|
Autor |
Wiadomość |
SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Wto 09 Mar, 2010
|
|
|
Zawsze pozostają tuby. |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 41 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
Wysłany: Wto 09 Mar, 2010
|
|
|
SzymonK napisał/a: | Zawsze pozostają tuby. |
Niestety z tubami u mnie nie najlepiej bo większość jest do formatu corona, a ostatnimi czasy więcej pale robusto.
Ale niedługo powinienem zrobić jakieś zakupy, więc jeszcze troszkę się przemęczę z woreczkami . |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
Borix
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 36 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 94 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
 |
Jarema
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 2
|
Wysłany: Sob 03 Kwi, 2010
|
|
|
Borix napisał/a: | Ja rowniez od dluzszego czasu sie przymierzam do kupna etiu skorzanego, ale jakos nie moge sobie znalezc tego odpowiedniego dla mnie. [ciach] |
Gdybym miał wybierać to wybrałbym zaproponowanego przez Sergieja Columbusa. Skórzane etui El Comandante wygląda nieźle, ale uprzedzam - jedzie skórą jak zdjęte z konia siodło. Mam dokładnie taki sam model i ani wietrzenie, ani pchanie shagu nie pomogło. W paleniu nie przeszkadza, ale niektórych drażni zapach dolatujący z wnętrza etui. |
_________________ 'Edimus, ut vivamus, non vivimus, ut edamus.'
- Plutarch |
|
|
|
 |
Borix
Nowicjusz

|
|
|
|
No tak, ale szukalem jakies opcji do 100zl. Niewatpie w jakosc Columbusa, ale wolalbym cos tanszego. Mam nadzieje, ze tansze nie bedzie oznaczalo "smierdzace". Poszukam jeszcze w sieci, moze jakas okazja sie pojawi. Dzieki za propozycje |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
człekoupiór
Początkujący Aficionado siesta

Wiek: 34 Dołączył: 10 Wrz 2009 Posty: 453 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Płock/ Toruń
|
|
|
|
ja kupiłem "dwururkę" metalową z AKAN'u bardzo fajna, solidna.. może minus, że nie wyłożona cedrem, ale dla mnie jest świetna.. wymiary 2x 20/180 mm - tak, że nawet 2 churchille się zmieszczą są jeszcze w wersji 200mm
dodatkowy atut, że mieści się w kieszeni spodni |
_________________ "Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami." - E. Hemingway
 |
|
|
|
 |
Borix
Nowicjusz

|
|
|
|
Mam 2 dwururki i zupelnie sie nie sprawdzaja. Mimo, ze wylozone cedrem od srodka mniejsze formaty sie obijaja, co widac po tym, ze za kazdym razem musze czyscic etui z odlamkow tytoniu, czasami nawet pokrywy ulegaja uszkodzeniu. Mozliwe, ze to przez moj aktywny tryb zycia tak sie dzieje, gdyz czesto jestem w biegu i zapominam o tym, ze trzymam w torbie czy tez w kieszeni swoje "skarby". Dlatego tez, poszukuje pokrowca ze skory, ktora mam nadzieje, lepiej bedzie amortyzowal "ruchy cygar" w etui. |
Marcin
|
 |
SzymonK
Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 554 Otrzymał 93 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
|
|
|
Heh ja bym proponował skórzane etui. Może mi się udało, ale mój pokrowiec nie ma ani zapachu skóry ani kleju. Wiadomo czuć trochę skóry, ale cygara nie przechodzą tym zapachem. Miałem okazję to kilka razy sprawdzić |
|
|
|
 |
turbo33
Początkujący Aficionado

Wiek: 47 Dołączył: 14 Paź 2009 Posty: 192 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: gliwice
|
|
|
|
Ja mam dwie 2rurki metalowe i jestem bardzo zadowolony..moze problem obijania sie cygara jest spowodowany tym że trzymasz tam za male cygara..ja do duzych uzywam tej większej,a do mniejszych tej mniejszej i niemam tego problemu..inna rzecz w tym jak sie prezentuje..do garnituru bardziej pasuje skórka...najlepiej miec i to i to |
_________________ artur
 |
|
|
|
 |
Borix
Nowicjusz

|
|
|
|
SzymonK napisał/a: | Heh ja bym proponował skórzane etui. Może mi się udało, ale mój pokrowiec nie ma ani zapachu skóry ani kleju. Wiadomo czuć trochę skóry, ale cygara nie przechodzą tym zapachem. Miałem okazję to kilka razy sprawdzić |
No to się pochwal jakie masz, chyba, ze nie jest dostepne w ofercie
Turbo33 mozliwe, ze wlasnie tak jest, ze trzymam za male formaty w tym etiu, ale skorka by sie przydala, jest lzejsza, dostosowywuje sie do wielkosci cygar, jest bardziej uniwersalna. |
Marcin
|
 |
SzymonK
Aficionado

|
|
|
|
 |
Borix
Nowicjusz

|
|
|
|
W porzadku. Dzieki za linka. Calkiem niezle prezentuje sie Twoje etui. Musze przeszukac dobrze sklepy w sieci i moze na cos sie natkne. Dzieki za pomoc |
Marcin
|
 |
jiro
Nowicjusz

Wiek: 41 Dołączył: 05 Sty 2010 Posty: 67 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Głogów
|
Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010
|
|
|
http://www.sklep-tytoniow...8172&pro=522530
jak dla mnie swietne etui... świetnie sie prezentuje, do tego ten niesamowity zapach cedru... jedynym minusem jest to ze nie jest idealnie szczelne, ale mi to zupelnie nie przeszkadza. |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011
|
|
|
witajcie koledzy.
Co sądzicie o takim etui. Chodzi mi głównie o rozwiazanie techniczne. (Etui ze skóry rekina).
pozdrawiam
d |
_________________ The two beautiful lesbians next door asked me what I would like for my birthday.
I was quite surprised when they gave me a Rolex. It was very nice of them, but I think they misunderstood me when I said, "I wanna watch." |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011
|
|
|
Wygląd tego etui jest bardzo przyjemny, ale jeśli chodzi już o jego "krój" (ukształtowanie) to tutaj jakoś nie mam przekonania. Wydaje mi się, że cygaro może zbyt łatwo zostać zgniecione, a jednak etui jest po to aby chronić nasze cygara w czasie transportu. |
|
|
|
 |
GrimPilgrim
Początkujący Aficionado si vis pacem para bellum

Wiek: 44 Dołączył: 03 Lis 2010 Posty: 260 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011
|
|
|
Ja też nie mam przekonania do skórzanych futerałów. Wole cedrowe lub metalowe (ew szklane) Są przynajmniej sztywne i trudno je uszkodzić. |
|
|
|
 |
lkulos
Nowicjusz

|
|
|
|
moja żona w "posagu"
przyniosla takie metalowy pokrowiec na 2 cygara raczej cygarom nic sie nie stanie nawet jak by auto po nich przejechalo
w torbie reklamowce czy na pikniku super spełniają swoją rolę.
ALE nie wiem czy bym sam sobie sprawił taki wynalazek |
_________________ pozdrawiam
Lkulos
* * * * *
Mój piwny blog http://domowybrowarmole.blogspot.com/
* * * * * |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
Używałem skórzanego etui bez wkładek cedrowych przez szereg lat i nigdy nic złego mym cygarom się nie przytrafiło. A to etui wygląda bardzo ładnie. |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|