|
Autor |
Wiadomość |
maciejslu [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 15 Wrz, 2007
|
|
|
proforma napisał/a: | maciejslu napisał/a: | Zdaje mi się, że Rokita już nie jest politykiem. Od wczoraj |
ale do wczoraj był...
i ma zawód... jak Misztal... |
Ale polityk to nie zawód - to powołanie (przynajmniej u nas).
Rokita je miał jakieś, ale Misztal - chyba niewielkie... |
|
|
|
 |
proforma [Usunięty]
|
|
|
|
maciejslu napisał/a: | ...to powołanie |
powołanie? u nas? |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
proforma napisał/a: | maciejslu napisał/a: | ...to powołanie |
powołanie? u nas? |
Fakt; troszkę się zagalopowałem |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 48 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007
|
|
|
Polityk to u nas niezły zawód z niezłymi dochodami legalnymi i nie tylko co by to nie miało znaczyć |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Jacek Uchryń
Ekspert Aficionado

Dołączył: 14 Cze 2007 Posty: 1434 Otrzymał 25 piw(a) Skąd: L. USA
|
|
|
|
Klepitko napisał/a: | Polityk to u nas niezły zawód z niezłymi dochodami legalnymi i nie tylko co by to nie miało znaczyć | .Miałem do czynienia z tymi ludzmi i powiem tak pieniądze te legalne to pikuś przy całej reszcie przywilejów, a odnośnie cygar narazie palenie cygar w Polsce wciąż jest opatrznie postrzegane więc zobaczyć polityka z cygarem jest naprawde trudno to się żle kojarzy poprostu.Osobiście znam przynajmniej ponad dziesięciu ale to nie jest temat do opisywania z paroma wódę piłem lecz to było wieki temu. |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 48 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Po spocie PISu to się żaden z cygrem nie odważy pokazać ani do tego przyznać A na poważnie to ja raz z cygarem widziałem w Kraku JM Rokite więc potwierdzam |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Winston Churchill
Aficionado

Obecności na FOSCA: 10
|
|
|
|
Wracajac do tematu,
Polityczny cmentarz w przenosni i dosłownie:
Jerzy Urban
Ireneusz Sekula |
_________________ https://womai.pl/ |
|
|
|
 |
mushal
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007
|
|
|
shaft napisał/a: |
Z cygarem pokazuje sie tez czesto na planie Jacek Samojłowicz producent, scenarzysta.
pozdrawiam |
i oczywiscie Witold Adamek - operator.
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/111726
RyJkowiec |
_________________ Maciej S. Muszalski
"Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber." - Platon |
|
|
|
 |
rob33t
Początkujący Aficionado

Wiek: 112 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 419 Skąd: z Polski
|
Wysłany: Pią 16 Sty, 2009 Re: Który polski polityk pali cygara?
|
|
|
drinks napisał/a: | maciejslu napisał/a: | JWT - czy nie obiło Wam się może o "oczy", czy któryś z naszych polityków pali cygara?
|
Wiem, że Tusk pali cygara, jak często - niestety nie wiem, a info mam ze źródła bliskiego Schetynie, więc raczej pewne. |
no i potwierdziło się rzeczywiście :
Co Donald Tusk robi wieczorami? Jeśli jest w Warszawie, to najczęściej siedzi w swojej kancelarii. Realizuje tam osobliwy, ale ulubiony model pracy. Trzech, czterech najbliższych współpracowników i poważne tematy omawiane w formie luźnej dyskusji. Nierzadko przy kieliszku czerwonego wina i w dymie dobrych cygar.
Według oficjalnej wersji, Tusk nie pali. Jak tłumaczy nam jeden z dawnych współpracowników szefa PO, widok polityka z cygarem w zębach źle się kojarzy. Lew Rywin, oligarchowie i korupcja. Prawda jest jednak taka, że Tusk bardzo lubi cygara. – Po ciężkim dniu zapala prawie zawsze – mówi jeden z pracowników w kancelarii premiera. Ulubiona marka cygar premiera to Montecristo. To one były lekarstwem na stresy kampanii wyborczej. „Panie Darku, nie podjechałby pan po cygara dla mnie?" – to pytanie Dariusz Dolczewski, obecnie doradca ministra kultury, słyszał od Tuska kilka razy. Gdy szef platformy stanął na czele rządu, okazało się, że stres jest nie mniejszy i cygara nadal się przydają.
cały artykuł tutaj
http://www.wprost.pl/ar/1...remiera/?I=1354 |
|
|
|
 |
komar11
Nowicjusz

