|
Autor |
Wiadomość |
gwardylon
Nowicjusz

Wiek: 51 Dołączył: 06 Lut 2007 Posty: 143 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Śro 30 Kwi, 2008 zakaz palenia w samochodzie???
|
|
|
Dzisiaj dowiedzialem sie ciekawej, a wlasciwie nieciekawej rzeczy.
Jechalem smochodem na Ukraine i palilem sobie cygaro H. Upmann Connaisseur No.1.
Wjechalem na przejscie w Dorohusku i wysiadlem z samochodu trzymajac cygaro w rece, zeby podac paszport straznikowi granicznemu i otworzyc bagaznik. A pan straznik do mnie w te slowa:
- panie Krzysztofie czy wie pan, ze nie wolno palic podczas prowadzenia samochodu?
Zdziwilem sie i pomyslalem, ze zartuje i tak mu tez powiedzialem. On natomiast, ze w ostatnim taryfikatorze zostal wprowadzony taki zakaz. Jakos ciezko bylo mi w to uwierzyc, bo nigdzie wczesniej o tym nie slyszalem, wiec jeszcze raz spytalem czy nie klamie. A on, ze jest taki przepis.
Nie spytalem jaki jest przewidziany mandat za palenie w aucie, ale pewnie jakis jest.
Czy ktorys z kolegow slyszal cos o tym zakazie? |
_________________ Jak ty możesz nie palić?
Cygaro to właściwie nie tyle przyjemność, co ukoronowanie przyjemności, jej symbol - to dopiero życie! |
|
|
|
 |
Santo
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 30 Kwi, 2008
|
|
|
na 100% to jakis farmazon panu celnikowi sie chyba audycje pomieszały coś słyszał ale raczej nie do końca . |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 35 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Śro 30 Kwi, 2008
|
|
|
zaskoczyłeś mnie całkowicie, taki pomysł ma być dopiero w pięknej ustwie posłą cymańskiego która ma zakazać palenia wszędzie wprowadzić ( jej projekt nie został nawet wniesiony) nawet we własnym domu ale do tej pory nie słyszałem o czymś takim przejrzałem wprawdzie na prędce ale zawsze kodeks wykroczeń, dorogwy i w końcu taryfikator mandatowy w żadnym z tych aktów nie ma zakazu palenia w czasie jazdy! chyba że na ukrainie jest taki zakaz |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
gwardylon
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 01 Maj, 2008
|
|
|
Josephros napisał/a: | ... chyba że na ukrainie jest taki zakaz |
Tu chodzi o PL - to byl polski straznik graniczny.
Jak bede wracal zapytam o ten zakaz innego pogranicznika, a jak po drodze zobacze partrol drogowki, tez sie zatrzymam i spytam czy to prawda.
|
Cygaro to właściwie nie tyle przyjemność, co ukoronowanie przyjemności, jej symbol - to dopiero życie! |
|
|
|
 |
AdamLuczak
Początkujący Aficionado Mnandi Addict

|
|
|
|
A może ten miły strażnik ostrzegał Cię ża na Ukr nie wolno ... ?
Adam |
_________________ projektowanie stron internetowych : www.luczak.pl |
|
|
|
 |
rob33t
Początkujący Aficionado

Wiek: 112 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 419 Skąd: z Polski
|
|
|
|
AdamLuczak napisał/a: | A może ten miły strażnik ostrzegał Cię ża na Ukr nie wolno ... ?
Adam |
na ukrainie to mozna dostac mandat za wszystko - za palenie i za niepalenie tez |
|
|
|
 |
gwardylon
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 03 Maj, 2008
|
|
|
Tak jak pisałem wcześniej. Wracając zapytałem o zakaz palenia w samochodzie strażnika, tym razem z Hrebennego.
Powiedział mi, że o niczym takim nie słyszał.
Także strażnik graniczny z Dorohuska coś sobie ubzdurał.
Temat nieaktualny i oby był nieaktualny jak najdłużej |
|
|
|
 |
Klepitko
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 48 Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 1976 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sob 03 Maj, 2008
|
|
|
Bo ten strażnik pewnie był z PISu |
_________________ Prysnął czar ,mózg bez życia, jeno cygaro, fajka i trunek do wypicia |
|
|
|
 |
Oss
Początkujący Aficionado

Wiek: 32 Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 194 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Chorzów
|
Wysłany: Pon 05 Maj, 2008
|
|
|
Odnośnie Pana Cymańskiego, to wypowiadać się nie trzeba.
A propos zakazu palenia w samochodzie, to chyba ścisłego przepisu nie ma, ale na którymś ze spotkań podczas kursu prawa jazdy, padło pytanie odnośnie tytoniu w samochodzie, i instruktor powiedział nam że nie powinno się jeździć z cygaretą, bo niby opóźnia to reakcje kierującego (tak jak telefon komórkowy) |
|
|
|
 |
Santo
Nowicjusz

|
|
|
|
Oss napisał/a: | Odnośnie Pana Cymańskiego, to wypowiadać się nie trzeba.
A propos zakazu palenia w samochodzie, to chyba ścisłego przepisu nie ma, ale na którymś ze spotkań podczas kursu prawa jazdy, padło pytanie odnośnie tytoniu w samochodzie, i instruktor powiedział nam że nie powinno się jeździć z cygaretą, bo niby opóźnia to reakcje kierującego (tak jak telefon komórkowy) |
Heheh co fakt to fakt czasami papieros stwarza zagrożenie nie zapomnę sytuacji jak miętoliłem Pal Mala w zębach wjechałem w dziure i mi drań za koszule wpadł wierzcie mi moje reakcje nie były opóznione aczkolwiek sytuacja do bezpiecznych nie należała . |
|
|
|
 |
tomaal
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 32 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 236 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
To akurat oczywiste. I nie 'niby opóźnia reakcję', ale po prostu rozprasza w trakcie jazdy.
Ale jeśli nie ma zakazu, to czym się przejmować
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
dud
Nowicjusz street headache 71

Wiek: 33 Dołączył: 22 Lis 2007 Posty: 82 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
wszystko z tym rozpraszaniem jest względne, radio rozprasza, panie na chodniku też
nie tak całkiem dawno temu przy wrzucaniu piątki samochód mi uciekał na lewo , zjedzenie pierwszego macdonalda jadąc to było wyzwanie ... a teraz można palić, pić, słuchać radia, oglądać się po chodnikach , rozmawiać z pasażerem jedząc macdonalda i czytając poranną prasę i tym podobne
jadąc na dwójce bez gazu udało mi się wysiąść z auta i go obiec i wsiąść s powrotem dobry bajer |
|
|
|
 |
Santo
Nowicjusz

|
|
|
|
dudsht napisał/a: | wszystko z tym rozpraszaniem jest względne, radio rozprasza, panie na chodniku też
nie tak całkiem dawno temu przy wrzucaniu piątki samochód mi uciekał na lewo , zjedzenie pierwszego macdonalda jadąc to było wyzwanie ... a teraz można palić, pić, słuchać radia, oglądać się po chodnikach , rozmawiać z pasażerem jedząc macdonalda i czytając poranną prasę i tym podobne
jadąc na dwójce bez gazu udało mi się wysiąść z auta i go obiec i wsiąść s powrotem dobry bajer |
A myślałem że tylko ja tak mam zestaw McRoyala potrafie zjeśc w ruchu ale Big Macka jeszcze nie opanowałem , tego tylko w korku lub w przerwach jak stoje na światłach . |
|
|
|
 |
|