|
Autor |
Wiadomość |
Gringo
Nowicjusz www.zielu.art.pl

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią 19 Sty, 2007
|
|
|
Tzn zaczne od tego,
ze jako Wroclawianin, czyli ktos kto ma w zasadzie wszystko na miejscu - korzystanie ze sklepow internetowych jest mi bardzo obce
Jezeli nie moge gdzies pojsc i po prostu kupic od reki to zle sie z tym czuje Ciezko to wykorzenic ... |
_________________ Pozdrawiam serdecznie
 |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
Gringo
Nowicjusz www.zielu.art.pl

|
|
|
|
Tak, to prawda.
Poki co bylo pare rzeczy, ktorych nie moglem dostac we Wroclawiu
- w tej chwili potrafie sobie przypomniec wlasnie cygara i sprzet do footballu amerykanskiego
|
_________________ Pozdrawiam serdecznie
 |
|
|
|
 |
bublik
Nowicjusz

|
|
|
|
Gringo napisał/a: | Wroclawianin, czyli ktos kto ma w zasadzie wszystko na miejscu |
Barkuje we Wrocławiu wielu rzeczy ;-) Chociażby koszy na śmieci... Jak człowiek jest przyzwyczajony do kosza na każdym kroku to trochę za mało jest go mieć tylko na przystankach i w rynku... Podejrzewam, że mimo, iż Wrocław chyba 4 razy większy od Opola (gdzieś 5x więcej ludzi), to publicznych koszy macie mniej ;-) Brakuje też obwodnicy, sprzętu do hokeja (chyba, że się coś zmieniło...), a dobra kawa to rzadkość (ale to chyba, poza Poznaniem i Warszawą - wszędzie ;-). |
_________________ Odnomu - bublik, drugomu - dyrka ot bublika. |
|
|
|
 |
Michal
Ekspert Aficionado

Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 1247 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
Brakuje dłuższego zielonego swiatła dla przechodniów!
Nie raz widzialem jak babcia w połowie dostawała czerwonym po oczach!
Masakra! |
_________________ For a relaxing time, make it Suntory time... |
|
|
|
 |
Markuz
Początkujący Aficionado El Mariachi

Wiek: 41 Dołączył: 03 Sty 2007 Posty: 267 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Sob 20 Sty, 2007
|
|
|
bublik napisał/a: | Gringo napisał/a: | Wroclawianin, czyli ktos kto ma w zasadzie wszystko na miejscu |
Barkuje we Wrocławiu wielu rzeczy Chociażby koszy na śmieci... Jak człowiek jest przyzwyczajony do kosza na każdym kroku to trochę za mało jest go mieć tylko na przystankach i w rynku... Podejrzewam, że mimo, iż Wrocław chyba 4 razy większy od Opola (gdzieś 5x więcej ludzi), to publicznych koszy macie mniej Brakuje też obwodnicy, sprzętu do hokeja (chyba, że się coś zmieniło...), a dobra kawa to rzadkość (ale to chyba, poza Poznaniem i Warszawą - wszędzie . |
e..nie generalizujmy- w każdym mieście są lokale gdzie można dostać naprawde dobrą kawę:) w Białymstoku są przynajmniej 3-4
pozdrawiam
m |
_________________ "Jam jest częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro..." |
|
|
|
 |
bublik
Nowicjusz

|
|
|
|
Markuz napisał/a: | e..nie generalizujmy- w każdym mieście są lokale gdzie można dostać naprawde dobrą kawę:) w Białymstoku są przynajmniej 3-4 :)
pozdrawiam
m |
Możliwe, że są. Ale ja mam na myśli pierwszorzędną kawę (coś jak Cohiba w cygarach) na każdym kroku i to w cenie 'do przeżycia'. A o to już ciężko :) |
_________________ Odnomu - bublik, drugomu - dyrka ot bublika. |
|
|
|
 |
maciejslu [Usunięty]
|
|
|
|
bublik napisał/a: | Markuz napisał/a: | e..nie generalizujmy- w każdym mieście są lokale gdzie można dostać naprawde dobrą kawę:) w Białymstoku są przynajmniej 3-4
pozdrawiam
m |
Możliwe, że są. Ale ja mam na myśli pierwszorzędną kawę (coś jak Cohiba w cygarach) na każdym kroku i to w cenie 'do przeżycia'. A o to już ciężko |
Szczerze mówiąc - w ogóle nie przepadam za kawą w knajpach. Wole zrobić sam i wypić trzy albo cztery kubki. Smakową, aromatyczną, albo zwykłą. No i dla mnie ważny jest też koszt, bom z Poznania |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 43 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2582 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Wto 23 Paź, 2007
|
|
|
Odświeżony temat:
Buena Vista Social Club
dokument
Niedziela 28.10.2007 TVP 2 01:20
Ry Cooder, amerykański gitarzysta, kompozytor i piosenkarz, zachwycił się kubańską muzyką. W 1996 r. przyjechał na Kubę, aby nagrać płytę z udziałem szesnastu wiekowych już, ale przed laty cieszących się sławą kubańskich instrumentalistów i wokalistów. Większość z nich w chwili realizacji nagrania przekroczyła siedemdziesiątkę, dziś wielu nie żyje. Wielki sukces płyty, a wkrótce także filmu, który Wim Wenders nakręcił podczas następnej podróży Ry'a Coodera na Kubę, przypomniał światu o wspaniałych kubańskich muzykach.
Miłego oglądania |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Wiek: 51 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
No to sobie wreszcie troche tej muzyki posłucham ale godzine dali niech ich drzwi scisną |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
|
|
|
Film jest niesamowity, poruszający...
Polecam każdemu.
pozdr.
r a d e q m |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Śro 24 Paź, 2007
|
|
|
Godzina jak zawsze kiedy leci dobry (a tutaj mamy do czynienia moim zdaniem z wybitnym) film. Jeżeli ktoś chciałby bardzo obejrzeć a jest człowiekiem, nie sową czy inną pustułką, to służę uprzejmie, mam własny egzemplarz owego filmu, mogę komuś podesłać. Podobnie zresztą soundtrack z filmu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 25 Paź, 2007
|
|
|
ja bym poprosil o pelne dane plytki od czego mamy MULA |
|
|
|
 |
Gość
|
|
|
|
Co rozumiesz przez "pełne dane"? |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
|
|
|
tytul plyty ew dvd |
|
|
|
 |
Gość
|
|
|
|
Film Wim'a Wenders'a "Buena Vista Social Club". Tak stoi napisane na moim pudełku dvd. Jeżeli to pomoże to występują: Ry Cooder, Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Eliades Ochoa, Omara Portuondo, Compay Segundo.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
TOMASS70
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 26 Paź, 2007
|
|
|
ok dzieki |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 36 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Pon 05 Lis, 2007
|
|
|
poszukuję płyty audio "Beuna Vista Social Club", nie film, lecz właśnie muzyka z niego w adaptacji takiej, jak na filmie. Coś takiego istnieje, widziałem na e-bayu, ale w Polsce nigdzie tego nie mogę dostać, gdyby ktoś widział to proszę o info |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon 05 Lis, 2007
|
|
|
Z tego co się orientuję, soundtrack z filmu jest jeden i zawiera wszystkie piosenki, które były w nim zaprezentowane, ale w wersjach studyjnych. Z innym się nigdy nie spotkałem. |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|
|