Przesunięty przez: Jacek Uchryń Pią 08 Sie, 2008 |
|
Autor |
Wiadomość |
strix
Początkujący Aficionado


Dołączył: 20 Gru 2006 Posty: 469 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 Irish cappuccino
|
|
|
No niby proste i banalne ale jakie pyszne!!!
Robimy solidnego kapucyna na mocnym espresso i przechylamy
nad filizanka butelke z dobra whisky. Radze stopniowo wlewac
i probowac, zeby nie przesadzic, bo za duzo rudej psuje efekt
i taka kawa meczy.
REWELACJA!!! np. wczoraj do Macanudo Cafe Ascot - malo nie
zjadlem tego cygarka i nie pogryzem szklanki
Pozdro
strix |
|
|
|
 |
sebulba
Nowicjusz forumowy banan


Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 45 Skąd: Boat City
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007
|
|
|
hmmmm smakowita propozycja... dzisiaj może spróbuję na łódzkim spotkanku w połączeniu z Macanudo Maduro Hayde Park ... miałem co prawda inne plany na palenie, ale jakoś mi ślinka poleciała po twoim opisie! |
_________________ najczęściej problem tkwi między klawiaturą a oparciem fotela... |
|
|
|
 |
shaft
Nowicjusz


Dołączył: 05 Sie 2007 Posty: 60 Skąd: chinatown/red cross
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007
|
|
|
sebulba napisał/a: | hmmmm smakowita propozycja... dzisiaj może spróbuję na łódzkim spotkanku w połączeniu z Macanudo Maduro Hayde Park ... miałem co prawda inne plany na palenie, ale jakoś mi ślinka poleciała po twoim opisie! |
i ja tak zrobie z tym ze zmienie alkohol na bayleisa lub sheridana.
godzina 21: macanudo maduro, capuchino |
_________________ M*A*S*H* |
|
|
|
 |
Winston Churchill
Aficionado


Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 43 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 790 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007
|
|
|
Mmm, zazwyczaj nie pijam takich wynalazkow, ale moze sobie zrobie na probe |
_________________ https://womai.pl/ |
|
|
|
 |
Vincent
Aficionado

Dołączył: 28 Gru 2006 Posty: 577 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007
|
|
|
Czasem pijam, często zamiast rudej dodaje dobrego koniaku. |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d


Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 36 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007
|
|
|
a ja rumu |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007
|
|
|
Jakkolwiek by to nie brzmiało, do mocnej czarnej kawy warto też dodać troszkę wódki Dębowej. Nie za dużo, bo zje cały aromat kawy, ale w ludzkich proporcjach daje niesamowity smak. A rum to zwykłem jakoś tylko do ćaju. Jaki efekt w kawie? |
|
|
|
 |
Josephros
Doświadczony Aficionado szara eminencja ;d


Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 36 Dołączył: 17 Gru 2006 Posty: 917 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Lublin
|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007
|
|
|
jak dla mnie pozytywny jak ma się dobry rum który w zapachu przypomina mi słodkie trufle to dobra kawka/kapucyn od razu zyskuje |
_________________ Tempus fugit, aeternitas manet |
|
|
|
 |
Tomasz
Nowicjusz

Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Nie 14 Paź, 2007
|
|
|
dobre jest również zestawienie mocnego cygara z bailey's na lodzie, idealnie rozmiękcza aromat dymu i pozostawia aksamitny smak, polecam |
|
|
|
 |
Mark Twain
Nowicjusz


Wiek: 41 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 43 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Śro 26 Lis, 2008
|
|
|
Tomasz napisał/a: | dobre jest również zestawienie mocnego cygara z bailey's na lodzie, idealnie rozmiękcza aromat dymu i pozostawia aksamitny smak, polecam |
Toż to boskie połączenie
A kawka ...
Ot taki przepisik.
Lody śmietankowe mieszam z baileysem i amaretto (ilości niewielki, tylko do smaku), dodaje do tego odrobinę gorzkiej czekolady (takiej 80%). Najlepiej potraktować wszystko blenderem.
Do wysokiej szklanki wlewam kawę, mieszaninę lodów, kawę, mieszaninę lodów. Na górę odrobina bitej śmietany posypanej posiekanymi migdałami i orzechami.
Miałem wizję taką ostatnio. Smakuje super, wygląda ciekawie. |
|
|
|
 |
|