|
Autor |
Wiadomość |
ok
Początkujący Aficionado

Wiek: 31 Dołączył: 06 Paź 2015 Posty: 159 Otrzymał 116 piw(a) Skąd: Żywiec
|
Wysłany: Śro 14 Paź, 2015
|
|
|
Nie bardzo przyjemny posmak w ustach, który zostaje do następnego dnia przy niektórych cygarach. Przy innych zaś tego nie mam ale chyba tylko to mnie drażni. |
|
|
|
 |
Dymbek
Nowicjusz

Wiek: 36 Dołączył: 16 Paź 2015 Posty: 27 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 20 Paź, 2015
|
|
|
Nierówne spalanie mnie osobiście najbardziej drazni. Noooo i kołki... Chyba tak samo drażnią... A co do kapcia w gębie to jestem dziwny, bo... Nie przeszkadza mi jakoś... |
_________________ "Nie czas żałować róż, gdy płoną kolce" |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1385 Otrzymał 478 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Śro 21 Paź, 2015
|
|
|
Mnie osobiście wku... jak drożeją dosłownie co 5 minut , bez jakiejś wyraźnej przyczyny. I wcale nie o parę "groszy"tylko znacząco 5-10 zł. Jak tak dalej pójdzie w tym kierunku to nikt w kraju nie będzie kupował . Nie wiem jak się rynek ukształtuje po nowym roku? Mam nadzieję, że przesiadka za miedzę poskutkuje stabilnością cen. W innym wypadku cygara staną się niczym szampan na sylwestra. Ehh... wredne czasy |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
vonKamil
Aficionado

Wiek: 31 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 561 Otrzymał 176 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 22 Paź, 2015
|
|
|
Trafiłeś w sedno. Zwłaszcza, jak dobry towar kosztował po 13 zł, a obecnie, w "promocji" z 23 zł na 17 zł... |
_________________ Ciesz się każdym cygarem jakby było Twoim ostatnim |
|
|
|
 |
Ercigarros
Nowicjusz

|
|
|
|
Panowie co do cen,to przecież wiele zależy od tego gdzie kupujemy cygara,zamawiając online- zawsze będzie taniej niż w przypadku sklepów stacjonarnych,to normalna sprawa. A co najbardziej denerwuje mnie w cygarach? To,że szybko je wypalam:) |
|
|
|
 |
partagas
Aficionado mr

Wiek: 42 Dołączył: 01 Paź 2014 Posty: 737 Otrzymał 905 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
To pal wolniej - bo może przegrzewasz |
_________________ Every stick is a vacation. Each one, Brother.
Paweł
 |
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 32 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 1008 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
Highlander71 napisał/a: | Mnie osobiście wku... jak drożeją dosłownie co 5 minut , bez jakiejś wyraźnej przyczyny. |
Przyczyna jest jedna i bardzo wyraźna - akcyza. |
|
|
|
 |
partagas
Aficionado mr

Wiek: 42 Dołączył: 01 Paź 2014 Posty: 737 Otrzymał 905 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Ale skok akcyzy to chyba było jednorazowe uderzenie? Raczej się nie kwalifikuje jako przyczyna "jak drożeją dosłownie co 5 minut" - jakkolwiek by to interpretować. |
_________________ Every stick is a vacation. Each one, Brother.
Paweł
 |
|
|
|
 |
polakito
Aficionado

Wiek: 39 Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 518 Otrzymał 482 piw(a) Skąd: Lesniewo
|
Wysłany: Pon 16 Lis, 2015
|
|
|
partagas napisał/a: | Ale skok akcyzy to chyba było jednorazowe uderzenie? Raczej się nie kwalifikuje jako przyczyna "jak drożeją dosłownie co 5 minut" - jakkolwiek by to interpretować. |
Większość sklepów przygotowała się na wzrost cen i dopóki mieli zeszłoroczne zamówienia cena się utrzymywała, niestety z tegorocznym zamówieniem przychodzą nowe ceny.
A mnie najbardziej drażniło to ze kończy się zawsze miejsce w humidorach, mam nadzieje ze ten problem niedługo rozwiąże. |
_________________ "“A woman is an occasional pleasure but a cigar is always a smoke." - Groucho Marx. |
|
|
|
 |
MaciejSlu
Nowicjusz

