|
|
| Autor |
Wiadomo嗆 |
Markuz
Pocz徠kuj帷y Aficionado El Mariachi

|
Wys豉ny: Nie 19 Pa�, 2008 Gitary aficionados :)
|
|
|
Witam!
po jednym z ostatnich post闚 nasz這 mnie na za這瞠nie tego tematu. Wiem 瞠 kilku z nas gra na gitarkach. No wi璚 Panowie co gracie, na czym gracie, gitarowi idole?
pozdrawiam
m |
_________________ "Jam jest cz窷ci� tej si造, kt鏎a wiecznie z豉 pragn帷, wiecznie czyni dobro..." |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecno軼i na FOSCA: 10
Wiek: 55 Do陰czy�: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzyma� 19 piw(a) Sk康: Wroc豉w
|
Wys豉ny: Nie 19 Pa�, 2008 Re: Gitary aficionados :)
|
|
|
| Markuz napisa�/a: | ...................... gitarowi idole?
|
nie gram na gitarze, ale Paco de Luc燰 kawa� dobrej gitary. Jaki� czas temu by� zreszt� we Wrocku, 鈍ietny koncert |
|
|
|
 |
Markuz

|
|
|
|
| drinks napisa�/a: | | Markuz napisa�/a: | ...................... gitarowi idole?
|
nie gram na gitarze, ale Paco de Luc燰 kawa� dobrej gitary. Jaki� czas temu by� zreszt� we Wrocku, 鈍ietny koncert |
fakt...swietny jest
btw, bywasz jeszcze w B-stoku?:)
pozdrawiam
m |
_________________ "Jam jest cz窷ci� tej si造, kt鏎a wiecznie z豉 pragn帷, wiecznie czyni dobro..." |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecno軼i na FOSCA: 10
Wiek: 55 Do陰czy�: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzyma� 19 piw(a) Sk康: Wroc豉w
|
|
|
|
| Markuz napisa�/a: | btw, bywasz jeszcze w B-stoku?:)
|
regularnie
|
|
|
|
 |
Mateusz
Pocz徠kuj帷y Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecno軼i na FOSCA: 1
Wiek: 37 Do陰czy�: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzyma� 12 piw(a) Sk康: Jaworzno/ Krak闚
|
Wys豉ny: Nie 19 Pa�, 2008
|
|
|
| Na czym gram? Aktualnie zosta� mi tylko Gibson Les Paul Standard i harmonijka Hohner ProHarp w C, ale mia貫m z ciekawszych min Fendera Stratocastera i Lutnika od Romana Rolki. |
|
 |
Markuz

|
|
|
|
| Mateusz napisa�/a: | | Na czym gram? Aktualnie zosta� mi tylko Gibson Les Paul Standard i harmonijka Hohner ProHarp w C, ale mia貫m z ciekawszych min Fendera Stratocastera i Lutnika od Romana Rolki. |
super sprz璚ik. ja mam epiphone SG g400, do tego od 3dni efekt Vox tonelab se. co do idoli...Slash i Zakk Wylde |
|
|
|
 |
Antonio Montana
Nowicjusz Wolny lanser

|
|
|
|
Ostatnio gram ma這, ale co tam...
Washburn Idol WI-64 http://www.youtube.com/watch?v=CX80-qD-owI
Czasem te� odkurz� hiszpa雟kiego klasyka
--A.F.M. |
_________________ I'm a simple man. All I want is enough sleep for two normal men, enough whiskey for three, and enough women for four. |
|
|
|
 |
Mateusz

Wiek: 37 Do陰czy�: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzyma� 12 piw(a) Sk康: Jaworzno/ Krak闚
|
Wys豉ny: Pon 20 Pa�, 2008
|
|
|
| Jak sie sprawuje ten VOXik mialem kiedys wzmacniacz 60 z nim wbudowany ( nie z tej nowej seri ale najstarszej klasycznej) i calkiem przyjemnie gral ale jak chcialem pograc to mijalo 20 min zanim cos ukrecilem teraz preferuje proste lampy najlepiej nawet bez eq tylko kontrola mocy |
|
 |
Markuz

|
Wys豉ny: Pon 20 Pa�, 2008
|
|
|
| Mateusz napisa�/a: | | Jak sie sprawuje ten VOXik mialem kiedys wzmacniacz 60 z nim wbudowany ( nie z tej nowej seri ale najstarszej klasycznej) i calkiem przyjemnie gral ale jak chcialem pograc to mijalo 20 min zanim cos ukrecilem teraz preferuje proste lampy najlepiej nawet bez eq tylko kontrola mocy |
osobi軼ie TL SE bardzo mi pasuje. intuicyjna obs逝ga, ciep貫 brzmienia. NIe wiem czy wbudowana lampka co� daje ale symulacje amp'闚 s� na bardzo przyzwoitym poziomie. Do tego cena...kupi貫m go za 120 funt闚 (u篡wka, stan bdb-wszystko 鄉iga:)). |
|
|
|
 |
Dan Vapid
Nowicjusz

|
Wys豉ny: 字o 22 Pa�, 2008
|
|
|
A co, tez sie pochwale :
1. Squier Stratocaster z 1993 roku, made in japan swietne wioslo.
2. Fender Blues Junior - 15W pelna lampka
3. Boss Ds2 - komentowac nie trzeba.
Ot jestem typowym hobbysta, pogrywam sobie glownie w domu. Muzyka? Dlugo by pisac - ogolnie 70's pop punk, post hardcore, grunge i troche bluesa.
W przyszlosci hot rails pod most, chorus EHX Small Clone i telecaster |
| |
|
|
|
 |
Pawelord2
Nowicjusz

