|
Autor |
Wiadomo¶æ |
Markuz
Pocz±tkuj±cy Aficionado El Mariachi

Wiek: 38 Do³±czy³: 03 Sty 2007 Posty: 267 Sk±d: Bia³ystok
|
Wys³any: Nie 19 Pa¼, 2008 Gitary aficionados :)
|
|
|
Witam!
po jednym z ostatnich postów nasz³o mnie na za³o¿enie tego tematu. Wiem ¿e kilku z nas gra na gitarkach. No wiêc Panowie co gracie, na czym gracie, gitarowi idole?
pozdrawiam
m |
_________________ "Jam jest czê¶ci± tej si³y, która wiecznie z³a pragn±c, wiecznie czyni dobro..." |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecno¶ci na FOSCA: 10
Wiek: 51 Do³±czy³: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzyma³ 19 piw(a) Sk±d: Wroc³aw
|
Wys³any: Nie 19 Pa¼, 2008 Re: Gitary aficionados :)
|
|
|
Markuz napisa³/a: | ...................... gitarowi idole?
|
nie gram na gitarze, ale Paco de Lucía kawa³ dobrej gitary. Jaki¶ czas temu by³ zreszt± we Wrocku, ¶wietny koncert |
|
|
|
 |
Markuz

|
|
|
|
drinks napisa³/a: | Markuz napisa³/a: | ...................... gitarowi idole?
|
nie gram na gitarze, ale Paco de Lucía kawa³ dobrej gitary. Jaki¶ czas temu by³ zreszt± we Wrocku, ¶wietny koncert |
fakt...swietny jest
btw, bywasz jeszcze w B-stoku?:)
pozdrawiam
m |
_________________ "Jam jest czê¶ci± tej si³y, która wiecznie z³a pragn±c, wiecznie czyni dobro..." |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecno¶ci na FOSCA: 10
Wiek: 51 Do³±czy³: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzyma³ 19 piw(a) Sk±d: Wroc³aw
|
|
|
|
Markuz napisa³/a: | btw, bywasz jeszcze w B-stoku?:)
|
regularnie
|
|
|
|
 |
Mateusz
Pocz±tkuj±cy Aficionado Cigar&Pipe conesseur

Obecno¶ci na FOSCA: 1
Wiek: 33 Do³±czy³: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzyma³ 12 piw(a) Sk±d: Jaworzno/ Kraków
|
Wys³any: Nie 19 Pa¼, 2008
|
|
|
Na czym gram? Aktualnie zosta³ mi tylko Gibson Les Paul Standard i harmonijka Hohner ProHarp w C, ale mia³em z ciekawszych min Fendera Stratocastera i Lutnika od Romana Rolki. |
|
 |
Markuz

|
|
|
|
Mateusz napisa³/a: | Na czym gram? Aktualnie zosta³ mi tylko Gibson Les Paul Standard i harmonijka Hohner ProHarp w C, ale mia³em z ciekawszych min Fendera Stratocastera i Lutnika od Romana Rolki. |
super sprzêcik. ja mam epiphone SG g400, do tego od 3dni efekt Vox tonelab se. co do idoli...Slash i Zakk Wylde |
|
|
|
 |
Antonio Montana
Nowicjusz Wolny lanser

|
|
|
|
Ostatnio gram ma³o, ale co tam...
Washburn Idol WI-64 http://www.youtube.com/watch?v=CX80-qD-owI
Czasem te¿ odkurzê hiszpañskiego klasyka
--A.F.M. |
_________________ I'm a simple man. All I want is enough sleep for two normal men, enough whiskey for three, and enough women for four. |
|
|
|
 |
Mateusz

Wiek: 33 Do³±czy³: 22 Cze 2007 Posty: 484 Otrzyma³ 12 piw(a) Sk±d: Jaworzno/ Kraków
|
Wys³any: Pon 20 Pa¼, 2008
|
|
|
Jak sie sprawuje ten VOXik mialem kiedys wzmacniacz 60 z nim wbudowany ( nie z tej nowej seri ale najstarszej klasycznej) i calkiem przyjemnie gral ale jak chcialem pograc to mijalo 20 min zanim cos ukrecilem teraz preferuje proste lampy najlepiej nawet bez eq tylko kontrola mocy |
|
 |
Markuz

|
Wys³any: Pon 20 Pa¼, 2008
|
|
|
Mateusz napisa³/a: | Jak sie sprawuje ten VOXik mialem kiedys wzmacniacz 60 z nim wbudowany ( nie z tej nowej seri ale najstarszej klasycznej) i calkiem przyjemnie gral ale jak chcialem pograc to mijalo 20 min zanim cos ukrecilem teraz preferuje proste lampy najlepiej nawet bez eq tylko kontrola mocy |
osobi¶cie TL SE bardzo mi pasuje. intuicyjna obs³uga, ciep³e brzmienia. NIe wiem czy wbudowana lampka co¶ daje ale symulacje amp'ów s± na bardzo przyzwoitym poziomie. Do tego cena...kupi³em go za 120 funtów (u¿ywka, stan bdb-wszystko ¶miga:)). |
|
|
|
 |
Dan Vapid
Nowicjusz

|
Wys³any: ¦ro 22 Pa¼, 2008
|
|
|
A co, tez sie pochwale :
1. Squier Stratocaster z 1993 roku, made in japan swietne wioslo.
2. Fender Blues Junior - 15W pelna lampka
3. Boss Ds2 - komentowac nie trzeba.
Ot jestem typowym hobbysta, pogrywam sobie glownie w domu. Muzyka? Dlugo by pisac - ogolnie 70's pop punk, post hardcore, grunge i troche bluesa.
W przyszlosci hot rails pod most, chorus EHX Small Clone i telecaster |
|
|
|
|
 |
Pawelord2
Nowicjusz

