|
Autor |
Wiadomość |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 22 Cze, 2011
|
|
|
Koledzy, dziękuję za uwagi. Jeżeli kupię ów futerał dam znać jak się sprawuje.
pozdrawiam
d |
_________________ The two beautiful lesbians next door asked me what I would like for my birthday.
I was quite surprised when they gave me a Rolex. It was very nice of them, but I think they misunderstood me when I said, "I wanna watch." |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 20 Gru, 2011
|
|
|
ciekawa nowość Bugatti - 250 $ (robusto) 300 $ churchill
 |
_________________ The two beautiful lesbians next door asked me what I would like for my birthday.
I was quite surprised when they gave me a Rolex. It was very nice of them, but I think they misunderstood me when I said, "I wanna watch." |
|
|
|
 |
szuba
Początkujący Aficionado

Zaproszone osoby: 2
Wiek: 30 Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 240 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Siedlce/Warszawa
|
|
|
|
Pomysł z cedrowym drewienkiem bardzo ciekawy. Na pewno cygara są zammknięte pancerniej niż tylko w etui ze skóry a zapach cedru przechodzi przez sygaro na wskroś:D
Ale cena czyni ten produkt bardziej niedostępnym niż się wydaje...;/
Ile cygar można kupić za 300$...
... wolę nie myśleć:P |
|
|
|
 |
kastomer
Początkujący Aficionado el jefe...

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 53 Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 175 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
szuba napisał/a: |
Ile cygar można kupić za 300$...
... wolę nie myśleć:P |
Jeżeli Cohiba Behike 56 to jakieś 8 sztuk - to jak na ten futerał o 5 za dużo... niestety |
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 32 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 1008 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
Polecam to:
Etui na 3 churchille, wzmocniona góra, oczywiście wyłożone cedrem, z wierzchu wysokiej jakości skóra, eleganckie wykończenie. Cena to ok. 200zł, ale w końcu Xikar.
Pozdrawiam,
Łosiu |
|
|
|
 |
damiance
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 04 Sty, 2012 etui na zamówienie
|
|
|
Kolega z forum dla "skórorobów" zrobił dla mnie prototyp etui na cygara. Etui formowane na tubach.
Skóra utwardzana w wysokiej temperaturze.
Cały czas sie zastanawiam nad szczelnością, w wersji docelowej poproszę o jeszcze lepsze spasowanie zamknięcia.
Swoją drogą widziałem mniej szczelne modele etui, ... a i wędrować z nim w kieszeni nie będę zapewne długo. W każdym bądź razie nie będzie to etui podróżne.
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
 |
Elmer22
Początkujący Aficionado

Wiek: 33 Dołączył: 03 Wrz 2011 Posty: 275 Otrzymał 19 piw(a) Skąd: Ostrów Wlkp
|
|
|
|
 |
Sonio
Doświadczony Aficionado ^.^

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 33 Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 940 Otrzymał 572 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2012
|
|
|
Mam identyczny, z tym że bardziej wiśniowy, co prawda Churchilla tam nie wpakujesz i max grubość cygara to 2,1 cm |
|
|
|
 |
Elmer22
Początkujący Aficionado

|
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2012
|
|
|
Sonio mój jak mierzyłem to 19mm średnicy i ok 16cm długości na Churchila to sie jakaś tuba znajdzie a i tak przeważnie pale w domu:D te mniejsze np corony to na działke śmigam |
|
|
|
 |
Sonio
Doświadczony Aficionado ^.^

Wiek: 33 Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 940 Otrzymał 572 piw(a) Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pią 14 Wrz, 2012
|
|
|
Ja czasem jak mam włożyć np robuściaka to wyciągam go na 30-60 min przed żeby się zmniejszył i wchodzi |
|
|
|
 |
Elmer22
Początkujący Aficionado

|
Wysłany: Pią 14 Wrz, 2012
|
|
|
Dobry sposób,pierwsze słyszę
człowiek jednak przez całe życie się uczy.. Może Salomona uda się wcisnąć |
|
|
|
 |
voodoo2121
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 39 Dołączył: 03 Sie 2010 Posty: 474 Otrzymał 76 piw(a) Skąd: szczecin
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2012
|
|
|
a ja nie mam wcale etui:) |
|
|
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Wiek: 47 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2012
|
|
|
Ja też rzadko używam etui. Parę tub spokojnie spełnia zadanie, a jak nie to Herf-a-dor |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
 |
|
|
|
 |
Siódemek
Nowicjusz

