|
Autor |
Wiadomość |
dj_tomek
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 2
Wiek: 30 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 140 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Koszalin/ Poznań
|
Wysłany: Czw 13 Paź, 2011
|
|
|
To ja się pochwalę może moim pierwszym w 100% świadomie kupionym zegarkiem ( automatem), jest to budżetowa marka z pięknymi zegarkami, wzorowanymi na markach po kilkanaście tyś zł, stąd nie u każdego wzbudza entuzjazm. jednak zaznaczam, to nie podróbki a mechanizmy w nich są naprawdę bardzo przyzwoite
 |
_________________ "nie imponują nam pieniądze, więc weź o nich nie mów,
wolimy wiedzieć co myślisz i czemu" |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 14 Paź, 2011
|
|
|
nie jestem pewien czy ten model nie jest wzorowany na IWC Portuguese? , ale o tych zegarkach najwięcej się dowiesz na forum chinawatches.pl
O ile pamiętam kolega z pracy ma ten model - fakt , ładnie zrobiony.
pozdr
d |
_________________ The two beautiful lesbians next door asked me what I would like for my birthday.
I was quite surprised when they gave me a Rolex. It was very nice of them, but I think they misunderstood me when I said, "I wanna watch." |
|
|
|
 |
dj_tomek
Nowicjusz

Wiek: 30 Dołączył: 18 Sty 2010 Posty: 140 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Koszalin/ Poznań
|
|
|
|
Jest dokładnie tak jak piszesz nawet bardzo wzorowany Jednak bardzo przyzwoicie wykonany i tak jak mówię, mechanizm niczego sobie. A, że budżet nie był imponujący to wyboru dużego nie miałem zastanawiałem się nad seikaczami 5, ale to będzie następne. |
|
|
|
 |
toilettroll
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 35 Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 417 Otrzymał 16 piw(a) Skąd: Mysłowice
|
|
|
|
Na zegarkach się nie znam, ale przedni widok Por Larranga w tle (mniam) |
_________________ Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom...
 |
|
|
|
 |
dj_tomek
Nowicjusz

|
|
|
|
Tak zwane zdjęcie z drugim dnem :p Z komunikatem: zapal dziś dobrego batona! |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
|
|
|
Bell & Ross WW1-92
więcej:
http://chronos24.pl/bell-ross-ww1-92/ |
_________________ The two beautiful lesbians next door asked me what I would like for my birthday.
I was quite surprised when they gave me a Rolex. It was very nice of them, but I think they misunderstood me when I said, "I wanna watch." |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 22 Paź, 2011
|
|
|
wysoka półka ..
 |
|
|
|
 |
dj_tomek
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 14 Lis, 2011
|
|
|
A co tam, pochwalę się znów
 |
|
|
|
 |
Keber
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 14 Lis, 2011
|
|
|
Dla aktywnych Cigar Aficionado polecam coś takiego:
fotografia z sieci.
Kto wie czym są G-Shock to nie muszę zachwalać. Kto nie wie, a chce mieć zegarek do
- skakania (z nim i po nim)
- pływania
- rzucania nim
to polecam.
Mam około pół roku, i przechodził na tyle ostre testy, że zakłady czy wytrzyma (oczywiście ma się świetnie). Obecnie G-Shock noszą żołnierze, sportowcy itd.
Dokupić muszę jeszcze jakiś ładny, błyszczący, bo G-Shock nie idzie w parze z koszulą
ps. cena jest dość śmieszna jak na tak trwałe zegarki, bo chyba od 200zł można wyrwać. |
_________________ "Wartość życia mierzy się ilością głębokich poruszeń, jakich doświadczyła nasza dusza" -Soichiro Honda. |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1386 Otrzymał 482 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Pią 02 Gru, 2011
|
|
|
Mój trzeci zegarek, trudny do zdobycia a dlaczego? bo to zegarek jubileuszowy na 25-lecie mojej pracy zawodowej
Zegarek pewnie można kupić bez problemu ale grawerowana koperta i satysfakcja z jego otrzymania jest dla mnie bezcenna
Bisset 10-GP |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
janmierzwiak
Nowicjusz

|
Wysłany: Pią 02 Gru, 2011
|
|
|
Ja mogę polecić tą o to sztukę. mam go 2 lata i jestem bardzo zadowolony.
Zegarek |
|
|
|
 |
AdamCohiba
Nowicjusz OPTIMUS pali Kubę !

