|
|
| Autor |
Wiadomość |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
Wysłany: Pią 05 Wrz, 2008
|
|
|
| Josephros napisał/a: | Nom nie jesteś ale może to i dobrze |
Może i tak
r |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 10 Wrz, 2008
|
|
|
Nokia N95:
| Cytat: | Próbowałeś bawić się skanerem kodów kreskowych? U mnie to nie chce działać.
|
Entelm, własnie rozpracowałem ten czytnik kodów kreskowych i działa jak nalezy. Cos źle skanowałem a teraz juz wiem jak. |
|
|
|
 |
entelm
Początkujący Aficionado

Wiek: 57 Dołączył: 08 Gru 2007 Posty: 349 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wodzisław Śl.
|
Wysłany: Śro 10 Wrz, 2008
|
|
|
Oo! Podziej się tą wiedzą, ja próbowałem parokrotnie i nic. |
_________________ Cum debita reverentia
entelm |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 11 Wrz, 2008
|
|
|
| Ano przeczytałem dokładniej instrukcję. Kod musisz "widzieć" pomiedzy dwoma czerwonymi kreskami czytnika. Wcześniej - błednie - próbowałem "jeździć grubą krechą centralnie przez kod. |
|
|
|
 |
entelm
Początkujący Aficionado

Wiek: 57 Dołączył: 08 Gru 2007 Posty: 349 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wodzisław Śl.
|
|
|
|
Tak właśnie robiłem, kod pomiędzy czerwonymi kreskami i nie wychodziło. Poćwiczę jeszcze |
_________________ Cum debita reverentia
entelm |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
|
|
|
| Weź pod uwagę fakt, ze nie kazdy kod niesie ze soba informacje. Nie każdy jest do odczytania. |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 55 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
| Bruno napisał/a: | | Weź pod uwagę fakt, ze nie kazdy kod niesie ze soba informacje. Nie każdy jest do odczytania. |
Mariusz, że tak zapytam, a po jakiego grzyba ci czytnik kodów w telefonie???
Korzystasz z niego czy tylko tak dla jaj? |
|
|
|
 |
jasiu1234567890
Początkujący Aficionado

Dołączył: 01 Sie 2007 Posty: 407 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
u Mariusza każde cygaro ma naklejony kod kreskowy.... , zczytuje kod z cygara telefonem i już wie o nim wszystko.... |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 12 Wrz, 2008
|
|
|
| Cytat: | | Mariusz, że tak zapytam, a po jakiego grzyba ci czytnik kodów w telefonie??? |
Darek, jasne, że dla jaj. Przecież mnie znasz. Każde jajo ma kod kreskowy. Zczytujesz i wszystko wiesz: jaka kura, kolor piór, kiedy ostatnio z kogutem była sam na sam etc.
A tak poważnie, nie jest mi niezbędny taki czytnik, ale co poradzę, że w N95 zainstalowali. Teoretycznie z kodu kreskowego po odczytaniu można się dowiedzieć czegoś o przedmiocie na którym jest. Np. adres strony internetowej producenta. Mamy XXI wiek. |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 55 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
| Bruno napisał/a: | | Mamy XXI wiek. |
gadżeciarz jesteś i koniec
no i masz coś a'propos XXI wieku, małe porównanie :
pozdro |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 44 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2583 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
|
|
|
| Hehe, he, mam wątpliwości co do tego porównania. Miałem kiedyś taki telefon Nokia 3310 i nie przypominam sobie, żeby miał kamerę - więc videorozmowy i kręcenie klipów odpadają. Nie posiadał również bluetooth'a. Więc stwierdzenie, ze nic się w technologii telefonów nie zmieniło jest grubą przesadą. Oczywiście są funkcje, które z całą pewnościa wykorzystuję i takie, które są na zapas. Gadżeciarz - to gruba przesada. Ech, to tak jakbyście mówili, ze właściwie nie ma różnicy międzu maluchem a volvo S 80 - jeden i drugi jeździ.No fakt jeżdżą oba. I dojechac można. |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
|
|
|
O własnie, hahahahahaha
Ale wracajac do czytnika kodów paskowych w telefonie (Nokia N95 lub innym), wyobraźcie sobie sytuację, ze na pierścieniach cygar umieszczany byłby taki kod. Podchodzi gościu, np w sklepie, wyciąga gadżecik swój - telefon z czytnikiem, sprawdza i dowiaduje się, co to za cygaro, jaka ma nominalna moc, kiedy zrobione, etc. Fajne?
No sami widzicie jaka to potrzebna rzecz jest. |
|
|
|
 |
Zeebro
Początkujący Aficionado Żeebro

Wiek: 44 Dołączył: 21 Cze 2008 Posty: 246 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Szczecin
|
|
|
|
Posiadam Nokię E70 ale noszę się z zamiarem sprzedaży i kupna albo HTC Kaiser albo HTC Touch Pro - mam "hopla" na punkcie telefonów |
|
|
|
 |
Bruno [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 14 Wrz, 2008
|
|
|
| Zeebro, to Ty też gadżeciarz jesteś, hahahahaha. Nokia N70 też niczego sobie telefonik. |
|
|
|
 |
Zeebro

|
|
|
|
Nie N70 a E70 Ale owszem, na punkcie telefonów to jestem |
|
|
|
 |
radeqm
Aficionado

Dołączył: 20 Cze 2007 Posty: 550 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Katowice
|
|
|
|
| Zeebro napisał/a: | Posiadam Nokię E70 ale noszę się z zamiarem sprzedaży i kupna albo HTC Kaiser albo HTC Touch Pro - mam "hopla" na punkcie telefonów |
Bierz Raphaela!
r |
_________________ "Problem ze światem polega na tym, że zawsze jest o jednego drinka do tyłu"
/Humphrey Bogart/ |
|
|
|
 |
Zeebro

|
|
|
|
Z chęcią, tylko insufficient funds |
|
|
|
 |
askanel
Nowicjusz Hasta la Victoria Siempre

|
Wysłany: Pon 22 Wrz, 2008 sek800i i e 65
|
|
|
To ja jako iż wreszcie mam dostęp do Internetu i mogę zacząć pisać na forum zaszpanuj i powiem że mam 2 telefony Nokia e65 fajna zabaweczka nawet Symbianik 2megapixle karta pamięci rozsuwana mnóstwo różnych bajzli typu opcja czytania sms przez lektora;) RealPlayer Wi-fi bardzo przydatna rzecz:) i wiele innych:) oraz Sony Ericssona k800i z którego jestem juz mniej zadowolony;/ straszna psuja aczkolwiek aparacik fajny:) 3.0mpx i wiele funkcji |
_________________ ..no i hajs poszedł w dym..... |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|