|
Autor |
Wiadomość |
vonKamil
Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 561 Otrzymał 176 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 20 Mar, 2014
|
|
|
Sprawa wyglądała tak:
Po ostatnim spotkaniu, które odbyło się jakoś na początku stycznia, wielokrotnie próbowałem zapalić w BP. Za każdym razem, miła pani kelnerka oraz mniej miły pan kelner, odprawiali mnie z kwitkiem. Powodem była podobno niedziałająca klimatyzacja w palarni.
Ok, rozumiem, zdarza się. Naprawa miała potrwać ok 2 tygodni. Po 2tygodniach, znowu powiedzieli że nie działa. Myślę sobie, ki czort, może jakąś ekstra hiper klimę mają, ,że częśći muszą sprowadzać z kosmosu? Ale ok, podobno naprawią za tydzień. I tak co tydzień, aż do początku marca, ściema była ta sama. I w tedy błysk w głowie, znam prywat dziołchę, która tam jest kelnerką, spytam się co jest. Dziewczę, choć pracujące w głębi restauracji, mówi mi że klima bangla i śmiga jak Putnin po Kreml, że normalnie ludzie przychodzą palić i szlugi i cygara i fajki, a nawet gdyby nie działała, to i tak można okno uchylić i jest cacy. No to myślę, że coś mnie w czoko jadą, więc wsiadam w swojego rdzawego majbacha i jadę przekonać się co jest 5. Ubrałem się jak do kościoła w niedzielę, więc nie wyglądałem jak żul, jednak mimo wszystko i tak miła pani kelnerka, powiedziała że klimatyzacja nie działa. To mówię, że 2 osoby (byłem z kolegą) spokojnie mogą zapalić przy otwartym oknie. Niestety i tutaj dostałem odpowiedz odmowną, mętne tłumaczenia, że śmierdzi w tedy na dole, że sanepid zabrania, że sramto i owamto. No nic, życzyłem powodzenia z naprawą, wyraziłem smutek i ubolewanie nad awarią klimy i ogromnym wyzwaniem nad naprawą jej i pojechałem w inne miejsce.
Także mam mały powód twierdzić, że panu Gronowalskiemu moja kasa po prostu przez 2 msc śmierdziała. |
_________________ Ciesz się każdym cygarem jakby było Twoim ostatnim |
|
|
|
 |
Kristopher
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 5
|
Wysłany: Pią 21 Mar, 2014
|
|
|
Mam zgoła inne odczucia. Co prawda nie wpadam tam regularnie, ale raczej nie zaobserwowałem dziwnych wymówek obsługi. Z tego co piszesz wygląda mi na to, że Cię nie lubią po prostu
Szkoda, że tak się zachowują, bo w LDZ to w ogóle miejsc do palenia jak na lekarstwo, a Ci profesjonalną tą palarnie mają. Dziwi tym bardziej, że miejsce urządzone w 'Cuban Style', na cygara przede wszystkim zorientowane... |
_________________ Panta rhei but Haters gonna hate annyway... |
|
|
|
 |
lunka01
Doświadczony Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 44 Dołączył: 01 Kwi 2013 Posty: 959 Otrzymał 447 piw(a) Skąd: Delgany
|
|
|
|
Kristopher napisał/a: | Mam zgoła inne odczucia. Co prawda nie wpadam tam regularnie, ale raczej nie zaobserwowałem dziwnych wymówek obsługi. Z tego co piszesz wygląda mi na to, że Cię nie lubią po prostu
Szkoda, że tak się zachowują, bo w LDZ to w ogóle miejsc do palenia jak na lekarstwo, a Ci profesjonalną tą palarnie mają. Dziwi tym bardziej, że miejsce urządzone w 'Cuban Style', na cygara przede wszystkim zorientowane... |
moze nie podoba im sie to ze przynosicie swoj towar i zajmujecie miejsce dla tych co by mogli towar tam kupic...i tu sie pojawia przyslowie jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze |
_________________ https://www.youtube.com/w...RDMMsy_BaUwOGjI
JAK CI SIE MOJ POST O D**** MARYNY NIE PODOBA TO WCISNIJ IKONKE IGNORUJ W PRAWYM GORNYM ROGU MOJEGO POSTU |
|
|
|
 |
Kristopher
Nowicjusz

