|
Autor |
Wiadomość |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 41 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
Wysłany: Sob 31 Sty, 2015
|
|
|
The Judge - damn good!!! |
_________________ 💨💨💨💨💨💨💨 |
|
|
|
 |
Kwiatt
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 33 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1489 Otrzymał 564 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
Świetny film! Obejrzeliśmy go razem z Ewą i oboje byliśmy pod wrażeniem. |
_________________ http://www.cigarblog.pl/ - strona o cygarach pisana z pasją. |
|
|
|
 |
Blaze
Nowicjusz Początkujący

|
|
|
|
Mandarynki - Polecam (dla inteligentnych ludzi) |
|
|
|
 |
Tomasz1984
Aficionado Tomasz

Obecności na FOSCA: 1
Wiek: 38 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 633 Otrzymał 810 piw(a) Skąd: Kobyłka
|
|
|
|
Borsuk napisał/a: | je2bnik napisał/a: | Borsuk napisał/a: | piękne zdjęcia i lekko abstrakcyjna historia, ciekawe inne kino. |
Piękne zdjęcia, piękna muzyka, sceneria i nastrój, błyskotliwe dialogi tylko... o czym jest ten
film? Skończyłem go oglądać nawet obejrzałem całe napisy, które nie lecą po wyciemnieniu
ekranu tylko tak jakby cały czas trwał film. Oglądam, oglądam i nic... i zadaję sobie pytanie o
co chodzi? Ten film się świetnie ogląda, tylko na końcu zamiast wielkiego piękna jest wielkie nic... |
no wiesz, nie będę się bawił w ..co autor miał na myśli.. bo nie o to chodzi, ale film jest o dekadencji, twardym, bezwzględnym pięknie, sztuce, o królu życia. O pięknych kobietach i próżnych mężczyznach, o tradycji i upadku klasyki, o olbrzymich pieniądzach i hedonistycznych obyczajach. O estetyce i modzie, pięknych kreacjach i pustych kobietach.
Nie każdemu musi się podobać, ale nie zgodzę się, że to film o niczym. Na tym moim zdaniem polega wielkie kino, że nie musi być o czymś konkretnie, może być o wielkim pięknie (pod tym tytułem trzeba sobie wrzucić cokolwiek co wymieniłem . |
Zainteresowaliście mnie tą rozmową. Więc postanowiłem zobaczyć. |
|
 |
Kwiatt
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 5
Wiek: 33 Dołączył: 22 Cze 2011 Posty: 1489 Otrzymał 564 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

Wiek: 41 Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 1821 Otrzymał 1572 piw(a) Skąd: Galway, IE
|
Wysłany: Nie 01 Lut, 2015
|
|
|
...a ja właśnie skończyłem oglądać film Patryka Vegi Służby specjalne - mocne kino dla dużych chłopców. Polecam. |
|
|
|
 |
Tomasz1984
Aficionado Tomasz

Wiek: 38 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 633 Otrzymał 810 piw(a) Skąd: Kobyłka
|
|
|
|
Widziałem, bardzo dobry. |
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1385 Otrzymał 478 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
blaugrana napisał/a: | ...a ja właśnie skończyłem oglądać film Patryka Vegi Służby specjalne - mocne kino dla dużych chłopców. Polecam. |
Właśnie skończyłem oglądać, mocny, szczególnie jak powiążesz nazwiska. |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Nie twierdzę, że film był based on true story, ale więcej w nim prawdy niż w Faktach TVNu.
Całej prawdy nie sposób poznać i pojąć, ale w kontekście tego filmu warto obserwować proces Sumińskiego.
Więcej nic nie napiszę, bo seryjny samobójca wciąż grasuje |
|
|
|
|
 |
Highlander71
Ekspert Aficionado The Thirsty Traveler

