|
Autor |
Wiadomość |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
Wysłany: Pią 04 Sty, 2008 LCD? Plazma? Kino domowe?
|
|
|
Panowie,
N-ka już jest (kurier był wczoraj), telewizora jeszcze nie ma. Kino domowe przy okazji.
Na ten moment skłaniam się ku 42' plazmowemu Panasonic'owi Viera TH 42PV71 i zestawowi HS500 harman/kardon.
Ktoś może ma, widział, słyszał, czytał...
TIA
r a d e q m |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 04 Sty, 2008
|
|
|
Tutaj masz topik-gigant o serii PV70
k l i k |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

|
Wysłany: Pią 04 Sty, 2008
|
|
|
Michal napisał/a: | Tutaj masz topik-gigant o serii PV70
k l i k |
Fuck me gently with a chainsaw - 101 stron....
THX anyway
pozdr.
r a d e q m |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008
|
|
|
co do plasmy to raczej odradzam ,bo sam jestem po dyskusji ze znajomymi co kupili nowe tv,i tylko LCD po1.mniejsze zuzycie pradu,zobacz z tylu tabliczke znamionowa ,sklepy nie lubia tego pokzaywac 2.obraz jest wyswietlany z lampy a ona sie wypala ok 50000h,po 2 latach masz wypalony prawy rog tam gdzie sa zazwyczaj nazwy stacji,wiec lcd jest korzystniejszym zakupemz mniejszym poborem pradu i lepsza jakoscia,co do harmana to polecam bardzo dobra marka sam bede kompletowal sobie zestaw chyba ich wlasnie pozdrawiam
Ps.co do marek to bardzo do przodu poszlo LG I SAMSUNG bardzo dobra jakosc /ceny
Ps2.a co to jest to n??,mozecie przyblizyc troche |
|
|
 |
radeqm
Aficionado

|
|
|
|
Witaj!
N to jest to
Co do plazmy, wszystko co napisałeś jest prawdziwe i odnosi się do telewizorów plazmowych, ale tych produkowanych 2-3 lata temu.
Zużycie prądu jest rzeczywiście większe - o 10%.
"Duszki" w miejscach znaku kanału to zamierzchła przeszłość. Średnia trwałość - 60000 godzin. 15 lat oglądania.
Dla mnie ważniejszy jednak jest obraz - kolory zdecydowanie bardziej naturalne, animacja płynniejsza - nie zdarzyło mi się, żeby obraz na LCD podobał mi się tak, jak obraz plazmy ze zbliżonej półki cenowej.
Odnośnie harmana - firma świetna, ale chyba będzie Onkyo i duże pudła
pozdr i dzięki za opinię!
r a d e q m |
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2581 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
Dokładnie tak efekt "wypalania" obrazu dotyczył starszych modeli, teraz praktycznie nie wystepuje. No chyba, że ktoś męczyłby całymi dniami jedną gierkę na xpudle, to mooooże... Co do poboru prądu, to zużywają podobnie, lcd ma raczej stały pobór, a plazma proporcjonalnie do jasności wyświetlanego obrazu, także wszystko się wyrównuje. Co do trwałości, to bym się tym zbytnio nie przejmował, bo za 4-5 lat tv i tak pewnie poleci na śmietnik albo na ściane w wc bierz Pan dobra plazmę z naturalnym obrazem, płynniejsza animacja i większą tolerancją na sygnał w niskiej roździałce, będzie śmigała aż miło. |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1385 Otrzymał 478 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
Sony zaprzestało produkcji plazm - coś w tym jest... Od bodajże roku nie ma na rynku ani jednego modelu... więc - albo jest w opracowaniu zimna katoda albo inna innowacja ...
fakt że odwzorowanie kolorów w plazmie jest lepsze bo występuje czarny kolor, w lcd nie idzie takiego koloru osiągnąć można tylko wygasić kryształ a wtedy jest szary i tu kolosalna różnica ... wybór należy do ciebie. pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