|
|
|
|
Prawda, prawda. Nie chciałem tego mówić (pisać) na głos, ale może tak być - choć absolutnie nie powinno.
Faktycznie nie palę ich cygar (w humi tylko Davidoff'y) chyba nikt od nas nie kupił u nich żadnego cygara, ale rachunek na barze rekompensuje nasze wizyty z nawiązkom, zapewniam.
Poza tym, z tego co zaobserwowałem, poza paroma osobami z restauracji na dole, wpadającymi na szybkiego papierosa bardzo sporadycznie, palarnia stoi pusta, dosłownie pusta. Jak wchodzimy na górę, to ktoś z obsługi przychodzi, żeby włączyć nam światło... |
|
|
|
 |
alex
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 22 Sie, 2014
|
|
|
Witam,
W razie wojaży w stronę puszczy białowieskiej polecam Hotel Żubrówka jedzenie dobre. W piwnicach Cigar Klub. Cen nie polecam. Ale miejsce do palenia i szklaneczki zacne.
Best Western Hotel Żubrówka
Olgi Gabiec 6, Białowieża, Polska
hotel-zubrowka.pl
Pozdrawiam,
Alex |
|
|
|
 |
Kristopher
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 30 Lis, 2014
|
|
|
vonKamil - zwracam honor 'choć wcale nie zabrałem'
Kilka tygodni temu byliśmy w łódzkim Budda Pubie (takie spontaniczne spotkanko) skąd zostaliśmy wyproszeni, dosłownie! Traf chciał, że do lokalu wszedłem jako pierwszy, chłopaki jeszcze 'dochodzili' i zdaje się, że parter (czyli bar) były z jakiegoś powodu nieczynny, więc przyjmowali gości na I pietrze w sali bankietowej. Pan kelner wyrwał zza baru jak zobaczył, że wszedłem i skierowałem się bezpośrednio na schody. Dopadł mnie kiedy prawie łapałem za klamkę do palarni, w której paliło się światło i siedziały dwie Panie z petami przyklejonymi do ust, tłumacząc mętnie, że palarnia jest w dniu dzisiejszym nieczynna i że mogą z niej korzystać tylko goście restauracji. A poza tym to jest dziś impreza zamknięta, czy inna taka kretyńska gadka w odpowiedzi na pytanie 'czemu?' - skoro ktoś w niej siedzi i pali?
Dodam tylko, że nie było absolutnie żadnej informacji ani, na ich stronie www, ani na FB o 'prywatnej' imprezie. No może poza smutna kartką A4 na drzwiach wejściowych z informacją że bar nieczynny.
Noga ma więcej tam niepostanie. To NIE jest lokal przyjazny Aficionado ;-( |
|
|
|
 |
vonKamil
Aficionado

|
Wysłany: Sob 21 Lut, 2015
|
|
|
Proszę o dodanie dwóch sprawdzonych miejscówek w Łodzi:
Kawiarnia Cafe Kofeina Piotrkowska 102
Irish Pub Piotrkowska 77
Miejsca kilkukrotnie sprawdzone, żadnych problemów. Bardziej polecam Irish, nawet popielnicę cygarową mają. |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
kastomer
Początkujący Aficionado el jefe...

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 175 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 10 Mar, 2015
|
|
|
Warszawa na Walecznych chyba już nieaktualne |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
Wysłany: Wto 10 Mar, 2015
|
|
|
Ja polecam w Płocku dwie miejscówki, ale tylko w sezonie letnim, tj. Hotel Tumski i Hotel Starzyński.
Oba hotele mają tarasy na Wzgórzu Tumskim.
Wybór alkoholi nie zwala z nóg, ale tragedii nie ma.
Ceny do przełknięcia. |
_________________ 💨💨💨💨💨💨💨 |
|
|
|
 |
El Comandante

|
|
|
|
 |
Sonio
Doświadczony Aficionado ^.^

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 37 Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 941 Otrzymał 573 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Nie 17 Maj, 2015
|
|
|
Proszę o dodanie
Pod Gryfami
Rynek 2, 50-106 Wrocław, Polska
Aktualnie tylko tam od pół roku palimy. Restauracja/Knajpa klimatyczna, spokojna. Posiadają sprzęt do cygar jak obcinarki, popielnice.
Serwują również dobre piwa jedzenie też ok (testowany żurek) |
_________________ Palenie cygar ma sprawiać frajdę, nie ważne czy za duże, czy małe pieniądze. |
|
|
|
 |
vonKamil
Aficionado

|
Wysłany: Śro 20 Maj, 2015
|
|
|
proszę o wywalenie lokalu caffe kofeina w Łodzi Piotrkowska 102. Lokal zamknięty. |
|
|
|
 |
Bzikfellow
Początkujący Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lip 2015 Posty: 312 Otrzymał 989 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: Nie 26 Lip, 2015
|
|
|
Śmiało można dodać lokal w Białymstoku przy ul.Warszawskiej Hary's Pub&Cafe. Znam dość dobrze właścicela i w ostatnim czasie stworzyliśmy event: "Środowe wieczory z cygarem" Jest ogródek piwny, jest też palarnia, wygodne, skórzane sofy. Ogólnie sympatyczny, klimatyczny lokal.
http://harypub.pl/ |
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 35 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 1008 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: Nie 26 Lip, 2015
|
|
|
To ja zaproponuję 2 miejsca:
1. Caballero Cigar & Whisky Bar w Poznaniu przy Szewskiej 19
2. ELITE Whisky & Cigars przy Piotrkowskiej 90 w Łodzi |
|
|
|
 |
El Comandante

|
|
|
|
 |
Bzikfellow
Początkujący Aficionado

Wiek: 44 Dołączył: 17 Lip 2015 Posty: 312 Otrzymał 989 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: Pon 27 Lip, 2015
|
|
|
Tak jest, chętnych zapraszam. Będę na pewno. |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): El Comandante, qieckqa |
 |
JMJ
Początkujący Aficionado smakosz życia

Wiek: 53 Dołączył: 01 Gru 2014 Posty: 303 Otrzymał 249 piw(a) Skąd: Bolanda
|
Wysłany: Sob 22 Sie, 2015
|
|
|
W końcu jakiś nowy lokal w Warszawie, gdzie posucha straszna.
Bar & Books http://barandbooks.cz/warsaw/pl.html |
_________________ Luz i spokój, to sobie cenię. Bardziej spokój niż luz...
 |
|
|
|
 |
Tomasz1984
Aficionado Tomasz

Wiek: 41 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 633 Otrzymał 810 piw(a) Skąd: Kobyłka
|
Wysłany: Sob 22 Sie, 2015
|
|
|
Tylko, że na razie to nie jest lokal przyjazny Aficionado |
|
 |
El Comandante

|
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|