| Autor |
Wiadomość |
Temat: Literówki |
Klepitko
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 12370
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Sob 05 Maj, 2007 Temat: Literówki |
| Smokey napisał/a: | D....a |
Mózgownica nie zadziałałą ale wyobrażnia poodwpowidziała o co chodzi. Dla ułątwienia proponuje ilość kropek robić taką samą jak brakujących L...R |
Temat: Literówki |
Klepitko
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 12370
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Sob 05 Maj, 2007 Temat: Literówki |
To może piszmy 1 i ostatnią literę w końcu mózgownica powinna sobie poradzić a wyobrażnia reszte dorobi |
Temat: Miejsce gdzie przeglądacie nasze ulubione forum:) |
Klepitko
Odpowiedzi: 44
Wyświetleń: 27892
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Czw 03 Maj, 2007 Temat: Miejsce gdzie przeglądacie nasze ulubione forum:) |
Ty uzależniony? Ja to nawet włączam kompa żeby zobaczyć co na forum w przerwie reklamowej podczas filmu w tv |
Temat: Tapety Cigar Aficionado |
Klepitko
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 11605
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Czw 03 Maj, 2007 Temat: Tapety Cigar Aficionado |
| A ja tam sobie takiej fajnej nie zapodam bo ciągle bym myślał jak tu się na dymka urwać ale fakt wygląda fajnie. MOże zrobimy konkurs ala najciekawsze zdjęcie cygara? |
Klepitko
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Czw 03 Maj, 2007 Temat: Miejsce gdzie przeglądacie nasze ulubione forum:) |
| No coż raczej nie doczakamy ale pomarzyć zawsze można |
Klepitko
|
Szkoda że cygar nie dokładali - to byłaby promocja |
Klepitko
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Śro 02 Maj, 2007 Temat: Miejsce gdzie przeglądacie nasze ulubione forum:) |
To ja ju bym wolał wydać tą kase z 2 lampy na cygara - też dla niewtajemniczonych byłby snobizm ale za to jak przyjemny |
Klepitko
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Śro 02 Maj, 2007 Temat: Miejsce gdzie przeglądacie nasze ulubione forum:) |
| Rzutnik extra sprawa lae do kina domowego troche szkoda mi lampy na zwykłe przeglądanie sieci |
Klepitko
|
| A nie móiłem |
Klepitko
|
| Tylko uważaj coby Ci zabardzo żarówy nie zjarało w projektorze |
Temat: W celofanie czy bez? |
Klepitko
Odpowiedzi: 157
Wyświetleń: 73768
|
Forum: Trochę teorii... Wysłany: Wto 01 Maj, 2007 Temat: W celofanie czy bez? |
| A ja liczyłem że tą robote ktoś już za mnie odwalił a tu nic z tego |
Temat: El Comendante wraca do gry ! |
Klepitko
Wyświetleń: 9211
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Wto 01 Maj, 2007 Temat: El Comendante wraca do gry ! |
| Smokey napisał/a: | | Szczerze, jak dla mnie Fidel mimo wszystkich okropności tworzy specyficzny klimat Kuby. |
Powiedz to Kubańczykom szczególnie zpoza jego rodziny |
Klepitko
|
Forum: Trochę teorii... Wysłany: Wto 01 Maj, 2007 Temat: W celofanie czy bez? |
| Smokey napisał/a: | A ja trzymam w folii, i co jestem gorszy? Uważam że tak lepiej |
Kto powiedział że jesteś gorszy. Poczytałem różna fora i powiem że zdania są podzielone. I bądż człowieku tu mądry i pisz wiersze eh |
Klepitko
|
Forum: Trochę teorii... Wysłany: Pon 30 Kwi, 2007 Temat: W celofanie czy bez? |
| Komu się zaczął to się zaczął ja tam jutro ostro zasuwam. Chyba też tak zrobie i nowe pozostawie w celofanie |
Klepitko
|
Forum: Trochę teorii... Wysłany: Nie 29 Kwi, 2007 Temat: W celofanie czy bez? |
| Długi weekend się zbliża więc masz szanse. A tak z ciekawości ubrałeś zpowrotem wszystkie cygarka? |
Klepitko
|
Wiem tylko nieco za póżno znalazłem twój "celofanowy" wątek. Pisałeś tam że masz zamiar zrobić test 1 cygaro trzymane w celofanie a drugie gołe - są już jakieś wyniki?
Jestem w wielkiej rozterce i nie wiem czy z powrotem nie ubiore cygarek. |
Klepitko
|
| Pewnie problemu przechodzenia smaku nie ma po 1 miesiącu ale co jeśli poleżą razem pół roku? |
Klepitko
|
W sumie temat był już maglowany w kilku miejscach, ale postanowiłem go założyć bo znowu mam wątpliwości. Po lekturze "Cygara" Tada Gage moje ugruntowane zdanie, iż cygaro ma leżeć sobie gołe w humidorku coby lepiej oddychać zostało zachwiane. W wielu miejscach w książce można znaleźć uwagi iż cygara bardzo łatwo jedno od drugiego przejmują smaki. Podany jest nawet przykład, że jeśli na kilka dni koło cygara położy się pieprz to i ono przejmie jego smak. W związku z tym logicznym by było nie zdejmowanie celofanów z cygar podczas przechowywania w humidorze różnych rodzajów cygar. Najlepsze rozwiązanie to oddzielny humidor dla każdego rodzaju cygara tylko, kogo na to stać.
Sam Tad Gage twierdzi, że trzyma cygara w celofanie i nie tracą one nic ze swojego smaku a dopiero na jakiś czas przed planowanym wypaleniem wyjmuje je z niego.
Dodatkowym plusem jest fakt, że celofan chroni przed uszkodzeniem pokrywy, minusem większa chyba łatwość powstania pleśni.
Sam już nie wiem, co o tym myśleć no i jak je przechowywać. |
Temat: Muzyka do cygara |
Klepitko
Odpowiedzi: 295
Wyświetleń: 125443
|
Forum: Muzyka / Film Wysłany: Nie 29 Kwi, 2007 Temat: Muzyka do cygara |
| e zdecydowanie nie jesteś sam. Eleektroniki słucham odkąd pamiętam. Wprawdzie szkoła niemiecka nie należy do moich ulubionych ale Moondownem K. Schulze nigdy nie pogardze choć raczej do cygara mi nie pasi chyba że do jakiejś supersiekiery typu partasa d4. Pozatym elektronike wole na słuchawki niż kolumny. NAjbardziej klimatyczny do cygar z elekto powinien być Vangelis 1492 Conquest of Paradise - w końcu to Columb przytargał do Europy cygara. |
Temat: El Comendante wraca do gry ! |
Klepitko
Wyświetleń: 9211
|
Forum: Full offtopic Wysłany: Nie 29 Kwi, 2007 Temat: El Comendante wraca do gry ! |
| Zrobi im po 4h ale 2 razy dziennie przez piierwszy miesiąc tyle ma do powiedzenia tylko żeby biedak nie potknął się na schodkach jak onegdaj |
| |