Wiek: 39 Do陰czy�: 05 Wrz 2008 Posty: 26 Sk康: Przeworsk/Lublin
|
Wys豉ny: Pon 27 Pa�, 2008
|
|
|
ja gram na stare鎥iej gitarze klasycznej Osmond (ju� chyba nawet ich nie robi�;p) a w domu (bo na studiach wiele rzeczy mog這by si� jej przytrafi�) trzymam Alhambr� 3C, jak kiedy� zasobno嗆 portfela pozwoli to marzy mi si� gitara od jakiego� dobrego prywatnego konstruktora ;p
A z moich ulubionych gitarzyst闚 - 酥. mistrz nad mistrze Andres Segovia, John Williams (robot nie cz這wiek...) Xuefei Yang ( gra ob喚dnie, niekiedy nieco za szybko jak na m鎩 gust, ale za to jest przyjemna dla oka) tuzin innych gitarzyst闚 i kompozytor闚
A i ostatnio zachwyci貫m si� Jose Antonio Lopezem - god bless youtube - a dok豉dniej tym kawa趾iem
http://www.youtube.com/watch?v=mrAMuIlJqpE
enjoy |
|
|
|
 |
Dan Vapid
Nowicjusz

|
Wys豉ny: 字o 05 Lis, 2008
|
|
|
Zmiana sprzetu: Blues Junior na sprzedaz, jego miejsce zajal Orange Tiny Terror |
|
|
|
 |
Mateusz

|
|
|
|
| ile? |
|
 |
Dan Vapid
Nowicjusz

|
|
|
|
| 1300zl, wiecej info na PW. |
|
|
|
 |
Markuz

|
Wys豉ny: Czw 06 Lis, 2008
|
|
|
| Dan Vapid napisa�/a: | Zmiana sprzetu: Blues Junior na sprzedaz, jego miejsce zajal Orange Tiny Terror |
uu..dozo dobrego slyszalem o sprzetach Orange. daj znac ja to gada
pozdrawiam
m |
|
|
|
 |
Brennus
Pocz徠kuj帷y Aficionado el chabacano

Obecno軼i na FOSCA: 5
Wiek: 40 Do陰czy�: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzyma� 56 piw(a) Sk康: Pozna�/Warszawa
|
Wys豉ny: Czw 05 Lut, 2009
|
|
|
szanuj� Paco de Lucia, ale szczerze, wol� g� bardziej melodyjn�, harmonijn�, nawet je郵i nie pozwala w pe軟i ukaza� umiej皻no軼i technicznych gitarzysty.
Dla mnie jedn� z podstawowych cech dobrego gracza - wiedzie� kiedy i jak d逝go nie gra�
Tomatito, Ottmar Liebert
sam si� nazwa� gitarzyst� nawet przeci皻nym nie mog�, pomimo sta簑, wi璚 obecnie tylko YAMAHA C40 - idealna jako嗆 na pierwsz� gitar� w tej cenie
moj� pierwsz� by� defil... s造sza貫m, 瞠 wcale dobra, 瞠 dobry gitarzysta na sznurowadle zagra... ale jak dla mnie gitara tak s豉ba 瞠 a� cofa陰 w rozwoju (akustyk i nylonowe struny)
no i od jakiego� czasu harmonijka - Hohner Special20 ,A...
zdaje si� 瞠 kto� ju� tu si� przyzna� do grania |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecno軼i na FOSCA: 9
Wiek: 54 Do陰czy�: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzyma� 484 piw(a) Sk康: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
 |
Bisu
Nowicjusz rodem z Kaszub

|
Wys豉ny: Nie 19 Kwi, 2009
|
|
|
M鎩 aktualny sk豉d to:
bas: Fender Highway One Precision Bass
elektryki: ESP LTD EC-1000 Deluxe, Washburn WI 14 (moja pierwsza gitara)
wzmacniacz basowy: Orange Crush 35
Gitarowego wzmaka si� jeszcze nie dorobi貫m, ale mo瞠 kiedy�... |
|
|
|
 |
Markuz

|
Wys豉ny: Pon 06 Lip, 2009
|
|
|
u mnie w temacie ma豉 zmiana, sprzedaje Yamahe Telecastera, kupi貫m bas Ibaneza Zostawiam Epiphona SG gdybym przypadkiem chcia� wr鏂i� do 6ciu strun.
pozdr
m |
|
|
|
 |
Bisu
Nowicjusz rodem z Kaszub

|
Wys豉ny: Pon 06 Lip, 2009
|
|
|
Ja musz� kupi� porz康n� trumn� do basu i nowe stringi za這篡� razem z regulacj�... |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wys豉ny: Reklama
|
|
|
|