|
Autor |
Wiadomość |
Maćko
Nowicjusz Arbiter elegantiarum

Wiek: 36 Dołączył: 19 Wrz 2008 Posty: 140 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 23 Paź, 2009
|
|
|
ja używam i nie narzekam
słyszałem opinnie że w porównaniu do 'oryginalnych' xikarów nie utrzymują prawidłowej wilgotności
u mnie wszystko ok i trzyma jak należy około 67-69 % |
_________________ WITHOUT BRAIN WITHOUT PAIN |
|
|
|
 |
Sylwek
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 31 Gru, 2009
|
|
|
używałem "pampersowych kryształków" wilgotnosc trzymaja tak jak powiedzial przedmówca między 67-69 % , a ja mam tylko kube w humim więc cygara miały troszkę wilgotno, dlatego zmieniłem na takie kryształy i trzymają stala wilgotność 65 % (pochłaniają nadmiar, oddają przy niedoborze) dlatego zamówiłem 1 funt (tak na zaś )
ps. jakby ktoś z krakowa chciał mogę trochę użyczyć |
_________________ "Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Ernest Hemingway |
|
|
|
 |
tedjon
Nowicjusz

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 60 Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 39 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: Czw 31 Gru, 2009
|
|
|
Sylwek napisał/a: |
ps. jakby ktoś z krakowa chciał mogę trochę użyczyć |
A jakby chciał ktoś spoza Krakowa? Np. z Częstochowy?
Bywam czasem w Krakowie, albo chętnie zapłacę za przesyłkę pocztą, jeśli to nie zbyt duży kłopot dla Ciebie. Interesowałyby mnie 2 uncje, tzn. ok. 60 gramów. Szczegóły ile by to wszystko kosztowało możemy uzgodnić emailowo. |
_________________ Huna to jest to!
 |
|
|
|
 |
pepeel [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010
|
|
|
Warto pamietac, ze krysztalki sie zuzywaja i trzeba je co jakis czas wymienic
Dowod:
2-letnie krysztalki Xikara |
|
|
|
 |
El Comandante
Ekspert Aficionado Administrator

Zaproszone osoby: 1
Obecności na FOSCA: 11
Wiek: 40 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 2581 Otrzymał 185 piw(a)
|
|
|
|
 |
bq666
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 20 Lip, 2010
|
|
|
Pełny szacunek za tą autopsje pampersa A że aptekę mam po drodze to z ciekawości przetestuje |
_________________ Do tej pory:
phillies vanila;heaven corona rum;3x3 Corona tubos; La Flore de Cano Selectos; Jose L.Pedra Cremas; Heaven Corona Tubos, mojito ;
Zino Classic No.3 Premium Selection; romeo Y Julieta Romeo No.2 tubos; Trinidad Coloniales
 |
|
|
|
 |
Sergiej
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 13
Wiek: 33 Dołączył: 03 Lis 2007 Posty: 1337 Otrzymał 100 piw(a) Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 07 Lis, 2010
|
|
|
Cytat: | Warto pamietac, ze krysztalki sie zuzywaja i trzeba je co jakis czas wymienic |
Hmm, ja mam 3-letnie Passatore i wyglądają jak nowe, są całkowicie białe/przezroczyste. Świetnie trzymają wilgotność... |
|
|
|
 |
JJ
Początkujący Aficionado

Wiek: 37 Dołączył: 25 Sie 2010 Posty: 279 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 17 Gru, 2010
|
|
|
Mam pytanie Siergiej, do swoich kryształkow dodajesz wode destylowana, mieszanke glikolu i wody czy jakis markowy plyn Passatore?
Zastanawiam sie, która opcje wybrac w moim humim, bo korzystam juz od dawna z krysztalkow Xikara i dawaly rade do poki nie wypchalem wszystkich szuflad. Teraz chciałbym miec zródlo nawilzania w kazdej z nich i zastanawiam sie co z tym poczac.
Pozdrawiam,
Jan |
|
|
|
 |
Pramczas
Nowicjusz Pozdrawiam serdecznie.

Wiek: 31 Dołączył: 07 Gru 2010 Posty: 41 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Białobrzegi
|
Wysłany: Pią 07 Paź, 2011
|
|
|
Trochę odświeżę temat. Jak chłonne są kryształki Xikar? Ano wygląda to mniej więcej tak- po lewej suchy kryształek, po prawej kryształek włożony do filiżanki z wodą destylowaną na noc
 |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 2 piw(a): Sergiej, korea83 |
 |
szuba
Początkujący Aficionado

Zaproszone osoby: 2
Wiek: 30 Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 240 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Siedlce/Warszawa
|
Wysłany: Sob 08 Paź, 2011
|
|
|
PIWO za kryształki z pampersa! Genialna sprawa!
Gwardylon... jestem tylko ciekawy jak do tego doszedłeś:P rozbierałeś pampersa na części pierwsze tak dla jaj? Czy juz coś podejrzewałeś że tam może coś być?
ewidentnie najtańsza opcja nawilżania, a że nie ma 70% tylko jest 68% to juz mi wielkiej różnicy nie robi;P |
|
|
|
 |
tomaszszamot
Początkujący Aficionado

Wiek: 35 Dołączył: 17 Sty 2011 Posty: 290 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Pruszków
|
Wysłany: Sob 08 Paź, 2011
|
|
|
Jesli trzymasz w humi glownie kube to 68% jest lepsze niz 70% ktore daja xikary (relanie daja 72% a nawet 73%) |
|
|
|
 |
szuba
Początkujący Aficionado

Zaproszone osoby: 2
Wiek: 30 Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 240 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Siedlce/Warszawa
|
Wysłany: Nie 09 Paź, 2011
|
|
|
Jeśli chodzi o mnie to Kuba zajmuje ok 1/4 humi a w większości Dominicana i Niacaragua więc jak dla mnie to super kompromis:D |
|
|
|
 |
|