Wiek: 34 Do³±czy³: 05 Wrz 2008 Posty: 26 Sk±d: Przeworsk/Lublin
|
Wys³any: Pon 27 Pa¼, 2008
|
|
|
ja gram na stareñkiej gitarze klasycznej Osmond (ju¿ chyba nawet ich nie robi±;p) a w domu (bo na studiach wiele rzeczy mog³oby siê jej przytrafiæ) trzymam Alhambrê 3C, jak kiedy¶ zasobno¶æ portfela pozwoli to marzy mi siê gitara od jakiego¶ dobrego prywatnego konstruktora ;p
A z moich ulubionych gitarzystów - ¶p. mistrz nad mistrze Andres Segovia, John Williams (robot nie cz³owiek...) Xuefei Yang ( gra ob³êdnie, niekiedy nieco za szybko jak na mój gust, ale za to jest przyjemna dla oka) tuzin innych gitarzystów i kompozytorów
A i ostatnio zachwyci³em siê Jose Antonio Lopezem - god bless youtube - a dok³adniej tym kawa³kiem
http://www.youtube.com/watch?v=mrAMuIlJqpE
enjoy |
|
|
|
 |
Dan Vapid
Nowicjusz

|
Wys³any: ¦ro 05 Lis, 2008
|
|
|
Zmiana sprzetu: Blues Junior na sprzedaz, jego miejsce zajal Orange Tiny Terror |
|
|
|
 |
Mateusz

|
|
|
|
ile? |
|
 |
Dan Vapid
Nowicjusz

|
|
|
|
1300zl, wiecej info na PW. |
|
|
|
 |
Markuz

|
Wys³any: Czw 06 Lis, 2008
|
|
|
Dan Vapid napisa³/a: | Zmiana sprzetu: Blues Junior na sprzedaz, jego miejsce zajal Orange Tiny Terror |
uu..dozo dobrego slyszalem o sprzetach Orange. daj znac ja to gada
pozdrawiam
m |
|
|
|
 |
Brennus
Pocz±tkuj±cy Aficionado el chabacano

Obecno¶ci na FOSCA: 5
Wiek: 35 Do³±czy³: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzyma³ 56 piw(a) Sk±d: Poznañ/Warszawa
|
Wys³any: Czw 05 Lut, 2009
|
|
|
szanujê Paco de Lucia, ale szczerze, wol± gê bardziej melodyjn±, harmonijn±, nawet je¶li nie pozwala w pe³ni ukazaæ umiejêtno¶ci technicznych gitarzysty.
Dla mnie jedn± z podstawowych cech dobrego gracza - wiedzieæ kiedy i jak d³ugo nie graæ
Tomatito, Ottmar Liebert
sam siê nazwaæ gitarzyst± nawet przeciêtnym nie mogê, pomimo sta¿u, wiêc obecnie tylko YAMAHA C40 - idealna jako¶æ na pierwsz± gitarê w tej cenie
moj± pierwsz± by³ defil... s³ysza³em, ¿e wcale dobra, ¿e dobry gitarzysta na sznurowadle zagra... ale jak dla mnie gitara tak s³aba ¿e a¿ cofa³± w rozwoju (akustyk i nylonowe struny)
no i od jakiego¶ czasu harmonijka - Hohner Special20 ,A...
zdaje siê ¿e kto¶ ju¿ tu siê przyzna³ do grania |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecno¶ci na FOSCA: 9
Wiek: 50 Do³±czy³: 19 Cze 2007 Posty: 1385 Otrzyma³ 478 piw(a) Sk±d: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
 |
Bisu
Nowicjusz rodem z Kaszub

|
Wys³any: Nie 19 Kwi, 2009
|
|
|
Mój aktualny sk³ad to:
bas: Fender Highway One Precision Bass
elektryki: ESP LTD EC-1000 Deluxe, Washburn WI 14 (moja pierwsza gitara)
wzmacniacz basowy: Orange Crush 35
Gitarowego wzmaka siê jeszcze nie dorobi³em, ale mo¿e kiedy¶... |
|
|
|
 |
Markuz

|
Wys³any: Pon 06 Lip, 2009
|
|
|
u mnie w temacie ma³a zmiana, sprzedaje Yamahe Telecastera, kupi³em bas Ibaneza Zostawiam Epiphona SG gdybym przypadkiem chcia³ wróciæ do 6ciu strun.
pozdr
m |
|
|
|
 |
Bisu
Nowicjusz rodem z Kaszub

|
Wys³any: Pon 06 Lip, 2009
|
|
|
Ja muszê kupiæ porz±dn± trumnê do basu i nowe stringi za³o¿yæ razem z regulacj±... |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wys³any: Reklama
|
|
|
|