|
Autor |
Wiadomość |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 41 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
Wysłany: Sob 14 Mar, 2015
|
|
|
Dzięki Panowie za info |
_________________ 💨💨💨💨💨💨💨 |
|
|
|
 |
tasak89
Nowicjusz 1/3 inż. :P

Wiek: 33 Dołączył: 16 Lut 2015 Posty: 45 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: Książ Wielkopolski
|
|
|
|
Dodam jeszcze, ze jesli chcesz jezdzic zarowno po asfalcie jak i terenie to kup sobie odrazu opony drogowe na drugich felgach, ja tego nie zrobilem i opony terenowe na asfalcie zjechalem w pol roku |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 38 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
partagas napisał/a: | korea83 napisał/a: | Tak, oryginalne są takie prostokątne, wyjątkowo brzydkie
Moja sztuka na szczęście miała już zmienione gdy ją kupiłem. Jedyny minus to mała powierzchnia i co za tym idzie kiepska widoczność. |
Ale CBF w wersji naked zawsze mi się podobała. Taka tradycyjnie wyglądająca właśnie. Niestety, nie zdążyłem zakupić |
CBF-ka to dobry motocykl. Oprócz tego, że naprawdę dobrze wygląda fajnie się prowadzi i myślę, że wybacza sporo błędów. Jedyne co mi nie pasuje to spora waga, 220kg Gdyby ująć trochę kilogramów byłby ideał.
Jeśli i tak sezon będę mieć stracony i przejadę jak w poprzednim około 300km to możesz kupić moją |
|
|
|
 |
partagas
Aficionado mr

Wiek: 42 Dołączył: 01 Paź 2014 Posty: 737 Otrzymał 905 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Korea chorowałem na "salonówkę" ale jeśliby oferta była interesująca to... nigdy nie mów nigdy |
_________________ Every stick is a vacation. Each one, Brother.
Paweł
 |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Salon to salon, od razu inaczej pojedzie
Ja swoją oglądałem w salonie to też myślałem czy to aby nie nówka...Gość powiedział, że mam popatrzeć z drugiej strony...Moto było po ślizgu delikatnym i ma obtarty tłumik. Pewna Katrina z Niemiec kupiła sobie moto i przejechała 1600km, później masa motocykla zrobiła swoje i tak sprzęt trafił do PL, a później do mnie |
|
|
|
 |
h8r3d
Początkujący Aficionado

Wiek: 28 Dołączył: 16 Mar 2011 Posty: 275 Otrzymał 95 piw(a) Skąd: Świdnik
|
Wysłany: Nie 15 Mar, 2015
|
|
|
Ja lubię skrajności czyli albo choppery albo sporty.
Nic innego jakoś na mnie nie działa.
Można moto odchudzić. Pare/naście kilogramów zleci. Do tego wszystkiego problemem może być nie waga, a po prostu specyfikacja/ukształtowanie czy jak to tam nazwać. Sportowe Erki nie są przecież jakimiś klocami, a prowadzi się jak czołg. |
|
|
|
 |
bonk
Nowicjusz

Wiek: 30 Dołączył: 28 Wrz 2014 Posty: 137 Otrzymał 186 piw(a) Skąd: Wawa/Lubartów
|
Wysłany: Pon 16 Mar, 2015
|
|
|
Ja w zeszłym roku sprzedałem swój drugi motocykl - BMW R850R.
Wcześniej powoziłem niebieskim GS500.
Niestety, ale nie jestem w stanie utrzymać teraz dwóch i czterech kółek na raz
Aktualnie chcę sprzedać swój wierny samochodzik (Mercedes W202) i kupić coś z trochę mocniejszym motorem. |
|
|
|
 |
bonk
Nowicjusz

Wiek: 30 Dołączył: 28 Wrz 2014 Posty: 137 Otrzymał 186 piw(a) Skąd: Wawa/Lubartów
|
|
|
|
 |
h8r3d
Początkujący Aficionado

Wiek: 28 Dołączył: 16 Mar 2011 Posty: 275 Otrzymał 95 piw(a) Skąd: Świdnik
|
Wysłany: Czw 14 Maj, 2015
|
|
|
Jak tam panowie, jeździcie trochę?
Od jakiegoś czasu jeżdżę już regularnie ale muszę się przyznać, że jeszcze nic dłuższego nie wpadło w tym sezonie |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Pią 15 Maj, 2015
|
|
|
Poprzedni sezon miałem prawdziwie "rekordowy", przejechałem AŻ 300km
W tym roku jest lepiej, mam już 200
Jak tak dalej pójdzie to chyba będzie trzeba pomyśleć nad sprzedaniem moto bo mieć po to żeby sprzęt stał w garażu to bez sensu |
|
|
|
 |
partagas
Aficionado mr

