz już kojarze, na początku myslałem ze shisha to jakieś ziółko do tej fajki :D

W naszym kraju takie faje są dosyć popularne, ale do palenia czegoś innego niż tytoń :D

::::::::: Dodawanie zdjęć na forum :::::::::::

Vincent
Aficionado

NI99A napisał/a:
W naszym kraju takie faje są dosyć popularne, ale do palenia czegoś innego niż tytoń :D

W krajach muzłmańskich również ;) (alkochol z przyczyn religijnych nie jest tak popularny)

nekroskop
Nowicjusz

Josephros napisał/a:
masz rację z tą szkodliwością pod warunkiem że pali się melasse albo węgielki a jak się pali tytoń to szkodliwość jest ta sama (minus oczywiście "brud z tytoniu - to co filtruje woda)

W Shishy pali się melasse dlatego mówie o małej szkodliwości. Węgielkami się nie zaciagasz służą one do spalania melassy.

Josephros napisał/a:
fajka wodna to nie tylko shisha (w polsce większość tak uważa)

Temat jest o Shishy a nie o wszystkich fajkach wodnych.

O fajkach do palenia marihuany nie bedę się wypowiadał poniewaz nie po to założyłem ten temat aby go psuć gadaniem o narkotykach.

Winston Churchill
Aficionado

Obecności na FOSCA: 10

Jak bedziecie w Krakowie to zagladnijcie do Flower Power - super knajpa (miejsce spotkan krakowskich shishmanów), w jednej z sal stoly maja wysokasc 30cm. lezysz albo siedzisz na podlosze, ktora jest wylozona poduszkami i palisz shishe :cigar:
http://www.flowerpower.pl/foto.htm

mój status

Josephros
Doświadczony Aficionado
szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Otrzymał 3 piw(a)

w tych fajkach również można palić tytoń i to jest ich podstawowe użycie a nie do trawy działąją jak shisha tyle że prościej wyglądają i taniej kosztują efekt podobny

mój status

Vincent
Aficionado

Josephros napisał/a:
w tych fajkach również można palić tytoń i to jest ich podstawowe użycie a nie do trawy działąją jak shisha tyle że prościej wyglądają i taniej kosztują efekt podobny

Eeeee, Shisha to jednak pięknie wygladaqjaca fajka i jeszcze cała otoczka towarzysząca paleniu tytoniu.

Josephros
Doświadczony Aficionado
szara eminencja ;d

Otrzymał 3 piw(a)

palenie jest takie samo tyle że wygląd i tu macie racje przyjemniej siedzi się przy takiej orientalnej niż przy zwykłej

mój status

nekroskop
Nowicjusz

Winston Churchill napisał/a:
Jak bedziecie w Krakowie to zagladnijcie do Flower Power - super knajpa (miejsce spotkan krakowskich shishmanów), w jednej z sal stoly maja wysokasc 30cm. lezysz albo siedzisz na podlosze, ktora jest wylozona poduszkami i palisz shishe :cigar:
http://www.flowerpower.pl/foto.htm

Widziałem ta stronkę. Super knajpka,super klimat!!!! Gdy będew Krakowie to napewno ją odwiedzę

Winston Churchill
Aficionado

Nekroskopie, jak bedziesz w Krakowie to daj znac wypalimy we FP po cygarku!!
:smiley: :winko:

mój status

nekroskop
Nowicjusz

Masz to u mnie jak w banku!!!!

Coffie
Nowicjusz
Coffie

Wysłany: Śro 24 Sty, 2007   

to jak będziecie już umówieni w Krakowie... to na shishe do Shisha Club na Mały Rynek zapraszam :cool: albo jeszcze inaczej do Flower Power najpierw a pozniej do Shishy, hmmm?
Tez sie siedzi na poduchach co ledwo od ziemi odstają, orientalna muza, no i shisha w wielu smakach: mix fruits, apple&mint, samo mint i samo apple i jeszcze chyba natural.
Sama radość, szczególnie wieloowocowa.. :mrgreen: A jeszcze mozna spotkac ciekawych gosci w turbanach, bo to w ogole knajpa tunezyjska jest ->/www.shisha.pl/
A o innych knajpach w Krakowie to jak powstanie specjalny temat na ten temat ;-)

