| Autor |
Wiadomość |
Temat: Popielnica Stogie Stein |
faceman112
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 11152
|
Forum: Akcesoria Wysłany: Śro 03 Sie, 2011 Temat: Popielnica Stogie Stein |
| Jak dla mnie estetycznie wygląda słabo... Poza tym dość sceptycznie podchodzę do nowych cygarowych akcesoriów, którą widziałem ledwo na jednym filmiku. Może ktoś natknął się za opinie o tym? (jakieś zagraniczne forum)? |
Temat: Polskie drużyny w pucharach |
faceman112
Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 18994
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 Temat: Polskie drużyny w pucharach |
Ciekawe rozwiązania.
Wisła grając o LM, mając słabego rywala wygrała ledwo co po szczęśliwym i przypadkowym samobóju,a Śląsk?
Byłem bardziej sceptyczny do nich, szczególnie, że jakiś gwiazd nawet z polskiej ekstraklasy nie mają.
Ale jak widać poszli trochę taktyką a la Irtysz- wybieganie, zaangażowanie, i tyle strzałów ile się da. A jak wszedł mierzący 195 cm holender to na niego wrzutki.
I jedna dała efekt.
Nie była to może porywająca gra, ale o wiele lepsza niż Wisły. Co z tego, że Biała Gwiazda ma od groma reprezentantów, świetnych graczy, skoro to Śląsk, mając trudniejszego przeciwnika (grało tam kilku reprezentantów Szkocji, którzy mieli przygody z Premiership- nie ma się to jak do 20, 21 latków z półamatorskiej łotewskiej ligi), zaprezentował się jako walczaki i dostał za to wynagrodzony.
Wiem, powinno być więcej niż 1-0, ale szkoci mieli anwet lepsze okazje. Więc nie jest źle. |
faceman112
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Sob 09 Lip, 2011 Temat: Polskie drużyny w pucharach |
Jednak Jagiellonia mnie negatywnie zaskoczyła. Owszem, wiedziałem, że w 2 rundzie może być bardzo trudno, ale Irtysz to powinni przejść. A jednak nie.
Dramat i katastrofa. Nie oglądałem meczu, bo byłem zajęty ale widziałem migawki, gole.
Ludzie ci Kazachowie grali futbol poziomu naszej 4 ligi i powinni oba mecze przegrać po 0-4.
Ale przeszli. Dlaczego?
Bo nażelowane polskie gwiazdki już wyliczali, kogo wylosują w której rundzie, zagrają może przeciw drużynom hiszpańskim czy innym, wyjdzie im jeden mecz i będą mieli życiowego farta w postaci zagranicznego kontraktu.
Tak się nie da!
Trzeba grać z każdym!
Zagrali bez żadnego ładu i ambicji.
Teraz czekają nas mecze Legii, Śląska i Wisły. Najwięcej obiecuję sobie po Wiśle- może przy holenderskim szkoleniowcu zmobilizują się i dotrą do fazy grupowej?
Legia jest zagadką, ale od dawna gra padakę, nie widzę żeby w LE wiele pograli, tym bardziej, że zaczynają od 3 rundy. Ale pierwszych przeciwników (na jakich padnie im losowanie) może jakoś prześcigną o 1 bramkę ( o ile nie dostaną od razu Arsenalu, PSG, Udinese, Hannoveru).
A Śląsk?
Szkotów jest w stanie wyeliminować. Nie będzie to jednak fajna piłka, bo jak zwykle pewnie Lenczyk postawi w polu karnym dwa autobusy, jednego napastnika na szpicy i a nuż się uda w kontrataku....
;/ |
Temat: Popielnice cygarowe |
faceman112
Odpowiedzi: 147
Wyświetleń: 121600
|
Forum: Akcesoria Wysłany: Pią 08 Lip, 2011 Temat: Popielnice cygarowe |
| Hmm.... może jestem zbyt klasyczny, ale ta popielnica a la "Krówka" jakoś do mnie nie trafia... Sam nie wiem... Może dlatego, że wyobrażam sobie wszelkie rzeczy związane z cygarami za gustowne, za smakiem a to.... jest ekstrawaganckie nawet jak popielnice, ale czy pasuje? |
faceman112
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 Temat: Polskie drużyny w pucharach |
Jak dla mnie dno i sześć metrów mułu.
Straszna kompromitacja, mimo tego, ze Jagiellonia od pozostałych pucharowiczów znacznie odstaje. I niech się znów nie tłumaczą, że "daleko", "nierówna murawa" itp.
odpaść w pierwszej rundzie z Kazachami, ludzie.....
Dalej przeszły ekipy z Islandii, Czarnogóry, Azerbejdżanu, Albanii....
KOMPROMITACJA! |
Temat: Śmieszne |
faceman112
Odpowiedzi: 2428
Wyświetleń: 622014
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Śro 06 Lip, 2011 Temat: Śmieszne |
Fajnie wyglądają te traktory a la koła rowerowe |
Temat: Książki które czytasz |
faceman112
Odpowiedzi: 399
Wyświetleń: 162130
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Pią 01 Lip, 2011 Temat: Książki które czytasz |
Ja ostatnio przeczytałem "Króla Szczurów" - James Clavell
świetna, fajnie pokazuje całe życie w ekstremalnych warunkach, w zamknięciu. Rozterki i całą otoczkę bycia "tym dobrym" i "tym złym".
trochę opisu z internetu:
Rok 1945. W japońskim więzieniu koło Singapuru przebywa kilkanaście tysięcy alianckich jeńców wojennych. Amerykański kapral nazywany przez współwięźniów Królem jako jedyny nie akceptuje twardych realiów obozowego życia, starając się żyć jak człowiek wolny. Nie brakuje mu niczego. Znienawidzony przez towarzyszy niedoli, dzięki osobistemu sprytowi, inteligencji i odwadze wykorzystuje każdą sposobność, by powiększyć zakres swojej władzy nad własnymi oficerami, jak też ich japońskimi ciemiężycielami. |
faceman112
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Pią 01 Lip, 2011 Temat: Polskie drużyny w pucharach |
Wczorajszy mecz był.... nudnawy.
Owszem, Jagiellonia miała przewagę (szczególnie od 37 minuty za czerwoną dla Kazacha), ale niewiele z tego wynikało. Byli przy piłce, coś tam klepali, ale zdecydowanie za wolno! jeśli będą się poruszać takim tempem, to przejdą tylko tę rundę. Do 80 minuty nie było aż tak dogodnych sytuacji (jedną Pawłowski strasznie sknocił), potem na szczęście ładna akcja bramkowa i szkoda trochę słupka pod koniec.
Co nie zmienia faktu, że powinni przewidzieć, że Irtysz postawi "dwa autobusy" w polu karnym i będą wybijać piłki byle dalej i byle gdzie.
Zaliczka bardzo skromna i mimo wszystko się obawiam co będzie za tydzień w Pawłodarze. Polskie drużyny zawsze dość słabo sobie radziły, jeśli był wyjazd do Kazachstanu/Armenii/Azerebejdżanu itp.
Tym bardziej, że pewnie będą grać na jakimś boisku przypominającym pole- jak się zdarzyło całkiem niedawno Ruchowi w el. LE jak też grał w Kazachtanie z Karagandą.
Oby nie narzekali na podróż (3500 km), wzięli się do pracy i zagrali trochę lepiej, to będzie w porządku.
Kibicujmy wszystkim polskim drużynom, bo mamy mało punktów w rankingu klubowym UEFA! |
faceman112
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Czw 30 Cze, 2011 Temat: Polskie drużyny w pucharach |
Forumowicze, jestem kibicem piłkarskim i mając na uwadze słabość i poziom naszej ligi (a raczej jej dramatyczne braki) postanowiłem założyć temat dzisiaj, kiedy polskie drużyny które mają zapewnione miejsce w walce o LE i LM (Legia, Wisła, Jagiellonia i Śląsk) zaczynają boje.
Może w tym orku nie skończy się jak zazwyczaj (czyli na pierwszych rundach- nie licząc Lecha oczywiście).
Więc wracając do tematu przewodniego-
Jaki obstawiacie wynik przy dzisiejszym meczu Jagiellonia - Irtysz Pawłodar?
Jaga niby nie jest tak mocna, ale jednak to drużyna z Kazachstanu....
Mimo słabości naszej Ekstraklasy, obstawiam 2-0 dla Jagielloni. |
Temat: Książki o cygarach |
faceman112
Odpowiedzi: 81
Wyświetleń: 73447
|
Forum: Trochę teorii... Wysłany: Wto 28 Cze, 2011 Temat: Książki o cygarach |
Ok, |
Temat: Książki o cygarach |
faceman112
Odpowiedzi: 81
Wyświetleń: 73447
|
Forum: Trochę teorii... Wysłany: Pon 27 Cze, 2011 Temat: Książki o cygarach |
| Czy jeszcze jest gdzieś dostępna pozycja Tad'a Gage'a? |
Temat: zegarek dla Cigar Aficionado |
faceman112
Odpowiedzi: 98
Wyświetleń: 64114
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Pon 27 Cze, 2011 Temat: zegarek dla Cigar Aficionado |
Hmmm... ładne, ale ja wolę swojego dobrą, stalową Adriaticę Titanum
ładna, elegancka, klasyczna |
| |