Wiek: 41 Dołączył: 29 Lip 2008 Posty: 25 Skąd: Malbork/Nowina
|
Wysłany: Pią 16 Sty, 2009
|
|
|
A ja mam inne pytanie ilu polityków jest naszymi aficionado ? I pod jakimi nickami się ukrywają? Może jakieś małe spotkano na Wiejskiej np. FOSCA IV ? |
|
|
|
 |
FlyingViro
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 37 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 367 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Wieluń/Wrocław
|
|
|
|
A może by tak jakiś list otwarty do premiera napisać? Albo specjalną kartkę, zrobioną przez forumowiczów, mu wysłać? Może byśmy dostali jakieś rządowe zwolnienie z podatku na zakup cygar u forumowych partnerów? |
_________________ "Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła. Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje, czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko inne."
TERRY PRATCHETT - "TRZY WIEDŹMY"
 |
|
|
|
 |
dud
Nowicjusz street headache 71

Wiek: 33 Dołączył: 22 Lis 2007 Posty: 82 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
FlyingViro napisał/a: | A może by tak jakiś list otwarty do premiera napisać? Albo specjalną kartkę, zrobioną przez forumowiczów, mu wysłać? |
o to to razem z zaproszeniem na naszą FOSCE ale by sie działo ...
same borowiki by zajęły cały nasz stół z Zabrza, ale mają na szczęście tam dużo sal |
|
|
|
 |
Grzybus
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 17 Sty, 2009
|
|
|
Tusk choć na Niego głosowałem, trochę mnie denerwuje, otóz pali cygara jak jest taka potrzeba tak samo zażywa tabakę jesli ma to dac mu jakikolwiek rozgłos...
Ahhh Ci politycy... |
_________________ "Z czaszek przyjaciół kapie narkotyk
Sławy, szaleństwa, strachu i zdrad
Przez mały okrągły historii dotyk,
Który zaciera za sobą ślad." |
|
|
|
 |
szpooler
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 33 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 533 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Cieszyn/Kraków
|
Wysłany: Sob 17 Sty, 2009 Re: Który polski polityk pali cygara?
|
|
|
rob33t napisał/a: | „Panie Darku, nie podjechałby pan po cygara dla mnie?" |
Monciaki i imię Darek. Dla mnie skojarzenie tylko jedno |
|
 |
rafhof
Początkujący Aficionado Kierownik Urodzinowy

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 47 Dołączył: 13 Lut 2007 Posty: 259 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Zabrze
|
Wysłany: Nie 18 Sty, 2009
|
|
|
FOSCA z "borowikami" nie planujcie.. przynajmniej w Zabrzu!!;-)
do kllubu nie wpuszczę!! "No pasaran"!
hej |
_________________ Rafał |
|
|
|
 |
FlyingViro
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 37 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 367 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Wieluń/Wrocław
|
|
|
|
rafhof napisał/a: |
do klubu nie wpuszczę!! "No pasaran"!
|
No to chłopaki będą stać pod drzwiami I obejdą się dymem
A tak na serio to jestem ciekaw miny premiera gdyby zobaczył taką kartkę u siebie na biurku. Obawiam się jednak, że odpowiedź przyszła by negatywna, grzeczna ... ale jednak. Co prawda można by zacząć robić małe podchody przed zaproszeniem na FOSCĘ. Na przykład kartka z życzeniami na imieniny/urodziny Tak żeby premiera oswoić z nami |
_________________ "Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła. Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje, czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko inne."
TERRY PRATCHETT - "TRZY WIEDŹMY"
 |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
|
|
|
Trzeba go dorwać podczas wizyty w Trójmieście i pogadać o tym |
|
|
|
 |
Brennus
Początkujący Aficionado el chabacano

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 36 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzymał 56 piw(a) Skąd: Poznań/Warszawa
|
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009
|
|
|
hehe, zaproszenie na FOSCA i od razu znaczek CA w prezencie:D
może nie polityk, ale człowiek w uwikłany jak oni - Listkiewicz, widziałem jego zdjęcie z cygaretką cohiby..... |
|
|
|
 |
bystry
Aficionado

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 32 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 615 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009
|
|
|
Listkiewicz pali cygara. Jak przyjmował Leo na trenera to sprezentował mu nawet pudło Monte.
Przeczytajcie początek artykułu... i zobaczcie jak napisali nazwę Monte :
http://www.se.pl/archiwum...rakt_40383.html |
_________________ "Czasami cygaro jest tylko cygarem i niczym więcej"- Z. Freud |
|
|
|
 |
Zeebro
Początkujący Aficionado Żeebro

Wiek: 40 Dołączył: 21 Cze 2008 Posty: 246 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Szczecin
|
Wysłany: Sob 24 Sty, 2009
|
|
|