|
Autor |
Wiadomość |
Sulej
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 16 Sty, 2015
|
|
|
Kwiatt napisał/a: | Właśnie czytam i od razu polecam:
Obrazek
Coś rewelacyjnego |
Polecam całą trylogię świetnie się czyta |
|
|
|
 |
Borsuk
Początkujący Aficionado Mlaskmlask-mniammniam:)

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 43 Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 475 Otrzymał 75 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Ja znowu czytam Ziemiańskiego, tzn 4ty tom Pomnik cesarzowej Achaji. Póki co czyta się bardzo dobrze, byłem bardzo zdziwiony 4tym tomem, bo myślałem, że na 3cim się skończy. A 3ci skończył się totalnie bez sensu, więc dobrze, że ciągnie serię. Dam znać jak przeczytam całość.
Oprócz tego ostatnio łyknąłem Drwala, jak ktoś lubi abstrakcyjny humor i niepruderyjne teksty to polecam. Stara ciota, kwasi detektyw |
|
|
|
 |
Kwiatt
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1489 Otrzymał 564 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
O! Ja chętnie łyknę Polecisz cały tytuł i autora? |
_________________ http://www.cigarblog.pl/ - strona o cygarach pisana z pasją. |
|
|
|
 |
Borsuk

|
|
|
|
 |
Kwiatt
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 36 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1489 Otrzymał 564 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
Wysłany: Sob 17 Sty, 2015
|
|
|
Cytat z książki: "Nic sobie nie robię z tego, że mam przeciwko sobie większość, prędzej odmówię słuszności jej niż sobie." |
_________________ 💨💨💨💨💨💨💨 |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
Wysłany: Pią 13 Lut, 2015
|
|
|
Walt Disney. Potęga Marzeń - Bob Thomas
 |
_________________ 💨💨💨💨💨💨💨 |
|
|
|
 |
danmal
Początkujący Aficionado

Wiek: 38 Dołączył: 08 Lut 2013 Posty: 253 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Augustów
|
Wysłany: Śro 18 Lut, 2015
|
|
|
Ja również niedawno czytałem biografię Walta.
Walt Disney był człowiekiem, którego w wielu kwestiach warto naśladować. Jednak moim zdaniem jest to średnia udana biografia. |
_________________ pfefferchnitzel.pl
Blog o dobrym życiu, podróżach i mądrym zarabianiu. |
|
|
|
 |
AntZ
Aficionado

Wiek: 51 Dołączył: 03 Gru 2014 Posty: 714 Otrzymał 1361 piw(a) Skąd: Otwock
|
Wysłany: Śro 11 Mar, 2015
|
|
|
Z polecenia VileVicar
Bardzo przyjemna lektura.
ogrodyksiezyca-w2-dorec.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 10 raz(y) 148,5 KB |
|
_________________ UWAGA !!! Moje oceny smaku i jakości cygar - są moje.
Proszę się nimi nie sugerować dokonując wyboru przed zakupem, gdyż biorąc pod uwagę moje niesprecyzowane i specyficzne uwarunkowania organoleptyczne, opinie te mogą niezamierzenie wprowadzać w błąd.
 |
|
|
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 51 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
Wysłany: Śro 11 Mar, 2015
|
|
|
Dzięki Miło, że się podoba.
Ehh, kiedyś kupię cały cykl w tym wydaniu (na razie męczę stare ''niezniszczalne'', szkoda tylko że to nie jest twarda oprawa, bo książki masywne... |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
 |
|
|
|
 |
Bler
Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 19 Wrz 2012 Posty: 653 Otrzymał 410 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
AntZ
Aficionado

|
Wysłany: Czw 12 Mar, 2015
|
|
|
Bler napisał/a: | A ja przez Malazańską nie mogłem przebrnąć żadną miarą... |
Fakt, trochę dziwnie pisana, ale powiem szczerze, że - im dalej w las tym coraz bardziej wciąga nas
|
Proszę się nimi nie sugerować dokonując wyboru przed zakupem, gdyż biorąc pod uwagę moje niesprecyzowane i specyficzne uwarunkowania organoleptyczne, opinie te mogą niezamierzenie wprowadzać w błąd.
 |
|
|
|
 |
delle_alpi
Nowicjusz delle_Alpi

