Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Znalezionych wyników: 357
Cigar Aficionado Forum cygarowe
Autor Wiadomość
  Temat: Castro w Polsce - zobacz unikalne zdjęcia sprzed 35 lat
Josephros

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 14362

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Czw 08 Lut, 2007   Temat: Castro w Polsce - zobacz unikalne zdjęcia sprzed 35 lat
Widze że chcesz żeby Cię poproszono więc prosze opowiedz
  Temat: Kawy i herbaty
Josephros

Odpowiedzi: 200
Wyświetleń: 66247

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Śro 07 Lut, 2007   Temat: Kawy i herbaty
i to by było najlepsze rozwiązanie, niestety mój kolega nie miał tyle szczęścia i teraz walczy o odzyskanie swoich 170 zł
Josephros

można i tak ale w praktyce jest trudniej eh zawiłe to i nie ma co się nad tym rozwodzić grunt że Vincent żeby odzyskać pieniądze będzie musiał się napocić
Josephros

"Tej sprawy to nawet za dużą bańke nie wybronie" hehe cytując
żeby to od 5 zależało a to będzie zależąło do tego czy na aplikację się dostanę czy nie ale do tego jeszcze kawał czasu więc nie ma co narazie dywagować
takie sprawy o małą kwote są beznadziejne bo z regóły nie ma sensu się bawić koszty odzyskania 30-40 zł są za duże ale często Ci ludzie z allegro nie chcą problemów i oddają jak sie dowedzą że policja tym się interesuje
Josephros

szczególnie jak się jest adwokatem hehehe
a serio to pewnie będzie mała kwota i nie wiem czy po opłatach sądowych itp będzie się to opłacało ale spórbuj może gość się przestraszy i odda kase po pierwszym wezwaniu często tak bywa :)
Josephros

oj to tak różowo nie będzie wygądało kolega za telefon się nie może doprosić zwrotu pieniędzy bo tranzakcja nie doszła do skutku
1 Musisz zgłosić sprawe do allegro dostaniesz odpowiedz że oni tutaj nić nie mogą i powinieneś zgłosić na policje
2. Tam przyjmą zgłoszenie bo muszą nawet jak mu coś zrobią to stwierdzą że jest winny i skrzą na kare grzywny (bo to z kodeksu wykroczeń bo za mała kwota a procedura kpk nie przewiduje po za wyjątkami kar na rzecz osób prywatnych o to trzeba z cywilnego)
3 na podstawie wcześniejszego wyroku będziesz mógł dochodzić swoich roszczeń z powództwa cywilnego
4. Podsumowjąć masa energii psu w .... za pare złoty
i tak to na allegro można łatwo interesy robić
  Temat: Ryś
Josephros

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 13033

PostForum: Muzyka / Film   Wysłany: Śro 07 Lut, 2007   Temat: Ryś
tyle że bardziej to już się tego nie da pokazać mamy to w wiadomociach czy faktach tam już nie ma co przejaskrawaić :)
  Temat: Ryś
Josephros

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 13033

PostForum: Muzyka / Film   Wysłany: Śro 07 Lut, 2007   Temat: Ryś
Miś był osadzony w realich swjej epoki teraz trudniej będzie coś takiego zrobic bo absurd z życia codziennego przeniósł się wyżej - do władz

ale i tak trzeba będzie zobaczyć co to wyszło Tymowi
a swoją droga mamy natłok niezłych filmów w kinie - "Jasne, błękitne okna" "Świadek koronny" i "Ryś"
czyżby się polskie kino obudziło i coś tworzy? - e tam rozmażyłem się[/i]
  Temat: Śmieszne
Josephros

