Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Znalezionych wyników: 2
Cigar Aficionado Forum cygarowe
Autor Wiadomość
  Temat: CHE GUEVARA
misi333k

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 15637

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Sob 14 Lis, 2009   Temat: CHE GUEVARA
Witam

oczywiście kolego zwracaj się do mnie jak ci się podoba, ja ani z hrabiów ani ze szlachty żebym się obrażał, Misiek to moja ksywka, i w zasadzie wszyscy poza najbliższą rodziną tak właśnie do mnie mówią

co do lewicy w Polsce, to nie ma takiej znaczącej formacji politycznej, SLD kiedyś próbowało, ale popełnili błąd, pozwolili belce mówić prosto jasno i bez ogródek, ludzie jak to ludzie przestraszyli się, i większość trza było zdobywać koalicjami, pierwsza partia uznana przeze mnie za lewicową pójdzie pod sztandarem świeckie państwo, a takim podobno Polska jest, tyle tylko że ja jako obywatel tego kraju tego nie zauważam, wszędzie krzyże po co mi to w zusie, skarbówce, urzędzie miasta czy starostwie, pytam się po co, a takich przykładów mogę mnożyć, domy pielgrzyma funkcjonujące w centrach miast jako hotele nie płacą podatku, gdzie tu kurrde wolny rynek, dlatego pierwsza partia polityczna idąca pod sztandarem świeckie Państwo Polskie dostaje ode mnie kredyt zaufania, ale takiej w naszym zaściankowym kraju jeszcze długo nie będzie niestety :(

co do Hitlera to już mówiłem może nie dość głośno więc powtórzę popełnił wiele niewybaczalnych błędów, ale zamysł stworzenia jednej europy jako przeciw waga dla stanów, i ussr był pomysłem przednim i mimo iż po cichu wiele osób przyzna mi racje publicznie nikt tego nie powie bo to politycznie nie poprawne, podkreślam jeszcze raz że cała reszta, jest nie do przyjęcia dla mnie,

mimo iż świat dzięki globalizacji i totalnej unifikacji wszystkiego właśnie dąży w tą stronę wszyscy 170 cm wzrostu bo jak wyższy to już problem z ciuchami, wszyscy maks 100 w pasie bo jak więcej to problem z ciuchami, wszyscy rozmiar buta do 44 bo większe ciężko kupić, każdy jeździ samochodem dla ludu bo jak już japończykiem to problem z częściami, co też byłoby zgodne z jego założeniami ale to temat na inną rozmowe przy courvosierku i dobrym cygarku,

szkoda natomiast że tak późno zdecydowałem się na rejestrację bo miałbym ochotę na takie spotkanie z zacnymi kolegami z forum, ale cóż termin już zajęty mam na następne spotkanie, pewnie się zapiszę :D

Pozdrawiam Łukasz
  Temat: CHE GUEVARA
misi333k

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 15637

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 13 Lis, 2009   Temat: CHE GUEVARA
Witam

ja się z moimi szacownymi przedmówcami nie zgodzę,

oczywiście postać Hitlera jest całkiem odrębną kwestia, był to człowiek mający misje, miał złe metody i z nimi również się nie zgadzam, zwróćcie tylko szanowni koledzy uwagę na to czym jest unia europejska ??? jest ona właśnie realizacją marzenia Hitlera, oczywiście 50 lat później i w inny sposób, i żeby ktokolwiek z was mnie źle nie zrozumiał, nie pochwalam ani nie jestem zwolennikiem tego niskiego pana z wąsikiem, ale popatrzcie bez emocji na założenia jednej europy a przyznacie mi racje, cała reszta działań zasługuje na potępienie,

dlatego też nie mogę się zgodzić na porównywanie kogokolwiek do Hitlera on był jedyny w swoim rodzaju wizjoner a jednak totalny degenerat, mam nadzieję że żaden inny przywódca na świecie mu nie dorówna, oczywiście swoją głupotą, dlatego porównywanie z Hitlerem, mnie denerwuje bo żaden inny oszołom na tej ziemi nie popełnił równie wielkiego skurwysyńwta co Hitler, każdy z dręczycieli narodów bł od Hitlera lepszy w znaczeniu mniej radykalny, a przede wszystkim nie na taką skale, w regionie jego działania Che wciąż uznawany jest za bohatera, co powiedzielibyście gdyby jakiś oszołom zakazał promowania osiągnieć, czy podobizny Wałęsy, czy Papieża, no zgroza, bo dla nas oni są bohaterami, stąd, zanim ktoś kiedyś kogoś porówna do Hitlera, niech się zastanowi, bo bardzo łatwo kogoś oskarżać nie mając dowodów, ale dużo gorzej jest komuś udowodnić winę, ja może mam mało popularne poglądy, ale uważam że wielu z was dzięki komunizmowi w Polsce posiada takie dobra jak drogi, energię elektryczną czy własne mieszkanie, bądź dom, skoro jesteście tacy anty, to dlaczego od lat 90 czy nawet w ciągu ostatniej dekady w Polsce się nie buduje ??? Polacy nie myślą przyszłościowo chodzą na wojny z Rosją ( energetyczne) czy z Niemcami (ideowe) jeśli będziemy mieli stabilną gospodarkę i zapewniony byt nikt nie będzie chciał wracać do komuny prlu czy jak jeszczze chcecie nazwać tamtą epokę w naszym kraju, ale skoro państwo polskie zapomina o obywatelu, nakładając na niego kolejne podatki nie dając nic w zamian, wciąż będzie wielu którzy będą pragnąć powrócić w tamten okres kiedy mieli co zjeść, i gdzie mieszkać, nie bali wychodzić się z domu po zmroku, mieli prace dlatego najpierw stabilne prawo i plan działania na 2 dekady do przodu (plan gospodarczy ponad podziałami) a potem można walczyć o ideologie, zakazywać palenia w miejscach publicznych, nakładać kolejne podatki w paliwie, w postaci mandatów, czy jakiekolwiek inne, ale tylko pod warunkiem ogólnego dobrobytu i bezrobocia na poziomie 10%

trochę się rozgadałem, ale do pasji doprowadza mnie łatwość, z jaką ludzie porównują każdego mniejszego lub większego idiotę do Hitlera, Hitler był jeden i miejmy nadzieję że drugiego nie będzie

ciągłe roztrząsanie przeszłości, to dla mnie bzdura, żyjemy teraz a nie 20 lat temu, 50 lat temu czy 100 lat temu

pozdrawiam Łukasz

Skocz do:  
Strona ma charakter hobbystyczny i informacyjny. Przeznaczona jest dla osób powyżej 18 roku życia.

Palenie szkodzi zdrowiu!
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 14