|
Autor |
Wiadomość |
torcularis
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 47 Dołączył: 15 Kwi 2008 Posty: 154 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Kórnik
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011 nowy przyrząd do otwierania cygar
|
|
|
Pewnego razu na poznańskim spotkaniu kolega Łosiu wspomniał o nowym przyrządzie do otwierania cygar: Shuriken cutter. Jako, że każdy facet lubi gadżety, zwłaszcza te związane z jego hobby, zainteresowałem się tym urządzonkiem i przez myśl przeszedł mi pomysł o zakupie.
Na szczęście sojrzałem do sieci, aby poczytać to i owo o tym wynalazku, który wg twórców jest revolutionary i pozwala na kontrolowanie ciągu naciskiem ust na nacięcia zrobione w cygarze (po angielsku brzmi to o niebo lepiej ).
Czegóż zatem dowiadujemy się z lektury jednego z testerów szurikena:
Po otwarciu zgodnie z zaleceniami uzyskujemy ciąg porównywalny z ssaniem kciuka włożonego w usta (znowuż po angielsku brzmi to lepiej), a tak zwana regulacja ciągu przez nacisk porównana została do prób wyssania ropy naftowej z ziemi za pomocą wbitego kijka
Żeby nie być gołosłownym pod tym linkiem jest recenzja wraz ze zdjęciami.
Całośc przygody z owym rewolucyjnym systemem otwierania cygar zakończyła się tam przy pomocy scyzoryka, którym owo umęczone cygaro wreszcie zostało otwarte w sposób zdatny do palenia.
Tym razem wynalazcom coś poszło nie tak, ale niech nie ustają w uporze i może odkryją jakieś nowinki na miarę koła. |
_________________ pozdrawiam torcularis
AFICIONADO: Cigar smoker afflicted with delusions of grandeur |
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 32 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 1008 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pią 23 Gru, 2011
|
|
|
Pomijam fakt, że u mnie by to kosztowało jakieś 110zł Cena tego nie jest porywająca, niestety. |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1385 Otrzymał 478 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
klochowicz napisał/a: | (...) u mnie by to kosztowało jakieś 110zł (...) |
To już ruszyłeś z interesem? Chyba coś mi umknęło . |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Nie, nie, napisałem hipotetycznie Po prostu z tym sprzętem gra nie jest warta świeczki. Pozytywnie o nim mówią tylko kolesie ze sklepów, w których się to sprzedaje. O starcie powiem na forum. Będzie to najprawdopodobniej początek stycznia. Czekam na pierwszą dostawę. |
|
|
|
 |
Grzesiek 123
Aficionado

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 43 Dołączył: 06 Cze 2009 Posty: 608 Otrzymał 383 piw(a) Skąd: Szczecin
|
|
|
|
Żeby sprawdzić czy system działa można zrobić parę nacięć żyletką i sprawdzić ciąg hehe. |
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Grzesiek 123 napisał/a: | Żeby sprawdzić czy system działa można zrobić parę nacięć żyletką i sprawdzić ciąg hehe. |
Sęk w tym, że te nacięcia są odpowiednio ułożone wobec siebie i stosunkowo głębokie. Ciężko było by uzyskać taki efekt bez tego narzędzia. |
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Śro 25 Sty, 2012
|
|
|
TADAAAAAAA, Amerykanie idą dalej. Jest już shuriken z autentyczną skórą aligatora
Ciekawe jak to się ma do przepisów.
Pozdrawiam,
Łosiu
Edit: Jeszcze skóra strusia:
 |
|
|
|
 |
|