Aby korzystać z zawartości forum należy się zarejestrować TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)
Rejestrując się na forum uzyskujesz m.in. rabaty na cygara u forumowych partnerów (sklepy cygarowe). Zapraszamy!

Cigar Aficionado
autologowanie:
Witaj na forum Cigar Aficionado! Aby uzyskać pełny dostęp zaloguj się lub zarejestruj.

Znalezionych wyników: 598
Cigar Aficionado Forum cygarowe
Autor Wiadomość
  Temat: Noooo doooooobra...
Highlander71

Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 24997

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 06 Lip, 2007   Temat: Noooo doooooobra...
Michal napisał/a:
Highlander, taki tekst o 2 w nocy? to chyba typowe nostalgiczne godziny :)
Dzięki za miłe słowa, jeszcze jakbyś tylko mógł coś z tą pogodą zrobić ;)

Szkoda że nic Ci nie napisałem o 4 rano :) to dopiero są godziny ..... a tak na poważnie to pogodą się nie przejmuj , trzeba mieć słoneczko w sercu a reszta to tylko tło.
A kto wie może uda się pogoda i tego też Ci życze!!!

Mam nadzieję że wznosząc toast weselny to gdzieś w skrawkach pamięci nas wspomnisz .
Trzymaj sie i nie zrób jakieś gafy. Jesteśmy z Tobą !!! Powodzenia.
  Temat: wedkowanie
Highlander71

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 10483

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 06 Lip, 2007   Temat: wedkowanie
Jako że kiedyś trochę wędkowąłem (napewno sprzet się już diametralne od tego czasu zmienił) to spróbuję.

Na początek:

- wędka - włókno szklane 1,80 do 2.00 metrów ( dwa lub trzy elementy)
- kołowrotek - najlepiej jakiś nie drogi spining (miałem kiedyś polski Relax)
- żyłka ( w zależności na co masz ochotę wędkować ) ale kiedyś używało się żyłki o nr 40 lub nr 35 - to dość gruba żyłka (może teraz się coś pozmieniało??? ale nie sądzę)
- haczyk to już ważne na jaką rybkę ( małą - mały haczyk i analogicznie aż do tzw. błystek czy grzybków itp) ale zajmijmy się zwyklymi. Tu też do wyboru do koloru, złote, czarne itp.
jedyne wyjście to sklep wędkarski pomoc sprzedającego. Powiedzieć mu na jakim akwenie wędkujemy i jaki gatunek ryby tam występuje.
Więc załóżmy że mamy już prawie wszystko ( trzeba jeszcze kupić spławik i ciężarki do jego wyważenia) ja bym kupił jakiś prosty z balsy - może teraz robią z innych materiałów ale kiedyś robili z balsy.
Dalej wiążemy haczyk , jest prosta metoda wiązania na tzw. ósemkę , wyważamy spławik i już... po przynętę , najpopularniejsza kiedyś - dżownica, namoczona bułka z rozgniecionym czosnkiem , pęczak itp co sie komu zamarzyło ale "glizdy" były na topie , więc łopatka i na działeczkę. Potem robaczka na haczyk, podnosimy lewą ręką kabłąk i płynnym ruchem z finezja ( jedni robią to zza głowy inni z lewej lub z prawej strony) zarzucamy , przekręcamy kilka razy korbką, kabłąk sam zaskoczy trochę zaciągnij żyłkę i..... czekamy na branie i to tak w kosmicznym skrócie to wygląda : moczenie kija , zalecane do tego używanie piersiówki bo czas lepiej mija na urlopie w stanie wskazującym. Życzę wielu wrażeń i udanego połowu Hej

Zapomniałem o karcie wędkarskiej z opłaconymi składkami ale to chyba na mazurach nie jest problem , tym bardziej na własnej działeczce. :smoke1:
  Temat: Noooo doooooobra...
Highlander71

Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 24997

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 06 Lip, 2007   Temat: Noooo doooooobra...
Ja żenilem się w wieku 32 lat, troche żałuję że nie wcześniej , bo życie po 30 jakoś znacznie przyśpieszyło ( to widac po moim syneczku ) , FAKT - co przeżyłem do tego czasu to moje ale nie samymi wspomnieniami człowiek żyje. Pamiętaj że raz obranej drogi nigdy nie zmieniaj. Żeń się , zwiedź świat z żoną , wypalcie troche cygar, poprzytulajcie się przy zachodach słońca nad morzem, budźcie sie o wschodzie słońca w górach. Ten okres będziesz najwspanialej wspominał, potem przyjdzie czas na potomstwo i to właśnie ono zawładnie całym waszym życiem. Kurcze juz stęskniłem się za moim rozrabiakiem, bo to dla niego i dla mojej małżonki żyję....

Wszystkiego najlepszego ....

PS. Wypiję na tę okazję lampkę Caberneta i coś zapalę - Za Wasze Zdrowie - Hej
  Temat: Snooker/Bilard - Idealny sport do cygara
Highlander71

Odpowiedzi: 91
Wyświetleń: 42799

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Pią 06 Lip, 2007   Temat: Snooker/Bilard - Idealny sport do cygara
Snooker to tylko na Symbianie ćwiczyłem, ale w bilard grałem , fantastyczny sport. Zreszta facet w kamizelce pasuje do cygara. Ja bym jeszcze dodał - poker. też fajna zabawa ale na żetony - NIE NA KASĘ!!! Tak dla zabawy nie zawodowo. Zieleń na stole , dym , butla % , lampa nad blatem, karty i idzie wspaniale wspominać "obiadki czwartkowe"
  Temat: Śmieszne
Highlander71

Odpowiedzi: 2428
Wyświetleń: 622089

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Czw 05 Lip, 2007   Temat: Śmieszne

nisko kłaniam się polskim drogowcom :)
  Temat: Euro 2012: organizujemy mistrzostwa!!!
Highlander71

Odpowiedzi: 136
Wyświetleń: 43480

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Czw 05 Lip, 2007   Temat: Euro 2012: organizujemy mistrzostwa!!!
Panowie nie narzekajmy , przeca autostrady u nas były , są i bedą :) i bez opłat !!!
  Temat: Popielnice cygarowe
Highlander71

Odpowiedzi: 147
Wyświetleń: 121627

PostForum: Akcesoria   Wysłany: Czw 05 Lip, 2007   Temat: Popielnice cygarowe
Mam też taką tylko troche większą ( jeszcze dziewica :) ) ale jedzie ze mną w góry więc będzie się dziać.
  Temat: Pochwalcie się waszym kieszonkowym sprzętem...
Highlander71

Odpowiedzi: 127
Wyświetleń: 59701

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Wto 03 Lip, 2007   Temat: Pochwalcie się waszym kieszonkowym sprzętem...
Rozstałem się 6310i - NR1 Noki z monochromatem , obecnie 6630 + LD-3W + BH205.
6630 każdy wie jak wygląda a tak na marginesie jeszcze nie nauczyłem się robić foty komórce :)

O już sie nauczyłem....

Temat: Książki o cygarach
Highlander71

Odpowiedzi: 81
Wyświetleń: 73450

PostForum: Trochę teorii...   Wysłany: Wto 03 Lip, 2007   Temat: Książki o cygarach
Nigdy bym nie przypuszczał że Martynka i cygaro... no no. Szczerze mówiąc to kobieta i cygaro to lux w porównaniu z papierosem na ulicy .
  Temat: Śmieszne
Highlander71