Wiek: 42 Dołączył: 01 Paź 2014 Posty: 737 Otrzymał 905 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
To tak jak już kiedyś pisaliśmy - jak już do tego dojdzie to podeślij ofertę, rozważę. |
_________________ Every stick is a vacation. Each one, Brother.
Paweł
 |
|
|
|
 |
AntZ
Aficionado

Wiek: 48 Dołączył: 03 Gru 2014 Posty: 714 Otrzymał 1361 piw(a) Skąd: Otwock
|
|
|
|
Mój Syn śmiga swoim GS-em, a Bandzior stoi w "komórce" .
Coś ma z elektryką a na razie nie mam funduszy żeby go wstawić na warsztat
Nie tracę nadziei i myślę że w tym sezonie jeszcze pojeżdżę
Szerokości. |
_________________ UWAGA !!! Moje oceny smaku i jakości cygar - są moje.
Proszę się nimi nie sugerować dokonując wyboru przed zakupem, gdyż biorąc pod uwagę moje niesprecyzowane i specyficzne uwarunkowania organoleptyczne, opinie te mogą niezamierzenie wprowadzać w błąd.
 |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Sob 16 Maj, 2015
|
|
|
partagas napisał/a: | To tak jak już kiedyś pisaliśmy - jak już do tego dojdzie to podeślij ofertę, rozważę. |
Nie strasz Muszę zacząć jeździć
Najchętniej to bym sprzęt zmienił bo mnie kolega z pracy szczuje pięknym BMW K1200s, a koło takiego moto ciężko przejść obojętnie |
|
|
|
 |
AntZ
Aficionado

|
|
|
|
korea83 napisał/a: | Najchętniej to bym sprzęt zmienił bo mnie kolega z pracy szczuje pięknym BMW K1200s, a koło takiego moto ciężko przejść obojętnie |
BMW K1200s to piękna maszyna, ale jak mało jeździsz to bez sensu zupełnie.
Ja jak naprawię Bandziora, to chyba go sprzedam i kupię coś lżejszego na miasto. |
Proszę się nimi nie sugerować dokonując wyboru przed zakupem, gdyż biorąc pod uwagę moje niesprecyzowane i specyficzne uwarunkowania organoleptyczne, opinie te mogą niezamierzenie wprowadzać w błąd.
 |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Bez sensu to na pewno, ale wiadomo jak to jest z motocyklami, najbardziej chce się tych maksymalnie absurdalnych
Gdybym miał podejść do tematu racjonalnie to najbardziej by mi pasował Suzuki V-strom 650. Taki niepozorny sprzęcik by mi styknął |
|
|
|
 |
AntZ
Aficionado

|
|
|
|
Za mną chodzi to
http://www.yamaha-motor.e...-Static-001.jpg
Lekka poręczna na szosę i w lekki teren. |
 |
|
|
|
 |
nike21
Nowicjusz

Wiek: 39 Dołączył: 16 Sie 2014 Posty: 103 Otrzymał 142 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto 19 Maj, 2015
|
|
|
korea jakbyś się jednak zdecydował na zmianę sprzętu to możesz do mnie też podesłać ofertę. właśnie szukam albo CBF albo Horneta. z CBF właśnie najchętniej na wtrysku i z ABS czyli taka jak Twoja
czas w końcu zrealizować największe marzenie i kupić dwa kółka i jak dobrze pójdzie to jeszcze w maju będzie sprzęt pod domem |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Śro 20 Maj, 2015
|
|
|
Tak od ręki to się nie zdecyduję, ale szczerze polecam CBF-kę. To fajny motocykl choć nieco ciężki. Niemniej do spokojnej jazdy lux |
|
|
|
 |
nike21
Nowicjusz

Wiek: 39 Dołączył: 16 Sie 2014 Posty: 103 Otrzymał 142 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
e tam ciężki. każdy w tej klasie waży ok 200kg. H-D którym miałem okazję się bujnąć ważył ponad 300kg a jechało się całkiem dobrze. |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Jak się jedzie to masy absolutnie nie czuć, ta pojawia się dopiero przy prędkościach parkingowych Znajomy kupił niedawno HD, koniecznie muszę się do niego wybrać |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|