|
Autor |
Wiadomość |
johny44
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 29 Maj, 2014
|
|
|
W sieci jest sklep http://www.coffeedesk.pl/ mają w nim spory wybór kaw różnych gatunków i o różnych smakach. Są też akcesoria potrzebne do zaparzenia kawy. Tak porównać z regałem w sieciach handlowych wybór jest naprawdę spory. Smaki kaw mają różne ,wiec pewnie każdy znajdzie coś dla siebie. |
|
|
|
 |
koszan
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 30 Maj, 2014
|
|
|
Ja kupuję w Cafemarket.pl. Bardzo lubię kawę Pellini.
Pije ktoś taką kawę? |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
Wysłany: Pią 30 Maj, 2014
|
|
|
|
_________________ 💨💨💨💨💨💨💨 |
|
|
|
 |
Borsuk
Początkujący Aficionado Mlaskmlask-mniammniam:)

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 43 Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 475 Otrzymał 75 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 31 Maj, 2014
|
|
|
post reklamowy, ale sklep po obejrzeniu oferty całkiem spoko. z tego co porównałem z cafesilesia to niektóre ceny nawet lepsze. |
|
|
|
 |
lunka01
Doświadczony Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 44 Dołączył: 01 Kwi 2013 Posty: 959 Otrzymał 447 piw(a) Skąd: Delgany
|
Wysłany: Sob 31 Maj, 2014
|
|
|
ja kupuje na grafton street w Brown Thomasie heheh |
_________________ https://www.youtube.com/w...RDMMsy_BaUwOGjI
JAK CI SIE MOJ POST O D**** MARYNY NIE PODOBA TO WCISNIJ IKONKE IGNORUJ W PRAWYM GORNYM ROGU MOJEGO POSTU |
|
|
|
 |
Biniu
Nowicjusz

Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2014 Posty: 33 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 07 Wrz, 2014
|
|
|
El Comandante napisał/a: | To moze jeszcze ktos pochwali sie swoim sklepem ? będziemy mieli większy wybór |
Po czasie, ale odpowiadam komendantowi. Ja w kawę zaopatruję się tu:
http://www.cafeborowka.pl/
Co prawda nie potrafię skonfrontować ich jakości z innymi dobrymi kawami, bo odkąd przerzuciłem się na porządną kawę kupuję tylko tam (Etiopia to mój ulubiony kraj). Oczywiście w ziarnach, mielę zaraz przed wrzuceniem do ekspresu.
Polecam zestaw powitalny 10 różnych kaw zakupić i zobaczyć jaki kraj komu najbardziej podchodzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
SebastiannK
Nowicjusz

Wiek: 44 Dołączył: 29 Lip 2014 Posty: 6 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Szczecin / New York
|
Wysłany: Nie 14 Wrz, 2014
|
|
|
Ja kawę kupuję tu : http://www.erakawy.pl dla mnie plus taki że są ze Szczecina więc zawsze można podjechać porozmawiać, posmakować dobrej kawy którą się chce kupić i już |
_________________ Whisky... Cigars... |
|
|
|
 |
darekopaska
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 17 Wrz, 2014
|
|
|
Ja osobiście polecił bym Rigello. Ich kawa mielona jest super. I pisząc super mam na myśli urywa dupę O.o Nie specjalnie znam się na kawie więc wziąłem sobie pierwszą z brzegu po taniości, single blend czy jakoś tak i... Cały dzień nakręcony chodzę |
|
|
|
 |
mickon
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2014
|
|
|
Panowie, dobry sklep z kawą, który z całą pewnością mogę polecić to: http://www.caffemio.net/. Sprzedawcą jest starszy Pan (pasjonat kawowy), lepiej dzwonić niż pisać maile, ale cena i jakość kawy - bez zarzutu!
pozdrawiam z Wrocławia! |
|
|
|
 |
bor-mak
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 26 Wrz, 2014
|
|
|
Moją ulubioną internetową palarnią kawy jest portal swiezowypalana.pl . Tutaj można dostać praktycznie wszystkie kawy świata w przystępnych cenach. Poza tym, kontakt ze sklepem jest bardzo sprawny i sympatyczny. Pracują tu miłośnicy kawy, więc łatwo jest się dogadać;-) |
|
|
|
 |
Tyferius
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 01 Kwi, 2016 Re: Kawa - gdzie kupić?
|
|
|
Jak kawusia to tylko http://www.espressoart.pl/ fajnie bo można znaleźć kawy wieeeeeeeelkich marek m wiec czy lubicie łagodnie paloną czy mocno paloną no to .... zapraszam |
|
|
|
 |
Ercigarros
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2016
|
|
|
Ja często zamawiam kawę online,a to dlatego,że jest taniej i kolejna rzecz to sam wybór,który jest bardzo szeroki,nie to co w sklepach stacjonarnych lub marketach. |
|
|
|
 |
Musashi
Nowicjusz

