|
Autor |
Wiadomość |
Oss
Początkujący Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 194 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Sob 01 Mar, 2008 EMMA!
|
|
|
Zapewne wielu z was już słyszało, a niektórzy (nie daj Boże) przekonali się na własnej skórze, jak potężny jest "wicherek" który nas nawiedził. "EMMA" - bo tak nazwano orkan, który dotarł do nas aż z Wysp Owczych - zaatakował dzisiaj Opolszczyznę, Śląsk, Świętokrzyskie oraz Małopolskę, a popołudniu dotarł nad resztę kraju.
Od rana mamy okazję oglądać skutki wichury - pozrywane dachy, powalone drzewa...
Ja sam przed chwilą, wracając do domu, dostałem mokrą gazetą po twarzy, a popołudniem można było zaobserwować toczące się po ulicy śmietniki...
Dosłownie parę minut temu, mieliśmy na ulicy pokaz sztucznych ogni - przewody latarni ulicznych zerwały się |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Sob 01 Mar, 2008
|
|
|
No rano u nas dawało nieźle, popołudniu był spokój a teraz znów sie zaczyna, oj będzie cieżka noc... trzymta się Hej |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 02 Mar, 2008
|
|
|
ja właśnie wracałem autem z Katowic do Łodzi i trzęsło i kołysało niesamowicie, na szczęscie dotarłem w 1 kawałku. A pod Spodkiem wiało tak że byłem bliski upadku kilka razy... |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
|
 |
Oss
Początkujący Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 194 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Nie 02 Mar, 2008
|
|
|
O 23.30 straż pożarna zaczęła usuwać powalone drzewo na terenie pobliskiego szpitala (mam widok z okna na izbę przyjęć, i podjazd dla karetek). Drzewo poszło z korzeniem, przewaliło się na inne, huśtając się nad izbą przyjęć :]
A na ulicy czarno... |
|
|
|
 |
|