Przesunięty przez: Michal Czw 08 Lut, 2007 |
|
Autor |
Wiadomość |
Amigo
Początkujący Aficionado Carpe diem....

Wiek: 34 Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 210 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: Śro 09 Gru, 2009
|
|
|
człekoupiór napisał/a: | (bo na samym allegro to jestem od 2002 roku )s |
Czy w regulaminie allegro nie ma mowy że trzeba być pełnoletnim przy rejestracji??
A tak do tematu...
Niestety dać 200 zł za obcinacze nie sposób święta, prezenty, zakupy, no i trzeba coś jeść, pic, a po pietach depcze nam Nowy Rok... ciężkie czasy na takie rarytasy . Myślę kupić na razie coś tańszego i zamierzyć się na havanke |
|
|
|
 |
człekoupiór
Początkujący Aficionado siesta

Wiek: 34 Dołączył: 10 Wrz 2009 Posty: 453 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Płock/ Toruń
|
|
|
|
hehe.. może i trzeba... ale nikogo nie okradłem, nie zabiłem... nie czuję się jakoś z tym źle
Amigo - sie wie... 2bańki piechotą nie chodzą... szczególnie jak havankę chcesz kupić (tez się na nią zasadzam... a zamawiałem cygara miecha temu...a tu kolejne 250pln pewnie pujdzie...) |
_________________ "Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." - E. Hemingway
 |
|
|
|
 |
fcukfear
Nowicjusz

|
|
|
|
wybrana przez Ciebie obcinarka jest naprawdę świetna i o wiele lepsza od tych za 5 zł (mam ich kilka jako gratisy do zamówień) a akurat ta służy mi już ponad rok (choć najczęściej stosuje wyrzynarkę)
jest ostra i trwała
myślę, że naprawdę dobrze wydasz te 18 zł.
pozdr |
|
|
|
 |
Amigo

|
|
|
|
Znam ten ból... |
|
|
|
 |
człekoupiór
Początkujący Aficionado siesta

Wiek: 34 Dołączył: 10 Wrz 2009 Posty: 453 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Płock/ Toruń
|
|
|
|
święta idą Xikar na 175 staniał |
_________________ "Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." - E. Hemingway
 |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
Wysłany: Czw 10 Gru, 2009
|
|
|
fcukfear napisał/a: |
wybrana przez Ciebie obcinarka jest naprawdę świetna i o wiele lepsza od tych za 5 zł (mam ich kilka jako gratisy do zamówień) a akurat ta służy mi już ponad rok (choć najczęściej stosuje wyrzynarkę)
jest ostra i trwała
myślę, że naprawdę dobrze wydasz te 18 zł.
pozdr |
Też mam tą obcinarkę już od dłuższego czasu. Na początku przeszkadzało mi w niej to, że dosyć ciężko chodzi, ale teraz już się przyzwyczaiłem. Co do ostrzy, to są ok, tną ładnie.
Do 20zł to chyba najlepszy wybór:)
Pozdrawiam |
|
 |
Amigo

|
Wysłany: Czw 10 Gru, 2009
|
|
|
Dzięki za szybkie odp. zamawiam ją |
|
|
|
 |
kset
Nowicjusz

Wiek: 32 Dołączył: 02 Lip 2009 Posty: 26 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sob 12 Gru, 2009
|
|
|
używam obcinarki właśnie za 5 złotych, jednoostrzowej. nigdy nie zdarzyło się, żeby źle obcięła, nierówno, czy postrzępiła. ostra jest, dobrze chodzi, wystarczy szybkim, zdecydowanym ruchem ciachnąć |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
 |
Maski
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 16 Lut, 2010
|
|
|
https://sklep.cigarro.pl/279,obcinacz-do-cygar-solingen-carbon-dekor.html
Ja zaopatrzylem sie w ta obcinarke dwuostrzowa. Tak jak zdecydowana wiekszosc wczesneij uzywalem obcinaczy za okolo 10-20 zl. Mam ich chyba 5 niektore jako gratisy niektore kupilem. Moim zdaniem zadna sie nie nadawala do tego do czego miala sluzyc, czesto cygara sie rozwarstwialy lub mialy postrzepione konce. Nie mialem pieniedzy na Xikara za 175 zl a na rynku nie wiem czy zauwazyliscie jest mnostwo obcinaczy za 10-20 zl i powyzej 200 a nic posrodku. Wczesniej testowalem w sklepie xikary i rzeczywiscie cily super ale kiedy przyslano mi Solingena doszedlem d wniosku ze dobrze zrobilem tnie niemal tak precyzyjnie jak xikar a jest zdecydowanie tanszy. Naprawde polecam ten obcinacz wyglad nie powala ale jest pewny ostry nie ostrza nie lataja na wszystkie strony swiata. Moze przesadnie zachwalam ten produkt ale juz naprawde denerwowaly mnie popsute cygara przez owe obcinacze. Polecam wszystkim Solingena szczegolnie z Cigarro bo pewnie nie uwierzycie ale jest tam akurat najtanszy (niestety tylko on). Pozdrawiam |
_________________ Maski |
|
|
|
 |
tomaszszamot
Początkujący Aficionado

