Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrowaćTUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-) Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!
Tak sobie patrzę, to na filmiki, to na wasze akcesoria i widzę, że wasze obcinarki do cygar są ... jakby to nazwać... No że mają dziure tam gdzie są ostrza :p A u mnie jest inaczej - jest dziura z jednej strony, ale ta dziura nie jest na wylot - jest tak, że mogę włożyć tylko ( naprawdę niewielki ) fragment cygara...
_________________ Nie palę bo muszę; palę bo lubię.
Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 51 Dołączył: 28 Kwi 2013 Posty: 469 Otrzymał 383 piw(a) Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 31 Sty, 2014
No i obcinasz cygaro warstwowo. Tzn przykladasz kapturkiem do scianki i ciach.....sprawdzasz ciąg.Za mało?To znowu warstwę ciach.......i tak do zadawalającego efektu Ja wolę tradycyjną.Ta mnie nie przekonała
A u mnie jest inaczej - jest dziura z jednej strony, ale ta dziura nie jest na wylot - jest tak, że mogę włożyć tylko ( naprawdę niewielki ) fragment cygara...
To jest obcinarka dla początkujących - dzięki blokadzie jednej strony nie przegniesz z obcięciem kapturka. W wielu przypadkach wystarczy obciąć tylko raz. W innych musisz się bawić warstwowo, jak to ujął OloWawa.
Przy okazji zaznaczę, że Xikar również ma taką opcję. Obcinarka zbudowana jest w ten sposób, że jeśli położymy ją na płaskiej powierzchni, np. stole, włożymy cygaro od góry i obetniemy, to mamy pewność, że nie zepsujemy cygara.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum