|
Autor |
Wiadomość |
Adamm
Nowicjusz

Wiek: 30 Dołączył: 16 Maj 2011 Posty: 3 Skąd: Vratislavia
|
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2012 Opinie na temat zapalniczki
|
|
|
Witam,
jako, że nie długo składam zamówienie na parę cygar, chciałbym też nabyć nową zapalniczkę.
Czy możecie mi doradzić, która, z oferty sklepu królestwotytoniu.pl, jest najlepsza.
http://krolestwotytoniu.p..._body-juliasep-
Myślę o trzech, tych za 40 parę, 50 lub 58 złotych.
Dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
Xander
Aficionado Tony Soprano

Wiek: 38 Dołączył: 29 Paź 2009 Posty: 537 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa/Ciechanów
|
Wysłany: Pią 07 Wrz, 2012
|
|
|
Jest tam zapalniczka EuroJet Palio 25606 myślę że to dobre rozwiązanie. Wielu z nas ma takie lub podobne. Dwa palniki plus trzy rozmiary wyrzynarki. |
_________________ Marcin
"Z całą szczerością wyznaję, że cygaro to jedna z największych pociech w mym życiu-nie narzuca swojej kompanii, łagodnie pobudza, delikatnie znieczula i jest spoiwem przyjaźni".- William Thackeray
 |
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1385 Otrzymał 478 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
W/w Palio (czy też Cozy) to bardzo dobra zapalniczka z małym zbiorniczkiem na gaz ale służy dobrze ( aż do uszkodzenia tak jak w moim przypadku , teraz szukam części do niej )
Kiedyś na allegro chodziły po 5-10 zł
Bardzo popularna swego czasu na forum. |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 47 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
|
|
|
Ja mogę polecić zapalniczkę z tego sklepu oznaczoną Eurojet Rio Cig 25601.
Przede wszystkim duży 3-strumieniowy płomień, dobry stopień regulacji, jest okienko z podglądem na ilość gazu i wytrzymuje mi już 2 lata (otrzymałem w prezencie przy okazji pewnych zakupów). Słabszym elementem jest klapka, która potrafi się lekko obluzować. Uważam jednak że jest to świetna zapalniczka i kupiłbym ją ponownie gdybym miał wybierać w tym przedziale cenowym.
Mam też Xikara - 3 x droższego, a jakość bardzo porównywalna (xikar mniejszy i zbiornik na gaz też sporo mniejszy)
Wspomniana wyżej palio "zdechła" po 2 miesiącach używania, pewnie jakiś felerny egzemplarz. Mnie przeszkadzała trochę jej waga - w porównaniu do Eurojet i Xikara to jest ciężka zapalniczka. |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
 |
|
|
|
 |
Jgryjestem
Początkujący Aficionado Jgry

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 59 Dołączył: 13 Sty 2011 Posty: 320 Otrzymał 320 piw(a) Skąd: Gród Kraka
|
|
|
|
@Adamm
Potwierdzam słowa VileVicar'a.
Zapalniczka "jara" 3 płomieniami turbo Jet, że zupę można gotować, a co dopiero cygaro odpalić.
Mam ją 1,5 roku i jest bez zarzutu.
Polecam w ciemno. |
_________________ Palenie 'raka' powoduje choroby serca i '...' |
|
|
|
 |
Adamm
Nowicjusz

Wiek: 30 Dołączył: 16 Maj 2011 Posty: 3 Skąd: Vratislavia
|
Wysłany: Pon 10 Wrz, 2012