Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Znalezionych wyników: 598
Cigar Aficionado Forum cygarowe
Autor Wiadomość
  Temat: Własnoręcznie wykonane gadżety CigarAficionados
Highlander71

Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 31507

PostForum: Akcesoria   Wysłany: Śro 26 Lip, 2017   Temat: Własnoręcznie wykonane gadżety CigarAficionados
czarnamamba87 napisał/a:
masz rację, że xikar kosztuje tyle co 2-3 cygara, ale skoro znalazłem takie pudło to pomyślałem o sposobie na jego zagospodarowanie :)

Pewnie że tak zrób, pudło to pudło. Jeśli na dłuższy wypad się wybierzesz to dodatkowo wpakuj cygara do woreczka strunowego (ewentualnie).
  Temat: Masaże, leczenie i inne takie
Highlander71

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8296

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Sob 27 Maj, 2017   Temat: Masaże, leczenie i inne takie
Życzę dużo zdrowia
  Temat: Fabulous Story of The Cuban Cigar
Highlander71

Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 131590

PostForum: Muzyka / Film   Wysłany: Pią 11 Lis, 2016   Temat: Fabulous Story of The Cuban Cigar
Nie wiem bo nie chce mi się sprawdzać. Ok. zatem tematu z mojej strony nie ma. DVD pójdzie do utylizacji.
  Temat: Fabulous Story of The Cuban Cigar
Highlander71

Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 131590

PostForum: Muzyka / Film   Wysłany: Czw 10 Lis, 2016   Temat: Fabulous Story of The Cuban Cigar
Kto nie widział tego filmu co w tytule?

Robię porządek w płytach nogę go komuś wysłać jeśli się takowy znajdzie.
  Temat: zakaz sprzedaży cygar ?
Highlander71

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 11905

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Nie 14 Sie, 2016   Temat: zakaz sprzedaży cygar ?
cigalero napisał/a:
(...) A ktoś wie co autor miał na myśli wprowadzając tą ustawę ?

Zasadniczo chodzi o to żeby młodzi ludzie nie kupowali przez internet cygar po 100 zł i nie robili z nich skrętów. Bynajmniej tak to odbieram. No ale młodzież mamy teraz bogata więc kto bogatemu zabroni.

A tak na poważnie to chyba nawet autor nie miał pojęcia co napisał a prezydent co podpisał. Ale odpowiednia ilość złotówek wpływająca na konto co miesiąc pozwala na takie rozwiązania.

Mam nadzieję , że nie uznają nas (forum) jako źródło reklamy i złego wpływu na wspaniałą polską nieletnią młodzież i nas nie zamkną.
  Temat: Stawiamy Marcina na nogi
Highlander71

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 7399

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Czw 04 Sie, 2016   Temat: Stawiamy Marcina na nogi
q1aser napisał/a:
Czy to jeszcze aktualne? Fajna inicjatywa. W pełni popieram. Jakby co to chętnie się przyłączę, jeśli to aktualne nadal ;)

Tak aktualne. Jeśli masz ochotę wpłacić choćby 5 złotych podaje nr subkonta Marcina
w fundacji Różyczka 73 1050 1298 1000 0024 1889 3935

Tu są szczegóły:

STAWIAMY NA NOGI MARCINA

W jego imieniu z góry dziękuję.
Highlander71

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Czw 14 Lip, 2016   Temat: Stawiamy Marcina na nogi
Przepraszam za brak relacji dla tych co być może śledzili całą akcję. Dolecieli do Sopotu cali i zdrowi. Poniżej kilka fotek.

Każda złotówka się liczy i za każdą złotówkę od Was bardzo dziękuje w imieniu Marcina.
  Temat: Cygarowi bracia! Pomożecie?
Highlander71

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 6313

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Czw 14 Lip, 2016   Temat: Cygarowi bracia! Pomożecie?
mówisz masz
Highlander71

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pon 04 Lip, 2016   Temat: Stawiamy Marcina na nogi
Foto prosto z trasy, dzisiejszy dystans :

Highlander71

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Nie 03 Lip, 2016   Temat: Stawiamy Marcina na nogi
Chłopaki, mój przyjaciel uczestniczy w sztafecie która jutro rano startuje z Gliwic z metą w Sopocie. 10 osób przez 5 dni ma pokonać tą trasę. Cel? Stawiamy na nogi Marcina Polaka. O jego historii można poczytać na stronie sztafety : Stawiamy na nogi Marcina

Osobiście nie znam Marcina ale przyjaciel mojego przyjaciela jest moim przyjacielem.

Więc jeśli ktoś chciałby złotówką wspomóc fundacje to serdecznie zapraszam.

Tu link do filmu : https://youtu.be/J2kYaAOml0Y

Bywajcie w zdrowiu
  Temat: Trójmiasto- Lokale przyjazne Aficionados
Highlander71

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 7243

PostForum: Lokale przyjazne Aficionados   Wysłany: Pon 30 Maj, 2016   Temat: Trójmiasto- Lokale przyjazne Aficionados
http://www.winotekasopot.pl/index.php/pl/kontakt
  Temat: WESOŁYCH ŚWIĄT
Highlander71

Odpowiedzi: 69
Wyświetleń: 35119

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Śro 23 Gru, 2015   Temat: WESOŁYCH ŚWIĄT
  Temat: Czego NIE LUBICIE w cygarach?
Highlander71