Wiek: 40 Dołączył: 13 Sie 2014 Posty: 27 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2016
|
|
|
Sam kupuje raczej w tych sklepach ze swiezo palona kawa do 100zl/kg i wg mnie najlepsze wybory w tej cenie to albo cafeborowka (roznie z jakością u nich bywa), mastroantonio, lub najlepszy imho wybor - xcafe.
Borowka jest ok ale tak średnio przypadły mi kawy od nich w smaku (pijam czarna bez cukry) i przerzucilem sie na Mastro Antonio i tka zachwalana Ariadne (i kilka innych). O ile smakowo jest swietnie to cena o około 20-30zl wyzsza juz nie bardzo. Ostatecznym wyborem jest xcafe gdzie maja swietny stosunek cena/jakosc czyli okolo 60zl za Santosa Brazylijskiego. Generalnie wypróbowałem wiekszosc ich kaw i trudno sie do nich przyczepic, swiezo palone, latwo w nich wyczuc smak kawy, szybka wysyłka i niezla strona. Jedyne co na minus to brak paczkomatow.
Co ciekawe nie wszystkim swiezo palona kawa przypada do gustu. Kilka osób ktore wypiło taka narzekało i wolało tania lavazze, która niestety dalej jest uważana za jedna z lepszych kaw (przynajmniej dla malo zorientowanych). |
|
|
|
 |
nowak1
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 15 Lis, 2016
|
|
|
Świetna kawę można kupić we wrocławskim Etno Cafe. Wszystkie kawy są ich oryginalna mieszanką i ziarna wypalana są w posiadanej przez nich w Polsce palarni. Kawa jest naprawdę rewelacyjna. Wiele włoskich odpowiedników się niej nie umywa. Oprócz zakupu w stacjonarnym punkcie, można też kawę kupić online na kawiarnia Wrocław |
|
|
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 51 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
Wysłany: Śro 21 Gru, 2016
|
|
|
Rejestracja i pierwsze swa posty - link do witryny sklepu. W domyśle ani słowa o cygarach, ani dzień dobry, tylko bach... Chętnie bym widział usunięcie przez admina. |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
 |
|
|
|
 |
Arkadiusz
Aficionado

Obecności na FOSCA: 12
Wiek: 37 Dołączył: 19 Sie 2007 Posty: 790 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Pabianice
|
Wysłany: Śro 21 Gru, 2016
|
|
|
Dokładnie nasz Nikczemny Wikariuszu . Mamy nowego, który od razu ot tak wyraża sobie opinię o sklepie internetowym, oczywiście do niego linkując. Klasyczna, spamerska metoda linkowania, tylko niestety ktoś nie sprawdził, że linki na forum mają atrybut "no follow", więc są gówno warte w działaniach SEO, a i reklama żadna. Amatory |
_________________ Mój mały kącik pełen pasji
http://bit.ly/ZajrzyjNaCygarowyPiwnyFanpage |
|
|
|
 |
bigindian
Nowicjusz

Wiek: 59 Dołączył: 05 Sty 2016 Posty: 99 Otrzymał 278 piw(a) Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: Czw 22 Gru, 2016
|
|
|
hmmm... na pewnym forum poświęconym kawie kolega nowak1 też dostał reprymendę za takie działania, pierwszy post i linkowanie |
|
 |
Michau
Nowicjusz

Wiek: 34 Dołączył: 21 Gru 2016 Posty: 0 Skąd: Stalowa Wola
|
Wysłany: Czw 29 Gru, 2016
|
|
|
Koledzy witałem się już w odpowiednim dziale, ale napisze jeszcze tu w specjalnym wątku o kawie. Z cygarami jeszcze nie mam doświadczenia, ale jeżeli chodzi o kawę to w przypadku pytań lub wątpliwość chętnie służę pomocą (także w przypadku ekspresów do kawy) oraz ewentualnym rabatem na zakupy w sklepie którym pracuje
Jeżeli administracja uzna ten post za niestosowny proszę o usunięcie. |
|
|
|
 |
SprzedawcaZiela
Nowicjusz

Wiek: 33 Dołączył: 29 Lis 2012 Posty: 10 Skąd: Oświęcim / Kraków
|
Wysłany: Wto 07 Mar, 2017
|
|
|
Mi znajoma poleciła żebym odpuścił swego ulubionego Davidoffa na coś bardziej zacnego.
Tak też trafiłem do sklepu "Pożegnanie z Afryką" w Krakowie. Mają też sklep on-line. Wybór kaw ogromny, przychodzę tam co jakiś czas i kupuję po 250g mielonej pod kawiarkę, mam 2 sprawdzone a trzecią zawsze kupuję inną żeby spróbować czegoś nowego. Od siebie polecam czarną ciemno paloną z nikaragui oraz smakową (nie słodką!) pomarańczową.
Duży asortyment, profesjonalne doradztwo (jeżeli w sklepie akurat jest ktoś ze "starszej" ekipy).
Zmieloną kawę pakuję do kawiarki i tak oto wychodzi mi najsmaczniejsza kawa jaką piłem, a w kwestii kawy i dobrej pasty jestem na prawdę upierdliwym tzn. wymagającym.. klientem:)
Mają tam też niemały wybór herbat, aczkolwiek nie dane mi jeszcze było u nich jej spróbować, ponieważ herbatę do tej pory kupowałem w innym miejscu, ale pewnie niebawem spróbuję
https://sklep.pozegnanie.com |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|