...pozdrowienia z SOR-u :bandit:

Coffie
Nowicjusz
Coffie

A jeszcze a propos szkodliwosci shishy to: wszystko co dobre w jakis sposób szkodzi.. Faktycznie substancje smoliste powinny zostawac w wodzie i nie przedostawac sie nam do płuc, ale pytanie ile ich zostaje i czy to ze palimy shishe srednio godzinke.. dlugo w porownaniu do cygar, nie kumuluje ich na tyle ze jednak szkodzą.. nasuwa sie kolejne - co dla kogo jest wieksza szkodą .. pare miesiecy zycia (lagodnie) mniej, czy brak niezapomnianych chwil ze znajomymi i shishą vel cygarem :coolshades: mozna tak w nieskonczonosc... dobranoc

Josephros
Doświadczony Aficionado
szara eminencja ;d

Otrzymał 3 piw(a)

Coffie napisał/a:
ale pytanie ile ich zostaje i czy to ze palimy shishe srednio godzinke.. dlugo w porownaniu do cygar, nie kumuluje ich na tyle ze jednak szkodzą.. nasuwa sie kolejne - co dla kogo jest wieksza szkodą ..

średnio cygaro pali się godzine a jakieś większe formaty to i 2 godziny można palić więc godzina to nie długo w porównaniu do cygar

mój status

Winston Churchill
Aficionado

Musze skoczyc na Maly Rynek zobaczyc ta knajpke, ale chyba i tak bede wolal jezdzic na Kazimierz-tam jest specyficzny klimat :cowboy:

mój status

Greko
Nowicjusz

Palilem kilkanascie razy z kuzynem i musze powiedziec, ze jest to super sprawa.

Najbardziej smakowal mi tyton kokosowy i kawowy, z tym ze zamiast wody bylo mleko-REWELACJA: :cool:

nekroskop
Nowicjusz

Coffie napisał/a:
A jeszcze a propos szkodliwosci shishy to: wszystko co dobre w jakis sposób szkodzi.. Faktycznie substancje smoliste powinny zostawac w wodzie i nie przedostawac sie nam do płuc, ale pytanie ile ich zostaje i czy to ze palimy shishe srednio godzinke.. dlugo w porownaniu do cygar, nie kumuluje ich na tyle ze jednak szkodzą.. nasuwa sie kolejne - co dla kogo jest wieksza szkodą .. pare miesiecy zycia (lagodnie) mniej, czy brak niezapomnianych chwil ze znajomymi i shishą vel cygarem :coolshades: mozna tak w nieskonczonosc... dobranoc

Napiszę to jeszcze raz.Melassa ma 0.0%substancji smolistych i 0,5%nikotyny więc czym chcesz się tu truć??

bublik
Nowicjusz

nekroskop napisał/a:
Napiszę to jeszcze raz.Melassa ma 0.0%substancji smolistych i 0,5%nikotyny więc czym chcesz się tu truć??

Chociażby tlenkiem węgla ;-)

nekroskop
Nowicjusz

no tak hehe

Tygrys
Nowicjusz

Wysłany: Nie 25 Mar, 2007   

Temat widzę stary i wyeksploatowany, ale moja namiętność do sziszy nie pozwala mi milczeć :) Mam taką zabawkę i mnóstwo z niej radości. Uwielbiam położyć się wieczorem, zapalić sziszę, wypić kawę i zjeść trochę chałwy :mrgreen: Ulubiony tytoń to jabłkowy od Nakhli. Spoczywa ona nie dalej niż 40 co od humidora, wiec prawie zawsze kiedy chcę sprawić sobie przyjemność mam ogromny dylemat ;-) Ponadto fajka wodna pasuje do cygar!!! Brzmi to może paranoicznie, ale tak jest. Przynajmniej moim zdaniem. Szisza pozwala na delektowanie się słodkim, lekkim i gęstym dymem wciąganym do płuc, podczas gdy cygaro wypełnia niskie rejestry zdecydowanym naturalnym aromatem smakowanym tylko w ustach. Eksperymentowałem tak z jakimś nie za dużym Jose Marti i efekt był powalający na kolana :mrgreen: Gorąco polecam !!

Reklamator

Wysłany:    Reklama

Odpowiedz do tematu