|
Autor |
Wiadomość |
tomaal
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 36 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 236 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Nie 18 Sty, 2009
|
|
|
Josephros napisał/a: | The Lodge (Domek w górach - polskie tłumaczenie)
film ma niecałe 80 minut a ja oglądałem go ponad 3 godziny!! to już samo mówi za siebie, horror niby ale akcja rozkręca się po 45 minutach i to jest jedyna straszna rzecz chyba w tym filmie, dalej jest nie wiele lepiej
polecić można go jedynie tym którzy się strasznie nudzą i do wyboru mają ten film albo 'pilnowanie ubrania'
2/10 tak wysoko za realizm (nie ma efektów specjalnych które czyniłyby film nieprawdopodobnym, wydaje się że historia ta mogłaby się wydarzyć ale to nie ratuje jakoś bardzo filmu) |
Zdaje się, że widziałem kiedyś kawałek tego filmu. Kawałek, bo więcej już nie mogłem
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Grzeslaw88
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 22 Sty, 2009
|
|
|
Ja polecam wszystkim filmy takie jak "Jeniec, tak daleko jak nogi poniosą" i książkę o tym samym tytule, Josepha Martina Bauera Film ma ode mnie 10 na 10 pkt Następny to "Skazani na Shawshank", i oczywiście filmy z Anthonym Hopkinsem takie jak "Milczenie Owiec" , "Czerwony Smok", "Hannibal" i "Hannibal, po drugiej stronie maski" Choć ten ostatni nie jest już z Hopkinsem jest wart polecenia. |
|
|
|
 |
korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 42 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1890 Otrzymał 287 piw(a) Skąd: Kościan
|
|
|
|
Wczoraj tak jakos z braku innych opcji poszedlem do kina na "Spirit". Pora dnia nie byla moze zbyt kinowa, ale i tak sie dziwilem dlaczego na seansie bylem tylko ja z dziewczyna... Kiedy film sie skonczyl to juz wiedzialem...film jest po prostu beznadziejnie nudny. Przez wiekszosc czasu chcialo mi sie spac, a ozywilem sie nieco dopiero na sam koniec, ale to pewnie z radosci, ze film sie zaraz skonczy |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 54 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Grzeslaw88 napisał/a: | Następny to "Skazani na Shawshank"....... |
Rewelacyjny film, 10/10 |
|
|
|
 |
Colonel_Kurtz
Początkujący Aficionado Sir Smoke A Lot

Wiek: 49 Dołączył: 23 Lis 2008 Posty: 209 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Chojnice
|
Wysłany: Pon 26 Sty, 2009
|
|
|
A ja polecam ekranizacje Hamleta w rezyserii Franco Zeffirelli z Gibsonem, Glenn Close i Helena Bonham Carter. Niesamowicie zagrane, swietna muzyka Moricone a Gibson po prostu wymiata (nie widzialem go chyba w lepszej roli).
Swoja droga, film swietne posluzyl jako podklad do palenia RyJ Churchills (moj 1wszy w zyciu churchill, mniam ) zapijanego piwkiem dockland's porter domowej roboty
pzdr
C_K |
|
|
|
 |
entelm
Początkujący Aficionado

