|
Autor |
Wiadomość |
Winston Churchill
Aficionado

Obecności na FOSCA: 10
|
Wysłany: Nie 02 Wrz, 2007
|
|
|
Josephros napisał/a: | oj to czuje się winny za przekomarzania z Winstonem o wyższość kuby nad dominikaną jak kogoś uraziłem przepraszam |
hehe!!
PS Wlasnie skonczylem cygarko..
...dominikanskie, oczywiscie |
_________________ https://womai.pl/ |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 39 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007
|
|
|
Winston Churchill napisał/a: | Josephros napisał/a: | oj to czuje się winny za przekomarzania z Winstonem o wyższość kuby nad dominikaną jak kogoś uraziłem przepraszam |
hehe!!
PS Wlasnie skonczylem cygarko..
...dominikanskie, oczywiscie |
a mówiłem spróbuj np. RyJ-ka jakiegoś hehe |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 1434 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: L. USA
|
|
|
|
Ciekawe co to było. |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
grunt że dominikana
kurcze ale to chyba |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Josephros napisał/a: | grunt że dominikana
kurcze ale to chyba |
No nie tak dokońca jak by napisał co wypalił to miałbym mniejszą nerwe ,że za język cza ciągnąć a tu o nerwach piszem tak |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
grunt to dyplomacja! |
|
|
|
 |
lukasz
Nowicjusz Avo Uvezian

|
|
|
|
Josephros takie własnie ironizowanie doprowadza niektórych do niepotrzebnych nerwów... |
_________________ "W życiu piękne są tylko chwile..." |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
mały żart na rozładowanie atmosfery okazała się "higrometrem" naszego forum, który pokazuje że przekroczyliśmy już chyba 75% wilgotności szkoda że siadając do forum mamy ze sobą taki bagaż nerwów, zawsze uważałem że na forum w niezobowiązującej atmosferze można porozmawiać i pożartować na temat cygar, mam nadzieje że się nie pomyliłem |
|
|
|
 |
lukasz
Nowicjusz Avo Uvezian

|
|
|
|
ok masz racje |
|
|
|
 |
AdamCohiba
Nowicjusz OPTIMUS pali Kubę !

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 49 Dołączył: 31 Lip 2007 Posty: 126 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Żart jest jak najbardziej potrzebny. Musimy się zluzować i przyjąć żarty na klatę.
Ja akurat mam sporą, można rzucać
pozdro i dobrego humoru życze |
_________________ One good cigar can change the day... |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007
|
|
|
Josephros napisał/a: | grunt to dyplomacja! | .
Ja osobiście przyjąlem to za żart mój higro powoli opada w kierunku 65% tam gdzie można więcej luzu cza go dać, a tam gdzie piszemy merytorycznie czymajmy się tematów i pożądek sam się zrobi a i nerwowa atmosfera odejdzie w nie pamięć.Proponuje więcej pomgajmy sobie a nie drwijmy wszczególności z nowo przybyłych jak i tych co dawno się zarejstrowali a teraz powoli próbuja przełamać pierwsze lody i sami coś od siebie dodac na tym forum.Nie popadajmy w skrajnoiści i nie twórzmy nie potrzebnych igrzysk. |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
i o to chodziło |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Dobra Panowie zamknijmy ten temat bo z bajania po próżnicy i tak nic nie przyjdzie i postarajmy się aby już nie trzeba było zakładać takich wątków |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | Dobra Panowie zamknijmy ten temat bo z bajania po próżnicy i tak nic nie przyjdzie i postarajmy się aby już nie trzeba było zakładać takich wątków |
Zostawmy drzwi uchylone |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007
|
|
|
Klepitko napisał/a: | Dobra Panowie zamknijmy ten temat bo z bajania po próżnicy i tak nic nie przyjdzie i postarajmy się aby już nie trzeba było zakładać takich wątków | .
Warto jednak było nie zamykać tego wątku , po przeczytaniu całego tematu o Macanudo -zakupy aż dziw mnie bierze co tam się tak naprawdę stało.
E -napisał mniej więcej ,że dla czytających nie ważne jest meritum napisanego posta a sposób w jaki ktoś go napisał-wydaje mi się ,że i meritum i forma postów jest równorzędnie ważne-owszem masz prawo do odrębnej opinii ale przyznasz chyba ,że jeśli meritum przysłonięte jest formą to reakcja jest właśnie na formę w jakiej jest napisany post .
Nerwowość ,została wprowadzona przez shafta w sposób nie zamierzony tak mi sie wydaje i pod wpływem niefortunnego stwierdzenia o podawaniu ceny za cygara na pw-co kilku osobą również się nie spodobało,On wyrażnie starał się coś innego przekazać użył tam pewnych słów kluczy,które trzeba było wychwycić w odpowiednim momencie Shaft-ja zrozumiałem o co Ci tak naprawdę chodziło.
Pozostali dzięki "życiowemu doświadczeniu " uniknęli w brnięcie w klimat wyrażania opinii tak jak uważali za stosowne -no wydaje się ,że każdy ma do tego prawo lecz musimy pamiętać o tym ,że taka forma spotka się z kontrreakcją i tak się stało.Smaczku dodaje też ostrzeżenie dla shafta -bez podania przyczyn a już w marcu tego roku ,ktoś zarobił jedno i jest podane za co , a tu nic nie jest powiedziane ani napisane ,no chyba ,że reguły zostały zmienione.Łukasz napisał o nie smaku po przeczytaniu tego tematu ,również Drinks i jeszcze ktoś -powinno to Adminom dać troszkę do myślenia-są czasem trudne momenty na forum ale można i trzeba postarać się aby zadziałać odpowiednio do danej sytuacji-nie można nie zauważać problemów lub je przemilczeć.
Czasem trzeba uderzyć się w pierś i napisać sory zawaliłem tą czy tamtą sprawę każdy jest człowiekiem i powinien to zrozumieć -a jeśli nie zrozumie to już jego problem Wy przynajmniej jesteście wporzo w oczach pozostałych forumowiczów którzy wiedzą ,że "Nie myli się tylko ten co nic nie robi" . |
|
|
|
 |
exa
Nowicjusz

