|
Autor |
Wiadomość |
Daro
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 65 Dołączył: 30 Sty 2015 Posty: 92 Otrzymał 55 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Pon 23 Mar, 2015
|
|
|
Tak jak wspomniałem w innym poście dzisiaj nabyłem nową zapalniczkę. Zapalniczka jest super. Zastanawiam się tylko dlaczego podczas napełniania gazem z kompletu dysz jaki jest przy każdym pojemniku do wszystkich moich zapalniczek pasuje zawsze tylko jedna, ta sama, a podczas napełniania większość gazu ucieka bokiem. |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
AntZ
Aficionado

Wiek: 48 Dołączył: 03 Gru 2014 Posty: 714 Otrzymał 1361 piw(a) Skąd: Otwock
|
|
|
|
Spróbuj bez zakładanie końcówki, ja zapalniczki jakie mam napełniam cyckiem prosto z butli.
|
_________________ UWAGA !!! Moje oceny smaku i jakości cygar - są moje.
Proszę się nimi nie sugerować dokonując wyboru przed zakupem, gdyż biorąc pod uwagę moje niesprecyzowane i specyficzne uwarunkowania organoleptyczne, opinie te mogą niezamierzenie wprowadzać w błąd.
 |
|
|
|
 |
Sonio
Doświadczony Aficionado ^.^

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 33 Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 940 Otrzymał 572 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Być może zapalniczka jest zapowietrzona. Odpowietrz i nabij. |
_________________ Palenie cygar ma sprawiać frajdę, nie ważne czy za duże, czy małe pieniądze. |
|
|
|
 |
Daro
Nowicjusz

|
|
|
|
to nie oto chodzi. Zapalniczka napełniła się do końca. Jest widoczny tylko malutki pęcherzyk powietrza widoczny przez wskaźnik. Pali też bardzo dobrze. Natomiast wkurza mnie gdy przy napełnianiu 2/3 gazu ucieka w powietrze lub kapie po spodniach. Chciałbym tyko upewnić się czy moja teoria jest słuszna. Zapalniczki się zmieniają, zaworki przypuszczam też, a producenci gazu od wielu lat stosują te same średnice końcówek do nabijania. |
|
|
|
 |
je2bnik
Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 18 Paź 2011 Posty: 758 Otrzymał 637 piw(a) Skąd: Radom/Warszawa
|
|
|
|
@Daro: jedną zapalniczkę taką ja Twoją (miałem dwie) nabiłem na próbę - tak jak i pozostałe
moje zapalniczki, moretti, eurojet, bugatti i colibri - gazem Ronsona (tak wiem nie jest to
najlepszy wybór ale jak już nabyłem to wykończę ) oryginalną końcówką i w żadnym
przypadku nic mi nie uciekało bokiem. Jaki masz inne zapalniczki, jaki gaz i jaką końcówkę? |
|
|
|
 |
Daro
Nowicjusz

|
|
|
|
teraz jestem w posiadaniu moretti, eurojet fajkowy i ronson fajkowy. Gaz ronson, eurojet i jakiś taki kioskowy. Problem z uciekaniem gazu miałem w wielu innych zapalniczkach od wielu lat. Myślę że jeszcze popróbuję z innymi firmowymi gazami. Chciałem się tylko dowiedzieć czy wy też macie taki problem, czy może ja jestem niekumaty |
|
|
|
 |
partagas
Aficionado mr

Wiek: 42 Dołączył: 01 Paź 2014 Posty: 738 Otrzymał 909 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Moje żarowe zapalniczki firmy bez nazwy ładują sie gazem bez nazwy średnio jak się uda. Czasem coś tam syczy bokiem, czasem uda mi się tak przystawić, że nie uchodzi. Nie są to jakieś znaczne ubytki więc nigdy się tym nie przejmowałem. |
_________________ Every stick is a vacation. Each one, Brother.
Paweł
 |
|
|
|
 |
Daro
Nowicjusz

|