|
|
|
|
NI99A napisał/a: | ...bierz Pan dobra plazmę z naturalnym obrazem, płynniejsza animacja i większą tolerancją na sygnał w niskiej roździałce, będzie śmigała aż miło. |
No i tak właśnie robię Postanowione!
pozdr.
r a d e q m
P.S. Na zestawem audio cały czas myślę, ale krystalizuje mi się Celestial Constellation 5.1 na Onkyo TX-SR653E i DV-SP504E. |
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
user [Usunięty]
|
|
|
|
Bierz Pan Onkyo Radzę, bo takie coś mi tu gra. |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

|
|
|
|
THX, za nowy thread!
O audio też tu nieco pisze - może w tytule "zestaw kina domowego", cy cuś??
pozdr.
r a d e q m |
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 48 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Śro 09 Sty, 2008
|
|
|
A ja plazmoze Panasa mam tylko nieco niższy model i na nic innego a szczególnie lcd nie zamienie. Jeśli plazmy to tylko Panasy (sonówki były dużo kiepściejsze). Znaczka po półtorarocznym wypalaniu ani śladu. Jeśli chodzi zaś o kolory to lcd jest daleko w tyle zwłąszcza czerń której tam poprostu nie ma.
Co do audio to znacznie lepsze w kinie domowym są yamahy. Więcej wieczór bo do pracy pora |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 32 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
Cytat: | Znaczka po półtorarocznym wypalaniu ani śladu |
Czyli, że taki wypalony już jest, że nie widać w rogu czy właśnie na odwrót? Bo nie zrozumiałem |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

|
|
|
|
Plazma Panasonica (ta co u góry), ale Pioneer lepszy.... Widziałem, jak stały obok. Duża różnica, ale nie dam 3000 więcej.
pozdr.
r a d e q m |
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
radeqm napisał/a: | Plazma Panasonica (ta co u góry), ale Pioneer lepszy.... Widziałem, jak stały obok. Duża różnica, ale nie dam 3000 więcej.
pozdr.
r a d e q m |
Taaaak stara sztuszka sklepowa. Stawia się dwa obok siebie i ten który chce się sprzedać dostaje lepszy sygnał lub drugi się nieco rozregulowuje |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
bystry napisał/a: | Cytat: | Znaczka po półtorarocznym wypalaniu ani śladu |
Czyli, że taki wypalony już jest, że nie widać w rogu czy właśnie na odwrót? Bo nie zrozumiałem |
Znaczek wypalony nigdy się nie pojawił ani cienia po nim kolorki w rogach idealne |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

|
Wysłany: Czw 10 Sty, 2008
|
|
|
Klepitko napisał/a: | radeqm napisał/a: | Plazma Panasonica (ta co u góry), ale Pioneer lepszy.... Widziałem, jak stały obok. Duża różnica, ale nie dam 3000 więcej.
pozdr.
r a d e q m |
Taaaak stara sztuszka sklepowa. Stawia się dwa obok siebie i ten który chce się sprzedać dostaje lepszy sygnał lub drugi się nieco rozregulowuje |
Nieee, oba z tego samego wzmacniacza po tym samym kablu. Pilota dostałem w łape i kręciłem ustawieniami ile wlazło. Pioneer lepszy.
pozdr
r a d e q m |
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Może jakiś wyższy model bo w porównywalnych czyt. konkurujących cenowo Panas był zawsze górą |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | Może jakiś wyższy model bo w porównywalnych czyt. konkurujących cenowo Panas był zawsze górą |
Napisałem, że 3K droższy
pozdr.
r a d e q m |
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Pomyśl jeszcze o jakimś przyzwoitym kabelku hdmi z dvd do plazmozy bo dużo poprawia. Z nki starczy standardowy |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | Pomyśl jeszcze o jakimś przyzwoitym kabelku hdmi z dvd do plazmozy bo dużo poprawia. Z nki starczy standardowy |
Kable będą DOBRE |
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|