Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Znalezionych wyników: 7
Cigar Aficionado Forum cygarowe
Autor Wiadomość
  Temat: Pierwsza maszynka na żyletki
samurai136

Odpowiedzi: 246
Wyświetleń: 62860

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Czw 08 Sty, 2015   Temat: Pierwsza maszynka na żyletki
bonk napisał/a:

Co więcej... wczoraj zaliczyłem pierwsze golenie moim cudownym Slantem :mrgreen:

Jestem zakochany.

Bardzo.

:love:

bonk, widzę, że przekonałem do Slanta... :)
samurai136

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Sob 27 Gru, 2014   Temat: Pierwsza maszynka na żyletki
bonk napisał/a:
No i teraz dylemat: R89 czy R37C Slant... Nie mam pojęcia na jakiej podstawie tę decyzję podjąć :P

Ja Ci pomogę :)
MnŻ golę się dopiero 1,5 miesiąca. Jako pierwszą maszynkę kupiłem Merkura Progress. Bardzo fajna maszynka ale Slant'owi niestety nie dorównuje. Zarówno w zakresie komfortu jak i skuteczności. Ona po prostu zupełnie inaczej goli. Ponoć ogólnie maszynki typu Slant są agresywniejsze. Ja tego akurat nie czuję. Gdybym miał teraz kupować pierwszą maszynkę na pewno kupiłbym Slanta. Moim zdaniem to idealna, pierwsza maszynka. Kupiłem niedawno Progressa i teraz będzie leżał, a i ponad 200 pln wydane pewnie niepotrzebnie.

Bierz więc 37C lub 39C! :mrgreen: Ja wolę krótsze rączki więc wybrałem 37C.
samurai136

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 26 Gru, 2014   Temat: Pierwsza maszynka na żyletki
Od 1,5 miesiąca golę się Merkur'em Progress. Z golenia na golenie proces był coraz przyjemniejszy, a golenie skuteczniejsze. Aż... zażyczyłem sobie na prezent od brata Merkur'a 37C Slant. Właśnie skończyłem pierwsze golenie i ... o kur... ta maszynka nie goli, ona płynie... Nie dość że golenie dużo skuteczniejsze niż Progress (w ustawieniu na 3) to przyjemność z golenia nie do opisania. No cóż chyba Progress idzie w odstawkę :)

Obawiałem się, że głowica Slant to chwyt marketingowy a tu takie zaskoczenie. Nawet odgłos przy goleniu jest inny.
samurai136

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 07 Lis, 2014   Temat: Pierwsza maszynka na żyletki
Wczoraj pierwszy raz ogoliłem się maszynką Merkur Progress (ustawienie 1,5), żyletka Astra Platinum, pędzel Semogue szczecina, krem Maca Root. Nie powiem... byłem nieźle obsrany przed goleniem :mrgreen: . Poszło nieźle. Jakieś dwie kropeczki krwi. Nie obyło się jednak bez podrażnień. Przy maszynce systemowej nie występowały ale w tym przypadku chyba jak na pierwszy raz to za dokładnie starałem się ogolić. Niestety brak wprawy a to naprawdę ostry sprzęt jest. Na podrażnienia, po goleniu zaaplikowałem ałun i olejek Emu. Polecam ten olejek z tłuszczu australijskich Emu. Rewelacyjnie nawilża i łagodzi podrażnienia. Używam go od dawna nie tylko do golenia. Jest polecany np. na atopowe zapalenie skóry.

Krem rewelacja i do tego bardzo wydajny. Wydawało mi się, że wycisnąłem z tubki odrobinę a piana (gęsta i tłusa) wychodziła mi z kubka. Nie wiem tylko dlaczego odczucie przy każdym kolejnym przejściu było, że poślizg maszynki coraz mniejszy, przy czym piana nie wysychała ani nie traciła swoich właściwości. Może nastepnym razem dodam do kremu parę kropel olejku Emu? Co do pędzla to po porządnym namoczeniu (1 h), pomimo, że to szczecina, rozkładał się do mopa jak borsuk.
samurai136

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pon 03 Lis, 2014   Temat: Pierwsza maszynka na żyletki
Mario8 napisał/a:
No to będziem się ciąć :mrgreen:

I jak wrażenia u pani Zosi ???

Sama pani Zosia bardzo przyjemna. Mam nadzieję, że jej produkty trochę posłużą bo cena naprawdę wydaje mi się atrakcyjna. Dodatkowo dostałem stojak na pędzel i maszynkę bo jak się dowiedziałem, właścicielka sama sobie zdaje sprawę, że te stojaki to małe koszmarki i rozdaje jej za darmo. Jak powiedziała wstyd byłoby jej brać za to pieniądze. Dodatkowo kupiłem szczotkę do włosów z włosia dzika dla swojej 3-letniej córki. Ponoć miały nie ciągnąć włosów bo dziewczynki tego strasznie nie lubią i o dziwo, nie wiem dlaczego tak akurat zachowuje się włosie z dzika, ale faktycznie nie ciągną. Niestety szczotka też nie jest najpiękniejsza i niewiele droższe a naprawdę ładne są na faceterii. Niestety wpadłem na nie później. Jak ktoś chciałby zrobić prezent dziewczynce czy kobiecie z długimi włosami to polecam.

Mam jeszcze pytanie odnośnie pędzli z borsuka. Czy Wasze też zachowują się jak mop? Tak jak pisałem wcześniej, wolałbym aby były bardziej sprężyste.
samurai136

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pon 03 Lis, 2014   Temat: Pierwsza maszynka na żyletki
No to mnie wkręciliście :mrgreen:

Zamówiona maszynka Merkur Progress, do tego kupiłem pędzel z borsuka w Łodzi na Więckowskiego oraz domówiłem jeszcze jeden ze szczeciny Semogue. Co do pędzla z Więckowskiego to jego włosie to chyba Super Badger bo pytałem się skąd pochodzi włosie i właścicielka powiedziała, że z grzbietu. Kolorystycznie też mi pasuje do tej kategorii. Jak na cenę 50 zł to myślę, że tanio. Włosie bardzo miękkie. Jak dla mnie mogłoby być bardziej sprężyste bo niestety trochę przy masowaniu robi się mop. Co do żyletek to zamówiłem parę rodzai ale zacznę chyba od Astra SP. Nabyłem też krem Maca Root w Body Shop'ie.

Mam jedynie nadzieję, że się nie zarżnę tym sprzętem... ;-)
samurai136

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 24 Paź, 2014   Temat: Pierwsza maszynka na żyletki
Pytanie laika w temacie. Jaka jest przewaga maszynki na żyletki w stosunku do wieloostrzowych typu gillette jeżeli trzeba tak uważać aby się nie zarżnąć?

Skocz do:  
Strona ma charakter hobbystyczny i informacyjny. Przeznaczona jest dla osób powyżej 18 roku życia.

Palenie szkodzi zdrowiu!
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 14