Wiek: 55 Dołączył: 25 Lip 2013 Posty: 8 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
polakito napisał/a: | A mnie najbardziej drażniło to ze kończy się zawsze miejsce w humidorach, mam nadzieje ze ten problem niedługo rozwiąże. |
Zmartwię Cię - to jest problem nie do rozwiązania.
Ja w szczycie dochodziłem do czterech humidorów (szuflada plus trzy skrzynki), a i tak miejsca brakowało...
Jedynym sposobem rozwiązania problemu jest natychmiast przestać kupować cygara, nie śledzić nowości, nie kolekcjonować, nie kisić w celu postarzenia, nie dzielić na kraje wsadzając każdy do innego humika, a za to zacząć palić cztery cygara dziennie. Wtedy może po jakimś czasie zwolni się trochę miejsca i będzie je można z czystym sumieniem znów zacząć zapełniać
A poważnie - rozmawialiśmy już chyba przy jakiejś okazji o "genie zbieracza" i chyba każdy to ma w jakiejś mniej lub bardziej rozwiniętej formie, więc miejsca w humidorach zawsze będzie brakować. Na szczęście można zawsze dokupić nowy humidor |
_________________ Pozdrawiam serdecznie
Maciej Ślużyński |
|
|
|
 |
lunka01
Doświadczony Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 40 Dołączył: 01 Kwi 2013 Posty: 959 Otrzymał 447 piw(a) Skąd: Delgany
|
|
|
|
problem sie zaczyna jak zaczynamy patrzyc na garderobe zony jak na przyszly walk in |
_________________ https://www.youtube.com/w...RDMMsy_BaUwOGjI
JAK CI SIE MOJ POST O D**** MARYNY NIE PODOBA TO WCISNIJ IKONKE IGNORUJ W PRAWYM GORNYM ROGU MOJEGO POSTU |
|
|
|
 |
Katohaikara
Początkujący Aficionado

Wiek: 27 Dołączył: 10 Lut 2014 Posty: 169 Otrzymał 81 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
A mnie przeszkadza uczucie wzmożonego pragnienia po cygarach. Strasznie chce mi się pić, doskwiera mi suchość w gardle. |
|
|
|
 |
polakito
Aficionado

Wiek: 39 Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 518 Otrzymał 482 piw(a) Skąd: Lesniewo
|
|
|
|
lunka01 napisał/a: | problem sie zaczyna jak zaczynamy patrzyc na garderobe zony jak na przyszly walk in |
Dobre |
_________________ "“A woman is an occasional pleasure but a cigar is always a smoke." - Groucho Marx. |
|
|
|
 |
Cezary
Nowicjusz Cezary

Wiek: 63 Dołączył: 01 Wrz 2015 Posty: 52 Otrzymał 41 piw(a) Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Wto 17 Lis, 2015
|
|
|
Znikanie cygar z humidora.
Czlowiek pielegnuje, przeklada, oglada, pilnuje - a tu nagle ... puf... i nie ma |
_________________ Cezary |
|
|
|
 |
Tomasz1984
Aficionado Tomasz

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 38 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 633 Otrzymał 810 piw(a) Skąd: Kobyłka
|
|
|
|
Mnie denerwuje jak mam jedną sztukę cygara i nie jestem w stanie zdobyc następnych, to powoduje, że chciałbym zapalic ale mi szkoda, a nawet nie wiem czy dobre |
|
 |
vonKamil
Aficionado

Wiek: 31 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 561 Otrzymał 176 piw(a) Skąd: Łódź
|
|
|
|
O to to to. A później jak jest możliwość, to się człowiek obkupi i się okazuje, że cygaro- klops... |
_________________ Ciesz się każdym cygarem jakby było Twoim ostatnim |
|
|
|
 |
kasio121
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 24 Sie, 2016
|
|
|
Ja najbardziej nie lubię tego, że....... wszyscy się gapią jak wyciągam i odpalam cygaro. Jakby w Polsce to było coś dziwne... Nie kumam tego... |
_________________ http://www.niezniszczalnestawy.pl |
|
|
|
 |
|