Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrowaćTUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-) Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!
Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 47 Dołączył: 06 Cze 2009 Posty: 608 Otrzymał 383 piw(a) Skąd: Szczecin
Wysłany: Czw 23 Gru, 2010
Moi ulubieni jazzmani to Bob James, Ahmad Jamal (lata 50-70 mistrzostwo), Maceo Parker, Branford Marsalis, Count Basie (ale kameralnie z serii Kansas City), Komeda (niepowtarzalny i niesamowity klimat jego muzyki mnie urzeka), H. Hancock, Keith Jarrett... no i niezbyt oryginalnie ale Miles Davis.
Ja zaś cały czas odkrywam coś nowego,tylko kurna kasy na dobre winyle brakuje bo chciało by się mieć wszystko na ,,japońcach,, choć to oczywiście nie reguła....
i tak ostatnio co mnie wciągnęło
Bill Evans, Manhattan Jazz Quintet, Mal Waldron, Dave Brubeck, Donald Byrd, Eric Dolphy, Ahmad Jamal, Thelonious Monk .............. studnia bez dna ale powolutku, a gdzie tu jeszcze nasz rodzimy Jazz, jeszcze tyle przede mną....
Przyznam szczerze, że ostatnio paliłem cygaro w knajpce, gdzie puszczali jazz i powiem, że byłem oczarowany. Ten rodzaj muzyki wspaniale współgra z degustacją cygar (i whiskey).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum