Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrowaćTUTAJ Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-) Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!
Wiek: 36 Dołączył: 13 Mar 2016 Posty: 162 Otrzymał 334 piw(a) Skąd: Toruń / Sosnowiec
Wysłany: Pią 21 Lip, 2017 Nowy lokal - GDYNIA - Esplendidos - Tapas Cigar Lounge
Byłe, sprawdziłem i... polecam
Esplendidos Tapas Cigar Lounge w Gdyni.
Po pierwsze - naprawdę fajna restauracja Hiszpańska. Dobre jedzenie, przyjemny wystrój, duża przestrzeń.
Po drugie - cygara dostępne na miejscu, w dobrych a nawet bardzo dobrych cenach.
Po trzecie - posiadają Cigar Lounge, gdzie można usiąść, zapalić, porozmawiać. Niestety 'palarnia' jest troszkę mała, więc dwie 'niezależne' grupki znajomych miałyby problem aby przesiadywać tam razem, ale jest, można zapalić i jest bardzo przyjemnie
Po czwarte - obsługa zna się całkiem nieźle i potrafi doradzić, podpowiedzieć, zasugerować odpowiedni baton.
Co do wyboru cygar - restauracja istnieje od niecałego miesiąca, więc jeszcze szału nie ma, ale mamy dosyć spory wybór Kuby i bardzo skromny - reszty świata. Z rozmowy z obsługą dowiedziałem się jednak, że wkrótce będzie znacznie szersze menu, zwłaszcza w zakresie 'reszty świata'.
Byłem dzisiaj, zjadłem bardzo smaczny obiad no i wypaliłem Davidoffa Yamasa.
Polecam i myślę, że ten lokal trzeba obowiązkowo dopisać do naszej cygarowej mapy
Ja też byłem i polecam tak jak przedmówca. Mogę dodać że są także stoliki na zewnątrz gdzie można palić. Taras jest oddzielony i zadaszony także brzydka pogoda nie przeszkodzi w spokojnym paleniu na tarasie i tam jest już dużo więcej miejsca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum