|
Autor |
Wiadomość |
torcularis
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 47 Dołączył: 15 Kwi 2008 Posty: 154 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Kórnik
|
Wysłany: Pią 16 Paź, 2009 tuba - humidor z Habanos
|
|
|
Właśnie zobaczyłem, że w Akanie pojawiły się tuby Habanosa z ich Traveler Packa. Cena trochę straszna (75 zł), ale jak się zastanowić to możliwość przenoszenia jednego cygara w naprawdę dobrych warunkach i z wyrzynarką na dodatek może być całkiem całkiem atrakcyjną rzeczą. Dodatkowo IMHO jest to dość ładny gadżet, a takowe to jest to co tygrysy lubią najbardziej .
Przyznam, że chodzi mi po głowie zakup, nawet kosztem kilku cygar. |
_________________ pozdrawiam torcularis
AFICIONADO: Cigar smoker afflicted with delusions of grandeur |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2581 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
chingy18
Początkujący Aficionado Paul Hunter R.I.P

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 35 Dołączył: 23 Gru 2008 Posty: 167 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Pomorze, Poznań
|
Wysłany: Pią 16 Paź, 2009
|
|
|
Wszystko ładnie, pięknie... jak to się mówi, gadżet ciekawy ale trochę mało użyteczny... Zwróćcie uwagę na jej wymiary. Nic dłuższego od corony tam nie wejdzie. Fakt średnica jest spora i robuściaka pomieści bez problemu jednak np. toro przez wzgląd na długość nie zmieści się. Niemniej jednak dla kogoś kto lubuje się w małych formatach idealne .
pozdrawiam |
_________________ Człowiek jest liną rozpiętą między zwierzęciem a nadczłowiekiem. Liną nad przepaścią...
 |
|
|
|
 |
torcularis
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 47 Dołączył: 15 Kwi 2008 Posty: 154 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Kórnik
|
|
|
|
chingy18 napisał/a: | ... Nic dłuższego od corony tam nie wejdzie ... i robuściaka pomieści bez problemu ... Niemniej jednak dla kogoś kto lubuje się w małych formatach idealne .
pozdrawiam |
Właśnie takie formaty są u mnie głównie na tapecie - ograniczenie czasowe skutecznie zabija potrzebę sięgania po coś większego.
Właśnie to są z tego samplera, który był w cenie tak niesportowej, że szkoda gadać, a właściwie tylko te tuby mnie wtedy bardzo zaintrygowały. Teraz można samą tubę kupić i to jest fajne. Tylko dineros wyasygnuję i kupuję. |
_________________ pozdrawiam torcularis
AFICIONADO: Cigar smoker afflicted with delusions of grandeur |
|
|
|
 |
dymek
Początkujący Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 38 Dołączył: 26 Sie 2008 Posty: 478 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: IRL / PL
|
|
|
|
Fajny gadżet, ale zgadzam się z chingy18, że jest ograniczona ilość cygar, które tam wejdą. torcularis zwróciłeś uwagę, że są różne długości ? 123,0mm , 125,0mm i 135,0mm ? |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
SzymonK
Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 32 Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 551 Otrzymał 91 piw(a) Skąd: Kraków/Tarnobrzeg
|
Wysłany: Sob 17 Paź, 2009
|
|
|
Jeśli chcemy kupić etui to raczej nie takie. Zgadzam się z dymkiem, do takich pudełeczek nie wejdzie każdy rozmiar cygara. A co jeśli pojedziesz na kilka dni i masz ochotę na wypalenie np: 3 cygar? Ja wybrał bym skórzane etui, ze względu na: większa pojemność i możliwość przenoszenia większych rozmiarów. |
|
|
|
 |
drinks
Aficionado fan Ronnie O'Sullivana

Obecności na FOSCA: 10
Wiek: 51 Dołączył: 03 Mar 2007 Posty: 718 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 17 Paź, 2009 Re: tuba - humidor z Habanos
|
|
|
torcularis napisał/a: | . Dodatkowo IMHO jest to dość ładny gadżet, a takowe to jest to co tygrysy lubią najbardziej . |
Zależy, jakie tygrysy, ja tam przedkładam praktyczne rzeczy nad takie świecidełka
Kup i ciesz się zakupem, nie chcę cię zniechęcać, ja wolałbym kupić 2x Monte i wypalić ze smakiem, nawet przyniesione do Graciarni w zwykłym strunowym woreczku |
|
 |
entelm
Początkujący Aficionado

Wiek: 53 Dołączył: 08 Gru 2007 Posty: 349 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wodzisław Śl.
|
Wysłany: Sob 17 Paź, 2009
|
|
|
SzymonK napisał/a: | Ja wybrał bym skórzane etui |
E, tam. Dwa skórzane etui leżą u mnie w szufladzie nieużywane. Zapachu skóry pomimo wietrzenia za cholerę nie można się pozbyć.
Dłuższe obcowanie cygara z takim środowiskiem może wzbogacić je o dodatkowe walory smakowe. Nie zawsze pożądane. |
_________________ Cum debita reverentia
entelm |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 33 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 18 Paź, 2009
|
|
|
A moje skórzane dawno już wywietrzało i nadaje się idealnie Ale prawdą jest, że jest to raczej chlubny wyjątek, a nie reguła. Jeżeli już ze skórą, to pewniejszy będzie drewniany obciągnięty skórą, a takie też są. |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
 |
toilettroll
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 35 Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 417 Otrzymał 16 piw(a) Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009
|
|
|
Ja na urodziny dostałem od znajomych coś takego -Pancerne Etui. Bardzo ładnie się prezentuje, szkoda tylko, że jedna tuba jest ciut mniejsza od drugiej- choć dzięki temu zatyczka dobrze się trzyma. Ale jeszcze wszystko i tak sprawdzę w praktyce... |
_________________ Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom...
 |
|
|
|
 |
unknown
Początkujący Aficionado

Wiek: 57 Dołączył: 20 Kwi 2007 Posty: 273 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009
|
|
|
W razie potrzeby używam zwykłych tub po zużytych cygarach.
Leżą i czekają sobie różne rozmiary, cedrowe wkladki czekają w humidorze. |
|
|
|
 |
|