Odpowiedzi: 56
Wyświetleń: 27073

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Śro 21 Paź, 2015   Temat: Czego NIE LUBICIE w cygarach?
Mnie osobiście wku... jak drożeją dosłownie co 5 minut , bez jakiejś wyraźnej przyczyny. I wcale nie o parę "groszy"tylko znacząco 5-10 zł. Jak tak dalej pójdzie w tym kierunku to nikt w kraju nie będzie kupował . Nie wiem jak się rynek ukształtuje po nowym roku? Mam nadzieję, że przesiadka za miedzę poskutkuje stabilnością cen. W innym wypadku cygara staną się niczym szampan na sylwestra. Ehh... wredne czasy
  Temat: Własnoręcznie wykonane gadżety CigarAficionados
Highlander71

Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 31507

PostForum: Akcesoria   Wysłany: Pią 25 Wrz, 2015   Temat: Własnoręcznie wykonane gadżety CigarAficionados
stafik73 napisał/a:
(...) w fabryczce gdzie pracuję zrobiłem sobie taką o to popielniczkę.

Uruchom małą produkcje pewnie chętni by się tu znaleźli.
  Temat: Filmy warte obejrzenia
Highlander71

Odpowiedzi: 960
Wyświetleń: 327070

PostForum: Muzyka / Film   Wysłany: Śro 03 Cze, 2015   Temat: Filmy warte obejrzenia
Bler napisał/a:
Hmmm... mnie "Focus" wydał się do bólu przewidywalny...

Bler - uważam Cię za bardzo inteligentnego faceta , więc wybacz ale "Focus" to amerykańska komeryjna rozrywka. Masz od początku wiedzieć co i jak - wtedy czujesz się lepszy , sprytniejszy. Tak działa jankeske rozrywkowe kino.

Szukasz głębi - patrz na skandynawskie filmy lub polskie dramaty.

A najlepiej słuchaj muzyki - filmy to pomału zwykły szajs. Przepraszam za szczerość.
  Temat: Muzyka do cygara
Highlander71

Odpowiedzi: 295
Wyświetleń: 125443

PostForum: Muzyka / Film   Wysłany: Wto 02 Cze, 2015   Temat: Muzyka do cygara
Rozumie , że większa część forum to młodzi ludzie i muzyka którą słuchają dalece odbiega od moich kanonów ale jeśli ktoś lubi muzykę , muzykę nie dźwięki - polecam Joe Bonamassa - Live from The Albert Hall.

ps. to post do starszych forumowiczów
  Temat: Filmy warte obejrzenia
Highlander71

Odpowiedzi: 960
Wyświetleń: 327070

PostForum: Muzyka / Film   Wysłany: Wto 02 Cze, 2015   Temat: Filmy warte obejrzenia
Co tu tak cicho?

"Godziny" z nieżyjącym już P.Walkerem - kiepski aktor ale film fajny taki "ojcowski"

"Houdini" biografia w 2 odcinkach , fajne 3 godziny

"Focus" trochę rozrywki na koniec
  Temat: Kawa do cygara/cygaro do kawy
Highlander71

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 54421

PostForum: Kawy   Wysłany: Czw 28 Maj, 2015   Temat: Kawa do cygara/cygaro do kawy
U mnie nie było tak kolorowo po "rozkoszy" skończyłem 1 tytkę , dziś mielę "maduro". Oboje z małżonką stwierdziliśmy, iż nasze podniebienia nie są tak wrażliwe i nie potrafimy po mimo kilku prób z ustawieniami by w/w napar pozwolił na chwilę zapomnienia. Z drugiej gdyby wszystkim smakowało to było by coś nie tak z naszymi kubkami smakowymi.

Z niecierpliwością czekam na kolejne wpisy w temacie kawy szczególnie tej FOSCOwej.
  Temat: Kuba
Highlander71

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 9787

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Sob 04 Kwi, 2015   Temat: Kuba
Postanowiłem założyć ten temat , gdyż na forum coraz częściej widzę wpisy forumowiczów którzy podróżowali po kubańskiej ziemi. Interesują mnie wszelakie informację z pierwszej ręki , nie z przewodników tylko od osób którzy tam byli i na kubańskiej ziemi rum pili.

Konkrety:

1. Jakimi liniami i przez co lecieć (pora roku nasza zima ?)
2. Gdzie szukać noclegów ( konkretnie jakie miasto jako baza wypadowa?)
3. Szczepienia? (wymagane jeśli tak to jakie?)
4. Problemy z wymianą euro (dostępność "kantorów" czy banki?)
5. Czego unikać jedząc i pijąc ( np. jak z drinkami z lodem?)
6. Gdzie nie przebywać (po zmroku ?)
7. Jak plaże ?
8. Co koniecznie ze sobą zabrać a co zostawić w kraju.
9. Sklepy cygarowe.
10. Kluby

itp

Zatem proszę osoby które były na Kubie o garść informacji. Piszcie co tylko uważacie za ważne , ciekawe itp. Proszę też o powstrzymywanie się od komentarzy nic nie wnoszących do tematu ( żeby nie zaśmiecać ) - poproszę o same informację lub interesujące was pytania.

Może jak uzbieramy ważne informacje to podwiesimy temat.
  Temat: Jak długo jesteście w stanie wytrzymać bez cyga?
Highlander71

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 18106

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 13 Mar, 2015   Temat: Jak długo jesteście w stanie wytrzymać bez cyga?
Co roku nie palę i nie piję w poście

Strona 2 z 30
Skocz do:  
Strona ma charakter hobbystyczny i informacyjny. Przeznaczona jest dla osób powyżej 18 roku życia.

Palenie szkodzi zdrowiu!
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 8