|
Autor |
Wiadomość |
noxiss
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 05 Maj, 2010 Dominikana, przywiezienie cygar, ceny
|
|
|
Witam
Mój kolega jedzie na Dominikane i tak sobie myślę że dał bym mu pieniądze i by mi przywiózł Humudor z cygarami z Dominikany. Jestem początkującym i chciałem się was zapytać jako specjalistów po ile są tam cygara w opakowaniach ( tych drawnianych [humidorach] ) . Czy 20 Euro starczyłoby na pokrycie kosztów? Drawniane opakowanie a w nim np 10, 12 , 15 cygar ? W polsce jest na to duża akcyza dlatego nie wiem ile by kosztował ten pomysł na Dominikanie. Zarzućcie jakimś pomysłem, firmą cygara, ceną , czy się to opłaca...pozdrawiam all aficianado |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
 |
turbo33
Początkujący Aficionado

Wiek: 43 Dołączył: 14 Paź 2009 Posty: 192 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: gliwice
|
Wysłany: Śro 05 Maj, 2010
|
|
|
za 20e to nawet na dominikanie humidora nie kupi..daj sobie spokoj...jak bedziesz chciał to przywiezie ci jakies podrobki cygar..ale tez nie w znacznej ilosci..w kurortach jak punta cana,bavaro czy puerta plata ceny sa zabojcze...a nie wydaje mi sie zeby jechal do stolicy santo domingo..takze lepiej kup sobie cos w sklepach internetowych..np.akanie lub cigarro...za 80zł cos tam kupisz..z cygar... |
_________________ artur
 |
|
|
|
 |
noxiss
Nowicjusz

|
|
|
|
aha , dzięki ,czyli się nie opłaca.. |
|
|
|
 |
turbo33
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
no raczej nie....ja kupywałem cydara w supermarkecie...na specjalnym stoisku..la aurora i arturo fuente..ale sprzedaja albo całe opakowania,albo cygara w tubach..ale i tak sa to dosc drogie cygara..bez problemow zamawiaj u nas... |
_________________ artur
 |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
|
|
|
A cos bardziej szczegolowo o cenach? |
|
|
|
 |
turbo33
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
niestety szczegolow nie bede podawal bo nie chce wprowadzac w blad...jedynym dobrym miejscem na kupno cygar na dominikanie jest santo domingo,i santiago..sa tam sklepy firmowe i fabryki cygar..niestety nie sadze aby jakis turysta udawal sie tam specjalnie po cygara..jest po prostu daleko od kurortow..santo domingo ok 200km od punta cany,santiago ok 100km od puerta plata |
_________________ artur
 |
|
|
|
 |
|