Wiek: 33 Dołączył: 22 Sie 2012 Posty: 45 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Cybertron
|
Wysłany: Wto 28 Maj, 2013
|
|
|
Chcę sobie zakupić etui na cygarka. Mam tylko problem jakie czytałem, że problemem jest obijanie się cygar wewnątrz czy luźna ,,czapka'' co też mnie jakoś nie kręci. Głównie palę robusciaki i coronki. Dlatego najlepiej by było gdyby mieściły cygara długości 13-15 cm i średnicy 20-21mm. Najlepiej na 3 cygarka. Dlatego zastanawiam się nad kilkomaa.
Troszkę za długie i szkoda, że na dwa cygara, ale fajne bo nie ma możliwości uszkodzenia
Odpowiednia średnica, może delikatnie przy krótkie, szkoda ze na 2 cygara
Podobne do powyższego
i te dwa też niezłe: 1 2
Tylko jak to jest w przypadku tych skórzanych z bezpieczeństwem? Czy nie zrobię im krzywdy przez przypadek, czy nie zegnę bądz złamię ich przez przypadek?
I jak to jest z obijaniem się cygar w przypadku tych ,,pustych'' w środku. Czy takie etui rozwiązuje sprawę?
Jest tego trochę i sam nie wiem co wybrać. Może ktoś widział jakies etui które mogło by sprostać moim wymaganim w przystępnej cenie tak do 100 PLN.
Z góry dzięki. |
_________________ "Jeżeli będę mógł umrzeć, mówiąc: „Życie jest takie piękne”, to nic poza tym nie jest istotne." Michael Corleone |
|
|
|
 |
Arek
Aficionado

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 27 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 663 Otrzymał 48 piw(a) Skąd: Wrocław/Bogatynia
|
|
|
|
Skórzanych nie mam, ale za to mam te cedrowe z Lucca di Maggio i bardzo sobie chwalę. Nadal od nowości pięknie pachnie cedrem. Cygara się w nim praktycznie nie obijają. Umówmy się - nie jest to przenośny humidor podróżny z wyłożoną pianką, tylko raczej coś co ma służyć do przeniesienia cygar przykładowo z domu na działkę albo do kolegi czy baru i w tym celu sprawdza się wyśmienicie. Jest tani ale bardzo dobrze wykonany. Zwykle po otwarciu znajduje w środku jakieś najwyżej 2 malutkie kawałki tytoniu i to wszystko. Jego minusem jest to, że nie mieści grubszych robusto oraz to, że jego specyfika, a mam tu na myśli sposób zamknięcia troszeczkę ociera cygara przy zamykaniu ale po zamknięciu jest dobrze. Ogólnie polecam do cieńszych robusto i coron ale petit corony będą w nim masakrycznie latać. |
_________________ Każde cygaro to wydarzenie. |
|
|
|
 |
Siódemek
Nowicjusz

Wiek: 33 Dołączył: 22 Sie 2012 Posty: 45 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Cybertron
|
|
|
|
Jasne, że nikt nie traktuje tego jak przenośnego humidora. Ale nie chciałbym aby coś się stało cygarom w czasie transportu do knajpy czy działkę. Szkoda, że robusto większe nie wchodzi. Najbardziej mi odpowiada (przynajmniej na razie) robusto czyli 20-22 mm i najlepiej żeby mieśliły się w takowym etui. I szukam pytam może coś odpowiedniego znajdę. |
_________________ "Jeżeli będę mógł umrzeć, mówiąc: „Życie jest takie piękne”, to nic poza tym nie jest istotne." Michael Corleone |
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 32 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 1008 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
Siódemek napisał/a: | Jasne, że nikt nie traktuje tego jak przenośnego humidora. Ale nie chciałbym aby coś się stało cygarom w czasie transportu do knajpy czy działkę. Szkoda, że robusto większe nie wchodzi. Najbardziej mi odpowiada (przynajmniej na razie) robusto czyli 20-22 mm i najlepiej żeby mieśliły się w takowym etui. I szukam pytam może coś odpowiedniego znajdę. |
Z mojego doświadczenia sprawa jest dość prosta - polecam Ci dwuczęściowe skórzane etui, ale z dużym otworem. Zaletą tego rozwiązania jest to, że upchasz tam np. trzy corony albo dwa robuściaki. Korzystam z takiego etui i nigdy nic się nie stało: http://www.cigarsinternat...r-case/#p-59015
To też jest fajna opcja: http://www.cigarsinternat...ger-cigar-case/
Jeśli jednak szukasz czegoś na wyjazd czy dalsze wyjście, to tylko pancerne pojemniki Herf-a-Dor, Caddy czy Xikar. Są dostępne na naszym rynku. Zarówno ja jak i inni forumowicze korzystamy z takiego i wszyscy sobie chwalą. Zwróć tylko uwagę, żeby to skórzane etui było z grubej skóry, a nie takie jak do okularów. No i dwie części - z nakładką skórzaną.
Mam nieużywane już plastikowe etui na 3 cygara, mogę Ci je sprzedać prywatnie za jakieś 15 zł (mniej niż polowa ceny sklepowej) + przesyłka: http://www.cigarsinternat...l-case/#p-67215 Napis tylko się różni, bo mam takie z napisem: "Cigarfest 2011". Całość to twardy plastik ABS, górna część nachodzi na dolną skokowo (na takich ząbkach), przez co jest nieruchoma. Leży w szufladzie i się kurzy, a komuś może się przyda. |
|
|
|
 |
|