Wiek: 57 Dołączył: 08 Gru 2007 Posty: 349 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wodzisław Śl.
|
Wysłany: Wto 27 Sty, 2009
|
|
|
korea83 napisał/a: | na seansie bylem tylko ja z dziewczyna...
Przez wiekszosc czasu chcialo mi sie spac, |
Sami w kinie? Spać Ci się chciało?
Oj |
_________________ Cum debita reverentia
entelm |
|
|
|
 |
FlyingViro
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 40 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 367 Otrzymał 299 piw(a) Skąd: Wieluń/Wrocław
|
Wysłany: Wto 27 Sty, 2009
|
|
|
Do tego stosu filmów dorzucę jeszcze CLERKS i CLERKS 2.
Świetnie się bawiłem
W pierwszej części wymiata motyw zamawiania filmów XXX (koleś wymienia tytuły)podczas gdy matka z dzieckiem na ręku chce pożyczyć bajkę
W drugiej części z krzesła zrzuciła mnie scena gdy Elias mówił Randalowi,że jego dziewczyna ma "Trolla majtola" - mina Randala lepsza niż reklamy mastercard .
W sumie to jeszcze JAY I CICHY BOB KONTRATAKUJĄ bardzo mnie rozbawiło |
_________________ "Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła. Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje, czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko inne."
TERRY PRATCHETT - "TRZY WIEDŹMY"
 |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Śro 28 Sty, 2009
|
|
|
"Mała Moskwa" - melodramat , obejrzałem ten film i przyznaje "moje" 7/10 , historia polskiego porucznika zakochanego w żonie rosyjskiego kapitana. Ciekawie ukazane czasy lat 69 ubiegłego wieku i sławne polskie miasto Legnica nazwana przez Rosjan "Małą Moskwą"
http://film.onet.pl/17474...oskwa,film.html
Do obejrzenia w żeńskim towarzystwie
pozdrawiam
H71 |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
Highlander71

Wiek: 53 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1387 Otrzymał 484 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
 |
Colonel_Kurtz
Początkujący Aficionado Sir Smoke A Lot

Wiek: 49 Dołączył: 23 Lis 2008 Posty: 209 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Chojnice
|
Wysłany: Pią 30 Sty, 2009
|
|
|
Milosnikom szeroko pojetej Kuby polecam "Habana Blues" Benito Zambrano. Film wydany w kolekcji filmowej dziennika Polska The Times (teraz pewnie dostepny ze stojakow ulicznych sprzedawcow i na allegro?)
Obraz wspolczesnej Kuby pokazanej z perspektywy mlodych muzykow probujacych wyrwac sie z raju Castro. W tle piekna, niszczejaca Hawana, cygara, rum, muzyka i kubanska, jakze odmienna od niegdys naszej, choc momentami podobnie zgrzebna, komunistyczna rzeczywistosc.
[opis dystrybutora]
Dwaj młodzi kubańscy muzycy - Ruy i Tito - mają to samo marzenie: osiągnąć sukces i sławę i... jak najszybciej wyjechać z Hawany. Ruy mieszka z Caridad i dwojgiem dzieci. Mimo, że się kochają, ich związek zmierza ku końcowi. Tito mieszka razem z babcią. Kiedy muzycy przygotowują swój pierwszy wielki koncert, dowiadują się, że Martha i Lorenzo - para hiszpańskich producentów muzycznych szuka talentów na Kubie. To może być dla nich wielka szansa na odmianę losu, dlatego postanawiają podbić serca Hiszpanów. Okazuje się jednak, że producenci z "wolnego świata" nie są bezinteresowni. |
|
|
|
 |
oZz
Początkujący Aficionado

|
Wysłany: Nie 08 Lut, 2009
|
|
|
Wczoraj oglądnąłem sobie film o którym była już tutaj mowa z tego co pamiętam "Buena Vista Social Club", film warty obejrzenia, brakowało mi przy oglądaniu jakiegoś cygara;)
PS: http://www.ticketpro.pl/j...uena-vista.html
To nie ta sama grupa, ale może warto zobaczyć.
PS2: Jeżeli ktoś interesuje się muzyką poważną Andrea Bocelli zawita do Polski 29 sierpnia.
Co do tematu filmów, ostatnio oglądałem polską komedię "Idealny chłopak dla mojej dziewczyny" nawet idzie się pośmiać;) Zresztą jak to przy polskich komediach;)
Przeciwnie film "To nie tak jak myślisz kotku" jakoś nie podszedł mi w ogóle... |
|
|
|
 |
szukran
Nowicjusz