Wiek: 38 Dołączył: 17 Sty 2011 Posty: 290 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Pruszków
|
|
|
|
 |
toilettroll
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 38 Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 417 Otrzymał 16 piw(a) Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011
|
|
|
Na Fosce od kogoś pożyczałem by sobie popróbować przycinanie. "V-ka" była trochę inna (pierdoły wykończeniowe) ale siekała całkiem porządnie. |
_________________ Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom...
 |
|
|
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
Posiada - tnie jak większość obcinarek w tym przedziale cenowym (choć wydawała mi się że kiedyś były tańsze bez logo "L" - troszkę nie poręczne ale tnie. |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
tomaszszamot
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
Wydawalo mi sie ze v-ka bedzie wlasnie poreczniejsza odklasycznej dwuostrzowej...skoro ma byc niewygodna to wracam do klasyki |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
A ta to niby ile ostrzy ma??
Nie ma lepszych obcinarek niż właśnie takie. Jeśli dodać do tego ostrza z obcinarki xikara to mamy już prawdziwy ideał |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
korea83 napisał/a: | (...) Jeśli dodać do tego ostrza z obcinarki xikara to mamy już prawdziwy ideał |
O właśnie mam taka i taka i xi jest o niebo lepsza i poręczniejsza . Batman jest ciężki i troszkę źle się trzyma. Choć to moje prywatne zdanie i nikt absolutnie nie musi się z nim zgadzać.
Prywatnie - jeśli nie masz obcinaczki , poproś przy zakupach - dadzą za darmochę a jak masz kasę kup Palio lub Xikara |

|
|
|
|
 |
tomaszszamot
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
korea83 napisał/a: | A ta to niby ile ostrzy ma??
|
Tez dwa, ale piszac "klasyczny" mialem na mysli taki ksztalt https://sklep.cigarro.pl/index.html?p=galleryGalleryShow&iIdLink=766&iType=1&iPhoto=1
Mam kilka obcinarek wlasnie gratisowych ale dla mnie to sa one tepe - u znajomego obcinalem xikarem to roznia ogromna - ale nie wydam jeszcze 180 zeta na obcinarkre:) Narazie inwestowac w batony Ale dzieki za rady |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
A to w takim razie ta "klasyczna" jest o wiele gorsza bo siła z jaką możemy naciskać będzie mniejsza.
Wydatek na xikara jest naprawdę spory, ale mimo wszystko warto wydać te pieniądze bo jakość cięcia jest nieporównywalna |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
tomaszszamot napisał/a: | (...)Mam kilka obcinarek wlasnie gratisowych ale dla mnie to sa one tepe (...) | a to ciekawe bo być może przy intensywnym wykorzystywaniu się tępią ale bankowo nie są tępe gdy są nowe! |

|
|
|
|
 |
tomaszszamot
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
Highlander71 napisał/a: | [a to ciekawe bo być może przy intensywnym wykorzystywaniu się tępią ale bankowo nie są tępe gdy są nowe! |
Moim zdaniem to zalezy od obcinaczki - ta ktora dostalem jako pierwsza w zamowieniu zlozonym okolo roku temu jeszce tnie w miare dobrze - potem dostawalem jakies reklamowki i one naprawde byly tepe od nowosci
Ale na allegro wlasnie zauwazylem xikara za 120 zł - chyba pojde za wasza rada i go nabede |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|