Obecności na FOSCA: 8
Wiek: 46 Dołączył: 31 Lip 2007 Posty: 126 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 29 Gru, 2011
|
|
|
Ja za to sprawiłem sobie markę Candino. jakiś rok temu
Bardzo mi pasuje i do garnituru i na codzień.
Tak to przynajmniej widze
http://www.minuta.pl/img/75/7930343_2.jpg
Model C4455 |
_________________ One good cigar can change the day... |
|
|
|
 |
torcularis
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 47 Dołączył: 15 Kwi 2008 Posty: 154 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Kórnik
|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2012
|
|
|
Widzę, że jeszcze nie było tego zegarka.
Wyprodukowany w limitowanej ilości 150 sztuk, więc już nówki od producenta się nie kupi. Zegarek z całą pewnością wart grzechu, jednakże cena dość skutecznie ograniczy zapędy, można je zanaleźć na ebayu już za niecałe 40 tys. USD Przyznacie jednak, że tak zegarek jak i maszynka do obcinania cygar są przedniej urody.
Uploaded with ImageShack.us |
_________________ pozdrawiam torcularis
AFICIONADO: Cigar smoker afflicted with delusions of grandeur |
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 32 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 1008 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Poznań
|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2012
|
|
|
Highlander71 napisał/a: | Mój trzeci zegarek, trudny do zdobycia a dlaczego? bo to zegarek jubileuszowy na 25-lecie mojej pracy zawodowej |
Kurczę, patrząc na Twój (oczywiście młody ) wiek to gratuluję takiego stażu! No i pracodawcy |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1386 Otrzymał 482 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012
|
|
|
klochowicz napisał/a: | Highlander71 napisał/a: | Mój trzeci zegarek, trudny do zdobycia a dlaczego? bo to zegarek jubileuszowy na 25-lecie mojej pracy zawodowej |
Kurczę, patrząc na Twój (oczywiście młody ) wiek to gratuluję takiego stażu! No i pracodawcy |
Cóż w zasadzie to nie ma czego gratulować, za komuny to było normalne , iż młodzi ludzie już wtedy płacili składki ZUS no i niestety coś robili i coś zarabiali. Teraz to pewnie nie chciałbym słyszeć o pracy do 30 roku życia - tak bym balował |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012
|
|
|
piękny, cygarowy - Cuervo z Sobrinos, Historiador
cena w różowym złocie ok. 25k pln, w stali ok 7k pln.
Charactristics
Movement
Automatic CyS 2081; Eta 2895-2; Height 4.35 mm; Diameter 25.6 mm (11 1/2); 27 rubies; 42 hour power reserve; personalised CyS oscillating weight
Functions
Hours, minutes, small seconds and date
Case
Steel, Diameter 40 mm, Height 9,90 mm, Anti-reflective double curved sapphire glass, Guaranteed water resistance to 3 ATM, Back: screw closure, transparent. Face: Applied indices, applied CyS blazon, Steel: "brossé soleil", blue and grey, Hour and minute hands with High luminosity
Strap
Louisiana alligator, déployante steel fastener and 18 ct gold buckle for the gold versions. Steel bracelet available with steel déployante buckle |
|
|
|
 |
dj_tomek
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 08 Lut, 2012
|
|
|
Nowy sikor nieco żywszy i mniej "aficionadowy"
 |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 33 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 09 Lut, 2012
|
|
|
De gustibus est non disputandum, ale ja nie trawię zegarków na bransolecie... Ten sam model na pasku znacznie zyskuje w moich oczach... A w ogólę z piórkową grubością mojego nadgarstka i przedramienia ciężko dobrać ładny zegarek |
_________________ Polecam:
http://www.zmiloscidohavan.pl/ |
|
|
|
 |
Brennus
Początkujący Aficionado el chabacano

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 36 Dołączył: 01 Gru 2008 Posty: 339 Otrzymał 56 piw(a) Skąd: Poznań/Warszawa
|
|
|
|
Sergiej napisał/a: | A w ogólę z piórkową grubością mojego nadgarstka i przedramienia ciężko dobrać ładny zegarek |
mając podobny problem, polecam z kwadratową kopertą |
|
|
|
 |
dj_tomek
Nowicjusz

|
|
|
|
Mam dwa na pasku i chciałem jakiś na bransolecie teraz jakiś
Generalnie jest malutki, na zdjęciach się tylko wydaje typowym dużym diverem
Będę miał chwilę to wstawię fotkę porównawczą. Sam mam nadgarstek niecałe 18 cm, strasznie chudy, a ten sikor lezy idealnie.
Jeżeli ktokolwiek szuka kostki to polecam jedyną chyba jaka mi się śni....
Kemmner Tonneau
CUDO!
 |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|