Wiek: 53 Dołączył: 01 Lut 2009 Posty: 37 Skąd: Świnoujście
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2009
|
|
|
Polecam "W Brugii" lub jak kto woli " In Bruges"...swietne kina z klimatem.
Ci ktorzy w opisie przeczytaja "sensacyjny" ,niech specjalnie nie ufaja opisowi.
Blizej mu do dramatu obyczjaowo-sensacyjnego.
Ten film nalezy rozbic na 3 plaszczyzny:
-gra aktorska
-scenariusz i scenografia
-muzyka
Ten film wg. mnie w tych 3 kategoriach powinien dostac po oskarze.
Osoby ktore lubia dyskretnie snujaca sie akcje, zdjecia robione w dziwnych miejscach, podkreslająca klimat scen muzyke beda zachwycone.
O czym jest film?
O dwóch płatnych mordercach. Banał? Tak, bez dwóch zdań.
Ale jak z tak trywialnego tematu zrobic dramat, to potrafia nieliczni reżyserzy. |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
To nie tak jak myslisz kotku - myslalem, ze to film.... ale tego gowna filmem nazwac nie mozna... |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
szukran napisał/a: | Polecam "W Brugii" lub jak kto woli " In Bruges"...swietne kina z klimatem.
Ci ktorzy w opisie przeczytaja "sensacyjny" ,niech specjalnie nie ufaja opisowi.
Blizej mu do dramatu obyczjaowo-sensacyjnego.
Ten film nalezy rozbic na 3 plaszczyzny:
-gra aktorska
-scenariusz i scenografia
-muzyka
Ten film wg. mnie w tych 3 kategoriach powinien dostac po oskarze.
Osoby ktore lubia dyskretnie snujaca sie akcje, zdjecia robione w dziwnych miejscach, podkreslająca klimat scen muzyke beda zachwycone.
O czym jest film?
O dwóch płatnych mordercach. Banał? Tak, bez dwóch zdań.
Ale jak z tak trywialnego tematu zrobic dramat, to potrafia nieliczni reżyserzy. |
Miałem okazje ten film zobaczyć - niestety dla mnie to 3/10 ale to subiektywne odczucie ,wiec każdy by ocenić musi zobaczyć.
Pozdrawiam
h71 |

|
|
|
|
 |
chingy18
Początkujący Aficionado Paul Hunter R.I.P

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 38 Dołączył: 23 Gru 2008 Posty: 167 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Pomorze, Poznań
|
|
|
|
Jak dla mnie genialny film. Muzyka idealnie dopasowana, może nie za bogata ścieżka dźwiękowa ale za to jaka. Po pierwszych 10 min miałem ochotę wyłączyć ten film bo spodziewałem się właśnie filmu akcji czy sensacyjnego... Warto było poczekać do końca . Zdjęcia niesamowite, muzyka jw, gra aktorów 9/10. Film oglądałem w oryginale bez idiotycznego polskiego lektora... Można wychwycić ciekawe niuanse językowe, szczególnie u Colina . Polecam obejrzeć więcej niż jeden raz żeby odkryć wielopłaszczyznowość tego obrazu...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
oZz
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
Piszecie o filmie Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj - In Bruges ??? rok 2008?? |
|
|
|
 |
Highlander71

|
|
|
|
oZz napisał/a: | Piszecie o filmie Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj - In Bruges ??? rok 2008?? |
tak |

|
|
|
|
 |
oZz
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
W takim razie bardzo dziękuję;) Może zagości u mnie w Piątek na ekranie;) Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
Co za debil wymysla te tlumaczenia..... |
|
|
|
 |
chingy18
Początkujący Aficionado Paul Hunter R.I.P

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 38 Dołączył: 23 Gru 2008 Posty: 167 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Pomorze, Poznań
|
|
|
|
O ile się orientuję to tłumaczenia tytułów są przysyłane odgórnie... Tylko nie pamiętam kto jest dokładnie odpowiedzialny za nie...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|