| Autor |
Wiadomość |
Temat: Własnoręcznie wykonane gadżety CigarAficionados |
Highlander71
Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 31507
|
Forum: Akcesoria Wysłany: Śro 26 Lip, 2017 Temat: Własnoręcznie wykonane gadżety CigarAficionados |
| czarnamamba87 napisał/a: | masz rację, że xikar kosztuje tyle co 2-3 cygara, ale skoro znalazłem takie pudło to pomyślałem o sposobie na jego zagospodarowanie |
Pewnie że tak zrób, pudło to pudło. Jeśli na dłuższy wypad się wybierzesz to dodatkowo wpakuj cygara do woreczka strunowego (ewentualnie). |
Temat: Masaże, leczenie i inne takie |
Highlander71
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8296
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Sob 27 Maj, 2017 Temat: Masaże, leczenie i inne takie |
| Życzę dużo zdrowia |
Temat: Fabulous Story of The Cuban Cigar |
Highlander71
Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 131590
|
Forum: Muzyka / Film Wysłany: Pią 11 Lis, 2016 Temat: Fabulous Story of The Cuban Cigar |
| Nie wiem bo nie chce mi się sprawdzać. Ok. zatem tematu z mojej strony nie ma. DVD pójdzie do utylizacji. |
Temat: Fabulous Story of The Cuban Cigar |
Highlander71
Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 131590
|
Forum: Muzyka / Film Wysłany: Czw 10 Lis, 2016 Temat: Fabulous Story of The Cuban Cigar |
Kto nie widział tego filmu co w tytule?
Robię porządek w płytach nogę go komuś wysłać jeśli się takowy znajdzie. |
Temat: zakaz sprzedaży cygar ? |
Highlander71
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 11905
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Nie 14 Sie, 2016 Temat: zakaz sprzedaży cygar ? |
| cigalero napisał/a: | | (...) A ktoś wie co autor miał na myśli wprowadzając tą ustawę ? |
Zasadniczo chodzi o to żeby młodzi ludzie nie kupowali przez internet cygar po 100 zł i nie robili z nich skrętów. Bynajmniej tak to odbieram. No ale młodzież mamy teraz bogata więc kto bogatemu zabroni.
A tak na poważnie to chyba nawet autor nie miał pojęcia co napisał a prezydent co podpisał. Ale odpowiednia ilość złotówek wpływająca na konto co miesiąc pozwala na takie rozwiązania.
Mam nadzieję , że nie uznają nas (forum) jako źródło reklamy i złego wpływu na wspaniałą polską nieletnią młodzież i nas nie zamkną. |
Temat: Stawiamy Marcina na nogi |
Highlander71
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 7399
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Czw 04 Sie, 2016 Temat: Stawiamy Marcina na nogi |
| q1aser napisał/a: | Czy to jeszcze aktualne? Fajna inicjatywa. W pełni popieram. Jakby co to chętnie się przyłączę, jeśli to aktualne nadal |
Tak aktualne. Jeśli masz ochotę wpłacić choćby 5 złotych podaje nr subkonta Marcina
w fundacji Różyczka 73 1050 1298 1000 0024 1889 3935
Tu są szczegóły:
STAWIAMY NA NOGI MARCINA
W jego imieniu z góry dziękuję. |
Highlander71
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Czw 14 Lip, 2016 Temat: Stawiamy Marcina na nogi |
Przepraszam za brak relacji dla tych co być może śledzili całą akcję. Dolecieli do Sopotu cali i zdrowi. Poniżej kilka fotek.
Każda złotówka się liczy i za każdą złotówkę od Was bardzo dziękuje w imieniu Marcina. |
Temat: Cygarowi bracia! Pomożecie? |
Highlander71
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 6313
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Czw 14 Lip, 2016 Temat: Cygarowi bracia! Pomożecie? |
| mówisz masz |
Highlander71
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Pon 04 Lip, 2016 Temat: Stawiamy Marcina na nogi |
Foto prosto z trasy, dzisiejszy dystans :
 |
Highlander71
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Nie 03 Lip, 2016 Temat: Stawiamy Marcina na nogi |
Chłopaki, mój przyjaciel uczestniczy w sztafecie która jutro rano startuje z Gliwic z metą w Sopocie. 10 osób przez 5 dni ma pokonać tą trasę. Cel? Stawiamy na nogi Marcina Polaka. O jego historii można poczytać na stronie sztafety : Stawiamy na nogi Marcina
Osobiście nie znam Marcina ale przyjaciel mojego przyjaciela jest moim przyjacielem.
Więc jeśli ktoś chciałby złotówką wspomóc fundacje to serdecznie zapraszam.
