Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.


Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cappuccino, irish

Przesunięty przez: Jacek Uchryń
Pią 08 Sie, 2008
Irish cappuccino
Autor Wiadomość
strix
Początkujący Aficionado



Dołączył: 20 Gru 2006
Posty: 469
Otrzymał 4 piw(a)
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007   Irish cappuccino

No niby proste i banalne ale jakie pyszne!!! :)
Robimy solidnego kapucyna na mocnym espresso i przechylamy
nad filizanka butelke z dobra whisky. Radze stopniowo wlewac
i probowac, zeby nie przesadzic, bo za duzo rudej psuje efekt
i taka kawa meczy.
REWELACJA!!! np. wczoraj do Macanudo Cafe Ascot - malo nie
zjadlem tego cygarka i nie pogryzem szklanki :)

Pozdro
strix
 
 
sebulba
Nowicjusz
forumowy banan



Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 45
Skąd: Boat City
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007   

hmmmm smakowita propozycja... dzisiaj może spróbuję na łódzkim spotkanku w połączeniu z Macanudo Maduro Hayde Park :-) ... miałem co prawda inne plany na palenie, ale jakoś mi ślinka poleciała po twoim opisie!
_________________
najczęściej problem tkwi między klawiaturą a oparciem fotela...
 
 
 
shaft
Nowicjusz



Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 60
Skąd: chinatown/red cross
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007   

sebulba napisał/a:
hmmmm smakowita propozycja... dzisiaj może spróbuję na łódzkim spotkanku w połączeniu z Macanudo Maduro Hayde Park :-) ... miałem co prawda inne plany na palenie, ale jakoś mi ślinka poleciała po twoim opisie!


i ja tak zrobie z tym ze zmienie alkohol na bayleisa lub sheridana.
godzina 21: macanudo maduro, capuchino ;-)
_________________
M*A*S*H*
 
 
 
Winston Churchill
Aficionado



Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 41
Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 790
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007   

Mmm, zazwyczaj nie pijam takich wynalazkow, ale moze sobie zrobie na probe :cigar:
_________________
Czy ja palę??
Pani Kierowniczko! Ja palę przez cały czas! Na okrągło!
Nie no, nie ma za co..
 
  mój status
 
Vincent
Aficionado


Dołączył: 28 Gru 2006
Posty: 577
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007   

Czasem pijam, często zamiast rudej dodaje dobrego koniaku. :)
 
 
Josephros
Doświadczony Aficionado
szara eminencja ;d



Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 33
Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 917
Otrzymał 3 piw(a)
Skąd: Lublin
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007   

a ja rumu
_________________
Tempus fugit, aeternitas manet
 
  mój status
 
Gość

Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007   

Jakkolwiek by to nie brzmiało, do mocnej czarnej kawy warto też dodać troszkę wódki Dębowej. Nie za dużo, bo zje cały aromat kawy, ale w ludzkich proporcjach daje niesamowity smak. A rum to zwykłem jakoś tylko do ćaju. Jaki efekt w kawie?
 
 
Josephros
Doświadczony Aficionado
szara eminencja ;d



Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 33
Dołączył: 17 Gru 2006
Posty: 917
Otrzymał 3 piw(a)
Skąd: Lublin
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007   

jak dla mnie pozytywny jak ma się dobry rum który w zapachu przypomina mi słodkie trufle to dobra kawka/kapucyn od razu zyskuje :)
_________________
Tempus fugit, aeternitas manet
 
  mój status
 
Tomasz
Nowicjusz


Dołączył: 02 Kwi 2007
Posty: 5
Skąd: Poznań
Wysłany: Nie 14 Paź, 2007   

dobre jest również zestawienie mocnego cygara z bailey's na lodzie, idealnie rozmiękcza aromat dymu i pozostawia aksamitny smak, polecam :mrgreen:
 
 
Mark Twain
Nowicjusz



Wiek: 38
Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 43
Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: Gliwice
Wysłany: Śro 26 Lis, 2008   

Tomasz napisał/a:
dobre jest również zestawienie mocnego cygara z bailey's na lodzie, idealnie rozmiękcza aromat dymu i pozostawia aksamitny smak, polecam :mrgreen:


Toż to boskie połączenie :)

A kawka ...
Ot taki przepisik.
Lody śmietankowe mieszam z baileysem i amaretto (ilości niewielki, tylko do smaku), dodaje do tego odrobinę gorzkiej czekolady (takiej 80%). Najlepiej potraktować wszystko blenderem.

Do wysokiej szklanki wlewam kawę, mieszaninę lodów, kawę, mieszaninę lodów. Na górę odrobina bitej śmietany posypanej posiekanymi migdałami i orzechami.

Miałem wizję taką ostatnio. Smakuje super, wygląda ciekawie.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Strona ma charakter hobbystyczny i informacyjny. Przeznaczona jest dla osób powyżej 18 roku życia.

Palenie szkodzi zdrowiu!
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 16