Odpowiedzi: 2428
Wyświetleń: 621150

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pon 05 Lut, 2007   Temat: Śmieszne
to ja mam w firmie deukarke laserową po godzinach moge drukować ;d marka "cochiba" a jak znajde wzór to nawet amerykańskie banderole sie podrukuje tylko stolarz by się jeszcze przydał ;d robił by pudełka ze skrzynek po ziemniakach

ale się uśmiałem heheh :palacz:
Josephros

chyba że kupi ktoś kto się na tym kompletnie nie zna i spali przekonany że cohibe orginalną ma
Josephros

ale zastosował się do waszych rady i cene mniej więcej jak za orginalne ponad 20 zł :) cwaniak :palacz:
Josephros

biedaczek nie świadomy albo udaje głupa :)
Josephros

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Nie 04 Lut, 2007   Temat: Śmieszne
http://www.youtube.com/watch?v=3xbfFAYTN-g
brak słów - reklama lubilna

i jeszcze co by nam groziło gdybyśmy niemieszkli w polsce
http://wiadomosci.onet.pl/1479110,12,item.html
  Temat: CO CHCIELIBYŚCIE PRZECZYTAĆ W KSIĄŻCE O CYGARACH?
Josephros

Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 25579

PostForum: Trochę teorii...   Wysłany: Nie 04 Lut, 2007   Temat: CO CHCIELIBYŚCIE PRZECZYTAĆ W KSIĄŻCE O CYGARACH?
jak maciek powiedział/napisał chciałby żeby to był e-book a wtedy nie ma problemu z przepisami bo zawsze można je zaktualizować np w załączniku więc z tym nie ma problemu po za tym te przepisy odnośnie cygar nie zmieniają sie aż tak szybko ostatnie zmiany były wymuszone wstąpieniem do UE ale nasąpiła liberalizacja :)
Josephros

PostForum: Trochę teorii...   Wysłany: Nie 04 Lut, 2007   Temat: CO CHCIELIBYŚCIE PRZECZYTAĆ W KSIĄŻCE O CYGARACH?
o to gratulacje to się chwali, coś mi się wydaje że nie potrzebujesz zbyt wiele pomocy, pisz maćku!!
Josephros

PostForum: Trochę teorii...   Wysłany: Sob 03 Lut, 2007   Temat: CO CHCIELIBYŚCIE PRZECZYTAĆ W KSIĄŻCE O CYGARACH?
więc trzeba tylko dogadać szczegóły i zacząć zbierać materiały itp.
a tak mi się przypomniało według mnie dosyć wartościową informacją było by to jak odróżnić orginalne cygara od podróbek do Cohiby gdzieś matriały na forum były
Josephros

PostForum: Trochę teorii...   Wysłany: Sob 03 Lut, 2007   Temat: CO CHCIELIBYŚCIE PRZECZYTAĆ W KSIĄŻCE O CYGARACH?
ja bym proponował to jako prace społeczną - dobra zabawa pasjonatów i umieścilibyśmy ją na jakimś darmowym serwerze do pobrania za free i tyle no chyba że ktoś mocno ze chce na tym biznes robić ale decyzja o losach jak dla mnie nalezała by głównie do Ciebie i ewentualnie jak byś chciał kolegialny zarząd to do naszych moderatorów
Josephros

ja bym dodał
"Rozmiary/Formaty" i coś w rodzaju naszego działu recenzji (chodzi mi o rozdział z podziałem na kraje i ogólną charakterystyką cygar z danego kraju i może charakterystyczne marki (ale albumu marek z tego nie ma sensu robić - według mnie bo takowe są)
z dokładnymi opisami w calach i milimetrach i przykładami oczywiście
a pomysł jest przedni może napiszemy to forumowo
Maciejslu ma w pisaniu e-booków największe doświadczenie to może jak by był chętny pod jego kierownictwem by to powstawało a każdy na początku pisał by artykuły które według niego powinny się znaleść w tej książce w poszczególnych działach i maciek sklejałby z tego książkę (to taka luźna propozycja)
  Temat: Zdjęcia Cigar Aficionados :)
Josephros

Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 31887

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 02 Lut, 2007   Temat: Zdjęcia Cigar Aficionados :)
zazdrości mi siwych włosów w wieku 21 lat hehe a to jeden rozbójnik :)
  Temat: Zdjęcia Cigar Aficionados :)
Josephros

Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 31887

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 02 Lut, 2007   Temat: Zdjęcia Cigar Aficionados :)
Dzięki :mrgreen: swoją droga po zmiejszeniu jestem jeszcze brzydyszy niż przed tem hehehe :palacz:

Strona 17 z 18
Skocz do:  
Strona ma charakter hobbystyczny i informacyjny. Przeznaczona jest dla osób powyżej 18 roku życia.

Palenie szkodzi zdrowiu!
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 8