Wiek: 53 Dołączył: 03 Lip 2007 Posty: 53 Skąd: Ł/K-P/Wlkp/Lub.
|
|
|
|
ech....Panowie, gorzej niż baby......
przecież tutaj ma się palic cygara i miło spędzac czas, poszerzając swoja wiedzę....
natomiast wszystko co tyczy kasy, zawsze wprowadza nerwowośc....
NP..mnie nie podoba się sprowadzanie cygar spoza granic naszego kraju..........i uważam, ze takie rzeczy powinno sie juz zalatwiac poza forum, bo jest to niestosowne i ociera sie o przemyt...........ale jaka jest rzeczywistośc kazdy wie............i bicie piany niczego tutaj nie załatwi....
a tu czasem jak przekupy.........z yayami za szt po 70 gr....
serdecznie pozdrawiam
sylwia |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

|
|
|
|
Dokładnie Panowie, więcej luzu i tolerancji
I tyle, bo nie chce sie z poniedziałku denerwować i tak będę miał ciężki tydzień. I mam nadzieję, że to forum będzie mnie rozluźniać, a nie podkurzać |
|
|
|
 |
p0lish
Początkujący Aficionado jednak Kuba....

Dołączył: 07 Maj 2007 Posty: 171 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: uorsou
|
|
|
|
rozumiem, ze jako dystrybutorowi sprowadzanie sie nie podoba
dealerom aut tez nie podoba sie sciaganie aut przez brokerow
ocieranie sie o przemyt nie oznacza przemytu
do kraju mozna wwiezc 50 cygar - legalnie
mozna wyslac w paczce 10 szt - legalnie
o ile dobrze wiem to wszystko co nie jest zabronione jest legalne
1. niestety cygara to towar drogi wiec cena jest bardzo waznym elementem kazdego zakupu
2. jakosc cygar zza granicy jest conajmniej taka sama jak krajowych a czasami nawet wyzsza
3. oferta za granica jest o wiele bogatsza niz w kraju. gdybys chciala dokladnie przeanalizowac zakupy forumowe za granicami kraju to zauwazysz ze ogromna wiekszosc to cygara niedostepne u nas na rynku
co wiecej nazwyanie nas prawie przemytnikami w watku o nerwowej atmosferze na forum uwazam za conajmniej niestosowne |
|
|
|
|
 |
lukasz
Nowicjusz Avo Uvezian

|
|
|
|
Tu się z Tobą zgadzam p0lish.
Naszą kolezankę troszke poniosło ale chyba nie chciała nas obrazić
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Josephros

|
|
|
|
zgadzam się w tym miejscu z polishem miałem to samo napisać ale uznałem że nie ma co grzać forum, a exie się nie dziwie w końcu dystrybutor ale zamiast nazywać nas przemytnikami może poszerzyć asortyment i obniżyć ceny |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|