Obecności na FOSCA: 9
Wiek: 50 Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 1385 Otrzymał 478 piw(a) Skąd: Leszczyny, Polska
|
|
|
|
blaugrana napisał/a: | (...) ale więcej w nim prawdy niż w Faktach TVNu. (...) |
"Niewinni" trzymają w kosmetyczce broń i strzelają sobie w brzuch? Karierowicze wkręceni w gwałty na prostytutkach wieszają się bo czują deprechę ?
RP to nie USA - tutaj nie wierzymy w 9/11
Ale co tam , kto nie widział "Chce się żyć" niechaj zobaczy. |
_________________ Pozdrawiam - Highlander71

|
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Oglądałem ten film, wart obejrzenia. |
|
|
|
 |
Borsuk
Początkujący Aficionado Mlaskmlask-mniammniam:)

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 40 Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 475 Otrzymał 75 piw(a) Skąd: Warszawa
|
|
|
|
W weekend:
Taken 3 (Porwana 3) - straszna szmira, tzn jakoś się ogląda, ale jest tyle nieścisłości w scenariusz, że głowa boli. W porównaniu do poprzednich części to absolutna monetyzacja popularności serii. Główny bohater zabija 100 bandytów, a główny śledczy najwyraźniej o tym zapomina...
Wild Card, z Jasonem Stathamem, i tu fajne kino akcji, niezły scenariusz i spoko gra aktorska, przeciwieństwo Taken... Super zrobione sceny walki.
Boyhood, genialne i super przyjemne kino, historia po prostu o życiu Bardzo fajnie się ogląda. Zdecydowanie jeden z najlepszych filmów jakie ostatnio widziałem, na szczycie z Whiplash. Kręcili go 12 lat, więc cały czas mamy tych samych aktorów, historia jednego chłopca, jednej rodziny przez 12 lat ich życia. |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Pon 02 Lut, 2015
|
|
|
Whiplash, który wszędzie i przez wszystkich jest wychwalany - mnie jakoś nie porwał. Historia taka sobie, scenariusz taki sobie, scenografia taka sobie - no jedynie na wyróżnienie zasługuje postać prof. Fletchera.
...no, ale zawsze musi się znaleźć taki, który się wyłamie z szeregu - dziś padło na mnie |
|
|
|
 |
bonk
Nowicjusz

Wiek: 30 Dołączył: 28 Wrz 2014 Posty: 137 Otrzymał 186 piw(a) Skąd: Wawa/Lubartów
|
Wysłany: Pon 02 Lut, 2015
|
|
|
American Sniper - jestem fanem twórczości Pana Eastwood'a, film bardzo mi się podobał. Szczerze polecam. |
|
|
|
 |
ciuciull
Ekspert Aficionado

Wiek: 50 Dołączył: 10 Kwi 2014 Posty: 1117 Otrzymał 1672 piw(a) Skąd: Warszawka
|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 Służby specjalne
|
|
|
Służby specjalne - Czy któryś z szanownych Aficionado widział to dzieło i może potwierdzić że w ogóle da się to oglądać ? |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015 Re: Służby specjalne
|
|
|
ciuciull napisał/a: | Służby specjalne - Czy któryś z szanownych Aficionado widział to dzieło i może potwierdzić że w ogóle da się to oglądać ? |
...moim zdaniem warto... |
|
|
|
 |
ciuciull
Ekspert Aficionado

|
Wysłany: Czw 05 Lut, 2015
|
|
|
No to zasiadam przed magicznym oknem |
|
|
|
 |
blaugrana
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
ciuciull napisał/a: | No to zasiadam przed magicznym oknem |
Mi bardzo podobały się dialogi. Miłego oglądania. |
|
|
|
 |
ciuciull
Ekspert Aficionado

|
|
|
|
Służby specjalne - Szybkie i dynamiczne kino, dobrze zrobione i dobrze zagrane. Może to nie ekstraklasa i pretendent do złotej palmy ale ja polecam.
 |
|
|
|
 |
kastomer
Początkujący Aficionado el jefe...

Wiek: 53 Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 175 Otrzymał 14 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 06 Lut, 2015
|