Tu link do filmu : https://youtu.be/J2kYaAOml0Y
Bywajcie w zdrowiu |
Temat: Trójmiasto- Lokale przyjazne Aficionados |
Highlander71
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 7243
|
Forum: Lokale przyjazne Aficionados Wysłany: Pon 30 Maj, 2016 Temat: Trójmiasto- Lokale przyjazne Aficionados |
| http://www.winotekasopot.pl/index.php/pl/kontakt |
Temat: WESOŁYCH ŚWIĄT |
Highlander71
Odpowiedzi: 69
Wyświetleń: 35119
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Śro 23 Gru, 2015 Temat: WESOŁYCH ŚWIĄT |
|
Temat: Czego NIE LUBICIE w cygarach? |
Highlander71
Odpowiedzi: 56
Wyświetleń: 27073
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Śro 21 Paź, 2015 Temat: Czego NIE LUBICIE w cygarach? |
| Mnie osobiście wku... jak drożeją dosłownie co 5 minut , bez jakiejś wyraźnej przyczyny. I wcale nie o parę "groszy"tylko znacząco 5-10 zł. Jak tak dalej pójdzie w tym kierunku to nikt w kraju nie będzie kupował . Nie wiem jak się rynek ukształtuje po nowym roku? Mam nadzieję, że przesiadka za miedzę poskutkuje stabilnością cen. W innym wypadku cygara staną się niczym szampan na sylwestra. Ehh... wredne czasy |
Temat: Własnoręcznie wykonane gadżety CigarAficionados |
Highlander71
Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 31507
|
Forum: Akcesoria Wysłany: Pią 25 Wrz, 2015 Temat: Własnoręcznie wykonane gadżety CigarAficionados |
| stafik73 napisał/a: | | (...) w fabryczce gdzie pracuję zrobiłem sobie taką o to popielniczkę. |
Uruchom małą produkcje pewnie chętni by się tu znaleźli. |
Temat: Filmy warte obejrzenia |
Highlander71
Odpowiedzi: 960
Wyświetleń: 327070
|
Forum: Muzyka / Film Wysłany: Śro 03 Cze, 2015 Temat: Filmy warte obejrzenia |
| Bler napisał/a: | | Hmmm... mnie "Focus" wydał się do bólu przewidywalny... |
Bler - uważam Cię za bardzo inteligentnego faceta , więc wybacz ale "Focus" to amerykańska komeryjna rozrywka. Masz od początku wiedzieć co i jak - wtedy czujesz się lepszy , sprytniejszy. Tak działa jankeske rozrywkowe kino.
Szukasz głębi - patrz na skandynawskie filmy lub polskie dramaty.
A najlepiej słuchaj muzyki - filmy to pomału zwykły szajs. Przepraszam za szczerość. |
Temat: Muzyka do cygara |
Highlander71
Odpowiedzi: 295
Wyświetleń: 125443
|
Forum: Muzyka / Film Wysłany: Wto 02 Cze, 2015 Temat: Muzyka do cygara |
Rozumie , że większa część forum to młodzi ludzie i muzyka którą słuchają dalece odbiega od moich kanonów ale jeśli ktoś lubi muzykę , muzykę nie dźwięki - polecam Joe Bonamassa - Live from The Albert Hall.
ps. to post do starszych forumowiczów |
Temat: Filmy warte obejrzenia |
Highlander71
Odpowiedzi: 960
Wyświetleń: 327070
|
Forum: Muzyka / Film Wysłany: Wto 02 Cze, 2015 Temat: Filmy warte obejrzenia |
Co tu tak cicho?
"Godziny" z nieżyjącym już P.Walkerem - kiepski aktor ale film fajny taki "ojcowski"
"Houdini" biografia w 2 odcinkach , fajne 3 godziny
"Focus" trochę rozrywki na koniec |
Temat: Kawa do cygara/cygaro do kawy |
Highlander71
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 54421
|
Forum: Kawy Wysłany: Czw 28 Maj, 2015 Temat: Kawa do cygara/cygaro do kawy |
U mnie nie było tak kolorowo po "rozkoszy" skończyłem 1 tytkę , dziś mielę "maduro". Oboje z małżonką stwierdziliśmy, iż nasze podniebienia nie są tak wrażliwe i nie potrafimy po mimo kilku prób z ustawieniami by w/w napar pozwolił na chwilę zapomnienia. Z drugiej gdyby wszystkim smakowało to było by coś nie tak z naszymi kubkami smakowymi.
Z niecierpliwością czekam na kolejne wpisy w temacie kawy szczególnie tej FOSCOwej. |
Temat: Kuba |
Highlander71
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 9787
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Sob 04 Kwi, 2015 Temat: Kuba |
Postanowiłem założyć ten temat , gdyż na forum coraz częściej widzę wpisy forumowiczów którzy podróżowali po kubańskiej ziemi. Interesują mnie wszelakie informację z pierwszej ręki , nie z przewodników tylko od osób którzy tam byli i na kubańskiej ziemi rum pili.
Konkrety:
1. Jakimi liniami i przez co lecieć (pora roku nasza zima ?)
2. Gdzie szukać noclegów ( konkretnie jakie miasto jako baza wypadowa?)
3. Szczepienia? (wymagane jeśli tak to jakie?)
4. Problemy z wymianą euro (dostępność "kantorów" czy banki?)
5. Czego unikać jedząc i pijąc ( np. jak z drinkami z lodem?)
6. Gdzie nie przebywać (po zmroku ?)
7. Jak plaże ?
8. Co koniecznie ze sobą zabrać a co zostawić w kraju.
9. Sklepy cygarowe.
10. Kluby
itp
Zatem proszę osoby które były na Kubie o garść informacji. Piszcie co tylko uważacie za ważne , ciekawe itp. Proszę też o powstrzymywanie się od komentarzy nic nie wnoszących do tematu ( żeby nie zaśmiecać ) - poproszę o same informację lub interesujące was pytania.
Może jak uzbieramy ważne informacje to podwiesimy temat. |
Temat: Jak długo jesteście w stanie wytrzymać bez cyga? |
Highlander71
Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 18106
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Pią 13 Mar, 2015 Temat: Jak długo jesteście w stanie wytrzymać bez cyga? |
| Co roku nie palę i nie piję w poście |
| |