Przesunięty przez: El Comandante Pią 12 Cze, 2015 |
|
Autor |
Wiadomość |
piotr2015 [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 10 Cze, 2015 puffanie w Centrum Krakowa
|
|
|
Mam zapytanie do Kolegów Aficionados?
Gdzie w Krakowie w centrum miasta znajdują się lokale przyjazne dla miłośników cygar???
Nawet w bloku tematycznym Cygarowa Mapa Polski wymieniony jest tylko jeden lokal: Le Scandale.
To zaskakujące ???
Wiem, że w tym zakresie zagubieni są także mieszkańcy Stolicy i błądzą po niezbyt komfortowych lokalach
Chodzi mi o to, by lokal typu raczej kawiarnia, otwarty w dzień, spełniał choćby w przybliżeniu, następujące kryteria:
-centrum miasta
-pomieszczenie raczej zamknięte (w ostateczności tzw.ogródek)
-w miarę przestronny, niezatłoczony, z dobrą technologią klimatyzacyjno-wentylacyjną (ale bez przesady, nie chodzi o bardzo wielki komfort)
-niekoniecznie prowadzący sprzedaż cygar do puffania na miejscu, ale serwujący kawę (to chyba standard)
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Piotr2015 |
|
|
|
 |
VileVicar
Ekspert Aficionado Non serviam

Obecności na FOSCA: 6
Wiek: 47 Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 1923 Otrzymał 1099 piw(a) Skąd: Poznań/Komorniki
|
Wysłany: Śro 10 Cze, 2015
|
|
|
Pianola ul. Senacka 7 - jest pomieszczenie do palenia z pseudo=lożami, kameralne. Paliem tam przez 1,5 roku w co drugi piątek i sobotę miesiąca (2012-13). Mam nnadzieję że nic się nie zmieniło. Polecam. |
_________________ "Bez kapłanów i bez świątyń krwawe łapska bogów nie mogłyby dosięgnąć świata śmiertelników. Czyż nie byłby to raj, przyjacielu ?" Steven Erikson - Ogrody Księżyca
http://baza.fantasta.pl/fantasta.php?id=500
 |
|
|
|
 |
JMJ
Początkujący Aficionado smakosz życia

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 50 Dołączył: 01 Gru 2014 Posty: 303 Otrzymał 249 piw(a) Skąd: Bolanda
|
Wysłany: Czw 11 Cze, 2015
|
|
|
Jak byliśmy na FOSCA, to szukaliśmy takich miejsc na Kazimierzu, raczej było słabo, ale:
tu paliliśmy i było fajnie: Tajemniczy Ogród
a to miejsce znaleźliśmy potem i jest chyba megafajne (chyba, bo tam nie paliliśmy i żałowaliśmy, że go nie sprawdziliśmy): La Havana
No i oczywiście ogródki na Rynku, nie było problemu z paleniem. |
_________________ Luz i spokój, to sobie cenię. Bardziej spokój niż luz...
 |
|
|
|
 |
xiom
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 47 Dołączył: 27 Wrz 2012 Posty: 1274 Otrzymał 882 piw(a) Skąd: Cieszyn
|
|
|
|
W porze letniej w każdym ogródku,
Bliziutko rynku kawiarnia Pianola z pomieszczeniem nie za dużym do palenia (2-3 os dają radę)
http://cafepianola.pl/witamy/ kiedyś chłopaki się tam umawiali. |
|
|
|
 |
piotr2015 [Usunięty]
|
|
|
|
Dziękuję serdecznie Kolegom za wspaniałe namiary |