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 38 Dołączył: 26 Gru 2014 Posty: 69 Otrzymał 245 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Wto 31 Mar, 2015
|
|
|
Polecam "Nieznośną lekkość bytu" autorstwa Milana Kundery, którą miałem przyjemność przeczytać po raz drugi w mijającym już miesiącu.
Książka napisana b. ciekawie, osadzona w czasach Praskiej Wiosny- 1968 r. Osadzenie historyczno, geograficzne, podobna supozycja Polaków za czasów PRL jest dodatkowym smaczkiem, choć chyba najmniej istotnym, bo książka stawia bardzo uniwersalne pytania i broni się sama merytorycznie jak i fabularnie.
Książka Kundery ma głębsze dno. Ociera o sprawy metafizyczne, na kanwie fabuły książki poruszane są szalenie ciekawe rozważania (wywody) filozoficzne. Wszystko podane w bardzo chwytliwej formie, z soczystym językiem książka łapie za mordę. Po zamknięciu książki na długo pozostaje w pamięci i nie daje o sobie zapomnieć.
Na deser,- książkę zekranizowano z Danielem Day- Lewisem w roli głównej w roli Tomasza i Juliette Binoche w roli Teresy, film nie oddaje co prawda tak dobrze sfery filozoficznej dzieła Kundery, jednak jeśli chodzi o grę aktorską i fabułę jest bez zarzutu.
|
_________________ delle_Alpi |
|
|
|
 |
AntZ
Aficionado

|
Wysłany: Sob 11 Kwi, 2015
|
|
|
Żona wypożyczyła dla mnie w bibliotece, i czytam
Yrsa.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 3 raz(y) 28,18 KB |
|
|
|
|
 |
AntZ
Aficionado

|
Wysłany: Śro 06 Maj, 2015
|
|
|
W końcu znalazłem w cenie, która mnie nie zabiła.
Zdjęcie-0297.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4 raz(y) 291,93 KB |
|
 |
|
|
|
 |
OlekH
Nowicjusz

Wiek: 31 Dołączył: 22 Lip 2015 Posty: 2 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Warszawa/Szczytno
|
Wysłany: Sob 25 Lip, 2015
|
|
|
Jestem głęboko przekonany, że ktoś już wspominał o książce Metro 2033 lecz ja chciałbym Wam drodzy Aficionado polecić CAŁE Uniwersum Metra 2033, gdyż niektóre, moim skromnym zdaniem przebijają nawet pierwowzór, jakim jest pierwsza, dużym nakładem wydana, książka Dmitrija Głuchowskiego. A owe "lepsze" wg. mnie książki z Uniwersum to cała trylogia Andrieja Diakowa tj. "Do światła", "W mrok" oraz "Za horyzont".
Ostatnio zacząłem czytać inne książki o tematyce postapo, a mianowicie serię "Stalker". Na razie przeczytałem jedynie "Drogę Donikąd" Pana Michała Gołkowskiego ale już z pełną świadomością mogę serię polecić każdemu. Kawał dobrej lektury
|
|
|
|
 |
Siódemek
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 37 Dołączył: 22 Sie 2012 Posty: 45 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Cybertron
|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015
|
|
|
Całkiem dobrze się rozkręca. Ocena 9.07 trochę mnie przeraża ale mam nadzieję, że to będzie coś naprawdę dobrego. |
_________________ "Jeżeli będę mógł umrzeć, mówiąc: „Życie jest takie piękne”, to nic poza tym nie jest istotne." Michael Corleone |
|
|
|
 |
Borsuk

|
Wysłany: Nie 09 Sie, 2015
|
|
|
Na urlopie wreszcie udało mi się dokończyć
Neuromancer'a - W. Gibsona (klasyk cyberpunka).
Przeczytałem Gamedeck tom 1szy,
jestem w połowie T. drugiego. bardzo fajne polskie sci fi, fantastyka - troche cyberpunka, trochę scifi, troche fantasy, trochę kryminał Dobrze się czyta, czasem autor mocno "leci", ale finalnie jest ok. |
|
|
|
 |
StaszekT
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 10 Sie, 2015
|
|
|
A ja czytam Blackout. Dobra książka |
|
|
|
 |
AntZ
Aficionado

|
Wysłany: Pon 17 Sie, 2015
|
|
|
No i zacząłem, trzecią już część opowieści.
880 stron, ciekawe ile cygar spłonie przy tej lekturze.
Wspomnienie Lodu.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 4 raz(y) 316,89 KB |
|
 |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|