|
Autor |
Wiadomość |
ok
Początkujący Aficionado

Wiek: 31 Dołączył: 06 Paź 2015 Posty: 159 Otrzymał 116 piw(a) Skąd: Żywiec
|
Wysłany: Nie 15 Lis, 2015
|
|
|
wiadomo, że gra o tron, da winczi, hałs of kards, ze starych to rzym, spartakus, kalifornikejszyn |
|
|
|
 |
Endrju66
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 04 Kwi, 2016
|
|
|
Witam, od siebie szczerze polecam Sons of Anarchy - o gangu motocyklowym - genialny |
_________________ robot xavery 123 |
|
|
|
 |
Sonio
Doświadczony Aficionado ^.^

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 33 Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 940 Otrzymał 572 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Endrju66 napisał/a: | Witam, od siebie szczerze polecam Sons of Anarchy - o gangu motocyklowym - genialny |
Popieram, seriial genialny polecam jeszcze White Collar (Białe Kołnierzyki) |
_________________ Palenie cygar ma sprawiać frajdę, nie ważne czy za duże, czy małe pieniądze. |
|
|
|
 |
Genem
Nowicjusz

Wiek: 27 Dołączył: 03 Gru 2013 Posty: 26 Otrzymał 48 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
Endrju66 napisał/a: | Witam, od siebie szczerze polecam Sons of Anarchy - o gangu motocyklowym - genialny |
Niech was nie zniecheca tematyka motocyklowa - polecilem serial juz kilku znajomym (w tym kobietom), ktorzy nie interesuja sie motoryzacja i motocyklami, a i tak sie podobal
No i pojawiaja sie tez cygara, a nawet sklepik z cygarami dosc czesto w jednym z sezonow.
Z mojej strony polecam rowniez: Mad Men, Breaking Bad + Better Call Saul (w tej kolejnosci), Peaky Blinders, Magic City (duzo cygar, niestety anulowany po 2 sezonach, niemniej jednak i tak warto), Zakazane Imperium, klasycznych Soprano (ale to pewnie wiekszosc juz ogladala tez duzo cygar), Narcos (dopiero jeden sezon, ale wysmienity) oraz pierwszy sezon Detektywa (drugi zrobiony tez porzadnie, ale braklo klimatu). |
|
|
|
 |
mrgreen
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
kacpi123
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 11 Sie, 2016
|
|
|
Ja oglądam gre o tron, house of cards, suits i sherlocka czekam teraz na nowe sezony. Jak ktos ich nie widzial to polecam bardzo. Teraz zabieram się za Wikingów |
|
|
|
 |
kaczmi
Nowicjusz

Wiek: 37 Dołączył: 19 Cze 2016 Posty: 78 Otrzymał 97 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 12 Sie, 2016
|
|
|
Ja ostatnio Gracze (Ballers) i Dolina Krzemowa (Silicon Valley) |
_________________ Format: Robusto
Piotr |
|
|
|
 |
patzar
Nowicjusz

|
Wysłany: Sob 01 Paź, 2016
|
|
|
House of Cards, uwielbiam! dobrze pooglądać taką brutalną politykę |
|
|
|
 |
Bzikfellow
Początkujący Aficionado

Wiek: 41 Dołączył: 17 Lip 2015 Posty: 312 Otrzymał 988 piw(a) Skąd: Białystok
|
Wysłany: Nie 02 Paź, 2016
|
|
|
Narcos, Ray Donovan |
_________________ Idź zawsze drogą prawdy, szydząc. |
|
|
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Wiek: 47 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
|
|
|
 |
ulisses30
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 47 Dołączył: 07 Paź 2009 Posty: 212 Otrzymał 110 piw(a) Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2016
|
|
|
Vikings. Jestem po 3 serii. Cesarz z córką jedza nożem i widelcem w 9 wieku. Pełen realizm |
|
|
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Wiek: 47 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
Wysłany: Wto 18 Paź, 2016
|
|
|
Aż musze sprawdzić XD |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
 |
|
|
|
 |
AntZ
Aficionado

Wiek: 48 Dołączył: 03 Gru 2014 Posty: 714 Otrzymał 1361 piw(a) Skąd: Otwock
|
Wysłany: Śro 19 Paź, 2016
|
|
|
Już dawno nie oglądałem żadnego serialu.
Wyjątkiem jest "WESTWORLD" na HBO, który zacząłem oglądać , jestem po trzecim odcinku i na razie jest ciekawie.
|
_________________ UWAGA !!! Moje oceny smaku i jakości cygar - są moje.
Proszę się nimi nie sugerować dokonując wyboru przed zakupem, gdyż biorąc pod uwagę moje niesprecyzowane i specyficzne uwarunkowania organoleptyczne, opinie te mogą niezamierzenie wprowadzać w błąd.
 |
|
|
|
 |
ulisses30
Początkujący Aficionado