Odpowiedzi: 2428
Wyświetleń: 622089

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Czw 28 Cze, 2007   Temat: Śmieszne
Mozna sobie teraz wyobrazić co sie robi z autkami które są powiedzmy troche zgnite jak ileś tam % w Polsce. Progi i wszystkie wzmocnienia pękaja jak zapałki... i to wszystko przy prędkości bodajże 50 km/h - wykonuje sie takie testy. Zgroza .. a człowiek tak się pewnie czuje za kierownicą...
  Temat: Nauka hiszpańskiego
Highlander71

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 9757

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Śro 27 Cze, 2007   Temat: Nauka hiszpańskiego
Witam sznanowne grono. Zastanawiam się czy ktoś z Zacnych tu Forumowiczów umie język hiszpański ( urzędowy język na Kubie) , może ktos ma jakieś materiały do nauki. Może warto by się choć w podstawowym stopniu nauczyć pospolitych zwrotów itp. Za wszelkie informacje na ten temat z gory dziekuję.

Do następnego dymka :)
  Temat: Muzyka do cygara
Highlander71

Odpowiedzi: 295
Wyświetleń: 125443

PostForum: Muzyka / Film   Wysłany: Czw 21 Cze, 2007   Temat: Muzyka do cygara
Tiger1984 napisał/a:
A mnie dzis cos odbilo i do palonego 3x3 puscilem sobie metal symfoniczny (nightwish)Zajefajna atmosferka :cool1: :palacz3:

Witaj , nie wiem ktorej płyty słuchałeś ale Wishmaster, Once oraz Nemo to mistrzostwo.
A jak masz po ręką koncert "Nightwish from wishes to eternity - live" to dopiero uciecha dla ucha.
Natomiast do cygara hmm... to zależy od sytuacji w jakim owo jest palone. Można np. słuchać:
Paco De Lucia - Almoraima -1976r (do tego lekkie cygaro oraz Cabernet Souvignion)
Joe Satriani - cała dyskografia - ( ciężkie cygaro i dużo starych %)
lub ostatnio odkryte i ogromnie polecane przezemnie:
Peter Kater - Air, Earth, Water oraz Fire - ( długie słuchanie bo 4 płyty po 60 minut, więc może słabszy alkohol hmm.. coś przyjemnego np. Tokaj grono Furmint i długie palenie jakieś Super Coronas ) Pozdrawiam i życze wielu emocji związanych z połaczeniem : 3 żywiołów ( wódy, ognia-czyt. cygara i muzy) Hej.
  Temat: Miejsce gdzie przeglądacie nasze ulubione forum:)
Highlander71

Odpowiedzi: 44
Wyświetleń: 27892

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Czw 21 Cze, 2007   Temat: Miejsce gdzie przeglądacie nasze ulubione forum:)
Akurat w tym tygodniu męcze nocki, jeszcze 3 i weekend a ci sie z tym wiąże : bedzie palone !
  Temat: Miejsce gdzie przeglądacie nasze ulubione forum:)
Highlander71

Odpowiedzi: 44
Wyświetleń: 27892

PostForum: Full offtopic   Wysłany: Czw 21 Cze, 2007   Temat: Miejsce gdzie przeglądacie nasze ulubione forum:)
Wracając do tematu, przeglądam forum tylko w pracy - i tak trzymać :)
  Temat: Miles Davis "Siesta OST"
Highlander71

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 13621

PostForum: Muzyka / Film   Wysłany: Śro 20 Cze, 2007   Temat: Miles Davis "Siesta OST"
Przepraszam że odświeżam taki stary post ale jeśli Miles Davis to " Kind of blue" oraz "Sketches of Spain" polecam tę pierwszą płytę w ciemno , jęśli ktoś już słyszał Milesa to koniecznie trzeba posłuchać Johna Coltrain "Train full of soul". Do tego delikatne cygaro i koniecznie dobry alkohol ( nie koniecznie mocny ale...) Pozdrawiam .

Strona 30 z 30
Skocz do:  
Strona ma charakter hobbystyczny i informacyjny. Przeznaczona jest dla osób powyżej 18 roku życia.

Palenie szkodzi zdrowiu!
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 8