Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: no, sie, stalo

No i stało się!
Autor Wiadomość
Kacper
Początkujący Aficionado
37

Wysłany: Wto 09 Paź, 2007   No i stało się!

Niestety zgubiłem swoją zapalniczkę. Przykre to bo już zdążyłem się do niej przywiązać. Chyba trzeba będzie wkrótce pomyśleć o nowej. Swoją drogą - wrzućcie mi co byście polecili.
Postaw piwo autorowi tego posta

Josephros
Doświadczony Aficionado
szara eminencja ;d

Obecności na FOSCA: 3
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: Wto 09 Paź, 2007   

przykre, ja swoją mam rok i tez by mi było nijak jakbym ją zgubił :) , a co do polecenia to może podaj cenowy przedział będzie łatwiej

mój status

maciejslu
[Usunięty]

Ja polecam trzypalnikową NIBO z wyrzynarką. Sam mam dwie i jestem zadowolony. Są w AKAN-ie, ale coś mi się strona nie chce otworzyć, więc nie mogę wkleić linka :-(

Kacper
Początkujący Aficionado
37

Josephros napisał/a:
przykre, ja swoją mam rok i tez by mi było nijak jakbym ją zgubił :) , a co do polecenia to może podaj cenowy przedział będzie łatwiej

Hmmm no poprzednia to była cozy i kosztowała ok 35zł... Myślę, że parę zł w tą czy w tą cena może być ok.

korea83
Ekspert Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 8
Otrzymał 287 piw(a)

Ja mam dwupalnikowa Cozzy z Akan-u i jestem zadowolony w pelni. Zapalnicza bez bajerow, ale swoje zadanie spelnia idealnie :)

Zreszta jesli zapalniczka ma byc tylko do zapalania a na dalszy plan schodza jakies bajery czy elegancki wyglad to kazda kazda jedna bedzie dobra :)

mój status

p0lish
Początkujący Aficionado
jednak Kuba....

Otrzymał 1 piw(a)

maciejslu napisał/a:
Ja polecam trzypalnikową NIBO z wyrzynarką. Sam mam dwie i jestem zadowolony. Są w AKAN-ie, ale coś mi się strona nie chce otworzyć, więc nie mogę wkleić linka :-(

Moja sie rozpadla po tygodniu a wczesniej polykala strasne ilsoci gazu. Teraz mam 1palnikowego Tigera i jestem zadowolony.

mój status

maciejslu
[Usunięty]

p0lish napisał/a:
maciejslu napisał/a:

Moja sie rozpadla po tygodniu a wczesniej polykala strasne ilsoci gazu. Teraz mam 1palnikowego Tigera i jestem zadowolony.

Faktycznie, gazu żre sporo, ale jedną mam już chyba z pół roku i wszystko jest OK.

Vincent
Aficionado

Ja mam dwupłomieniową z akanu. Używam zazwyczaj tylko palnika :) Działa z pół roku i jestem zadowolony. Trzypalnikowa jest oki, ale często trzeba ja ładować. A mnie jeden precyzyjny palniczek wystarcza.

Winston Churchill
Aficionado

Obecności na FOSCA: 10
Wysłany: Śro 10 Paź, 2007   

Nie wiem gdzie kupil Rafhof swoja, ale jesli bym sie zdecydowal na zapalniczke to wlasnie na taka. To istny miotacz ognia, zapala wszystko i w kazdych warunkach ;-)

mój status

AdamCohiba
Nowicjusz
OPTIMUS pali Kubę !

Otrzymał 2 piw(a)

Ja mam Cozy z Akana. Zakup pół roku temu i bez zarzutu. Żre gazu ale i auto zre paliwo :)

a jeździć trzeba.

Kacper, współczucia, bo do takich rzeczy można mieć sentyment.

pozdrawiam :bandit:

Nuwanda
Nowicjusz

Ja mam dwupalnikową zapalniczkę COZY, zakupioną w Akanie i właśnie zaczałem się zastanawiać czy różnica pomiędzy jednym palnikiem a kilkoma jest jakoś szczególnie duża? Bo powiem szczerze, że pożera to dość sporo gazu, a jak próbuję zmniejszyć płomieć to w ogóle nie działa...
Może, więc nie ma sensu inwestowania w zapalniczkę, która ma niewiadomo ile płomieni i zjada więcej gazu? No... nie licząc oczywiście wrażenia, jakie robi taka zapalniczka :P

AdamCohiba
Nowicjusz
OPTIMUS pali Kubę !

Otrzymał 2 piw(a)

Taka zapalniczka odpala moim zdaniem dużo lepiej. Zresztą, jak sie z nią pokazałem to tylko taką odpalaliśmy na forumowych spotkaniach. Szybkośc prezcyzja i widok płomienia to jest coś z ceremonii :)

Może nie tak dystyngowane jak odpalanie zapałkami cygarowymi, ale jeśłi zapalniczka to tylko taka pożerająca gaz :D

pozdro :palacz:

Bruno
[Usunięty]

Wysłany: Czw 11 Paź, 2007   

Kacper, łączę się z Tobą w bólu. Ja dziś straciłem popielnicę (patrz temat: popielnice cygarowe). Sugerowałbym zajrzeć jeszcze do nowego sklepu z cygarami w Galerii Bałtyckiej - tam sobie na pewno cos wybierzesz w rozsądnej cenie.

Odpowiedz do tematu