Wiek: 47 Dołączył: 07 Paź 2009 Posty: 212 Otrzymał 110 piw(a) Skąd: Kraków
|
|
|
|
VileVicar napisał/a: | :) Aż musze sprawdzić XD |
Ale generalnie mroczny klimat, niejednoznaczni i niekomiksowi bohaterowie, kawał mało znanej u nas historii, efektowne i wiarygone oddanie mitologii nordyckiej, wierzeń i kultury (miejmy nadzieje, że również zgodne z tzw. "prawda historyczną"). Na pewno warto! |
|
|
|
 |
Sonio
Doświadczony Aficionado ^.^

Wiek: 33 Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 940 Otrzymał 572 piw(a) Skąd: Wrocław
|
|
|
|
Banshee i Peaky Blinders |
_________________ Palenie cygar ma sprawiać frajdę, nie ważne czy za duże, czy małe pieniądze. |
|
|
|
 |
kasia1979
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 20 Paź, 2016
|
|
|
Gra o tron - czekam z niecierpliwością na kolejny sezon. |
|
|
|
 |
SebastiannK
Nowicjusz

Wiek: 40 Dołączył: 29 Lip 2014 Posty: 6 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Szczecin / New York
|
Wysłany: Wto 01 Lis, 2016
|
|
|
Mało czasu na oglądanie ale jak już to Suits |
_________________ Whisky... Cigars... |
|
|
|
 |
je2bnik
Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 18 Paź 2011 Posty: 758 Otrzymał 637 piw(a) Skąd: Radom/Warszawa
|
Wysłany: Śro 02 Lis, 2016
|
|
|
Pamiętam pierwszy sezon Suits, to był hit . Drugi spoko... a dalej to już nie było na czym oka
zawiesić... Jakaś brazylijska telenowela się z tego zrobiła.
Generalnie to nie mam czasu na oglądanie seriali... szczególnie przy 10 miesięcznym dziecku, ale
udało mi się mniej więcej na bieżąco oglądać Wikingów i niestety ostatni sezon to już z lekka
porażka. Brak pomysłu na sprawne poprowadzenie fabuły, wątki poboczne wrzucone na siłę i
równie drastycznie ucięte żeby dopchnąć jakoś sezon do końca . Jak sobie obejrzałem walki z
pierwszych sezonów i porównałem z ostatnim to też szkoda gadać... a w swych początkach to był
naprawdę super serial. Fragmenty soundtracku autorstwa Wardruny cały czas meczę w
samochodzie
Rzuciłem też okiem na pierwsze 3 odcinki Westworld i mam mieszane uczucia. Jest potencjał na
wielowarstwową narrację z mnóstwem ambitnych motywów. Z jednej strony w każdym odcinku
pojawia się dużo pytań i mało odpowiedzi i jestem zaintrygowany, z drugiej cały czas odnoszę
wrażenie, że wiem co się wydarzy.
Miłośnikom tematu sztucznej inteligencji polecam film Ex Machina. Kiedy zacząłem oglądać
Westworld moje skojarzenia od razu pobiegły w stronę tego obrazu.
Warto też obejrzeć oryginalny film Michaela Crichtona z 1973: Świat dzikiego zachodu, na motywach
którego powstał Westworld. |
|
|
|
 |
Pekal
Doświadczony Aficionado

Wiek: 42 Dołączył: 19 Lis 2012 Posty: 808 Otrzymał 713 piw(a) Skąd: Gryfino
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2016
|
|
|
Aktualnie Peaky Blinders - początek drugiego sezonu. Pierwsze wciągnął, zobaczymy jak będzie dalej.
Śledzę, może nie namietnie ale jednak, The Walking Dead, Hannibal'a. Czasu mało, dlatego skromnie |
_________________ "Starajmy się uczynić święto z codzienności, przyjemność z drobnych chwil, z których składa się życie" - Zino Davidoff
----------------------------------------------
www.divinesmoke.wordpress.com |
|
|
|
 |
xiom
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 47 Dołączył: 27 Wrz 2012 Posty: 1274 Otrzymał 882 piw(a) Skąd: Cieszyn
|
Wysłany: Pią 04 Lis, 2016
|
|
|
Przeleciałem ostatnio Pitbulla (filmy też) i czekam na seans nowego odcinka w kinie !
Detektyw sezon 1 jest fajny i w oczekiwaniu na sezon 2 ponoć dużo lepszy |
|
|
|
 |
|
Reklamator
|
Wysłany: Reklama
|
|
|