|
Autor |
Wiadomość |
OloWawa
Początkujący Aficionado

Obecności na FOSCA: 3
Wiek: 48 Dołączył: 28 Kwi 2013 Posty: 469 Otrzymał 383 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 04 Cze, 2013 Etui przenosne co kupić?
|
|
|
Witam.Mam pytanko i chetnie usłysze wasze rady,spostrzezenia,ewentualnie wady i zalety poszczególnych produktów.
Mianowicie przymierzam sie do zakupu etui przenosnego"podróznego" na powiedzmy 2-3 cygarka np.na wypad w plener,wycieczke,do knajpy itp...
I tu nie jestem zdecydowany co kupic.Wacham sie pomiedzy powiedzmy podwojną tubą-etui stalową albo skórzanym etui na 3 cygarka z cedrem w srodku.Pewnie wiecie o jakie chodzi.Napewno podobne uzywacie i moze ktoś cos podpowie aby przekonac niezdecydowanego Wiadomo mozna cygarko zabierac i zabieram aktualnie na wypad do knajpy w aluminiowej tubie po cygarku ale chce cos wiekszego i ładniejszego
Nie wspomne o zblizajacych sie wakacjach i tu nastepny problem z wieksza iloscia batonow,mozna pewnie specjalny "pancerny"podrozny humidorek z gabka w srodku,ja pewnie posluze sie na czas przejazdu pudelkiem po cygarkach z pillowsami w srodku,no ale na plaze albo do knajpy trza zabrac bardziej elegancko
Generalnie dobre rady mile widziane |
|
|
|
 |
janmierzwiak
Nowicjusz

|
Wysłany: Śro 05 Cze, 2013
|
|
|
ja posiadam takie etui i bardzo polecam |
|
|
|
 |
szuba
Początkujący Aficionado

Zaproszone osoby: 2
Wiek: 30 Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 240 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Siedlce/Warszawa
|
|
|
|
Mam osobiście etui skurzane na 3 cygara i powiem szczerze że słabo się sprawdza...;/ tzn po kilku godzinach cygara zawsze są nieźle podsuszone, kolega kristozalew ma cedrowe pudełeczko Luca di Maggio i bardzo sobie chwali, zamykane na magnes,ładnie wygląda, utrzyma cygara przez kilka godzin. no ale ja z perspektywy pewnie bym kupił pancerny na 5 cygar i na dalsze wyprawy na 10/15
Jednak travel-humidory herf-a-dor/xikar/czy każdej innej firmy sprawdzą się super.
Po pewnym czasie widze że jednak kondycja mich cygar jest ważniejsza od opakowania w jakim przynoszę;/ Dlatego sugeruję żeby się zastanowić... nad pancerniakiem:D |
_________________ - Palisz juz 20lat, gdybyś nie palił mógłbyś sobie kupić teraz nowe Lamborghini.
- A Ty palisz?
- Nie.
- To gdzie twoje Lamborghini? |
|
|
|
 |
Arek
Aficionado

Wiek: 27 Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 663 Otrzymał 48 piw(a) Skąd: Wrocław/Bogatynia
|
|
|
|
O tym etui drewnianym z Lucca di Maggio pisałem w tym miejscu:
http://forum.cigaraficion...ghlight=#125510
Natomiast co do Twojego zapytania to moim zdaniem etui drewniane czy skórzane nadają się, tak jak powiedział Szuba, do wypraw krótkich gdzie to etui jest względnie mało przemieszczane i względnie trzymane w jednej pozycji, chyba że cygara w nim leżące są idealnie doń dopasowane. Natomiast na dłuższe podróże, gdzie musisz to wsadzić do torby i jechać z punktu A do punktu B to jak dla mnie - tylko travel humidory z pianką etc. Nie wiem po jakim czasie trzymania, w tym cedrowym, cygara się staną podsuszone bo nigdy dłużej w nim nie trzymałem cygar, ale nie jest ono jakoś super szczelne więc nie zakładam długiego czasu. |
_________________ Każde cygaro to wydarzenie. |
|
|
|
 |
xiom
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 4
Wiek: 47 Dołączył: 27 Wrz 2012 Posty: 1274 Otrzymał 882 piw(a) Skąd: Cieszyn
|
|
|
|
 |
klochowicz
Ekspert Aficionado

Obecności na FOSCA: 7
Wiek: 32 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 1008 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Poznań
|
|
|
|
xiom napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=_PYXTHXYPyo
I wszystko jasne |
Z racji tego, że wprowadziłem Herf-a-Dory na nasz rynek, nie będę pisał "ochów i achów", ale oprócz tej reklamy jest jeszcze recenzja Kwiatta: http://www.cigarblog.pl/h...or-by-humicare/ Przyłożył się do niej solidnie
P.S. Ci goście z CI, wraz z tym śmiechem z puchy są strasznie irytujący... Nie wiem jak w Stanach na tej podstawie ktoś to kupuje |
|
|
|
 |
OloWawa
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
janmierzwiak napisał/a: | ja posiadam takie etui i bardzo polecam |
he he poogladac moge tylko ile za to by bylo cygarek do spalenia |
|
|
|
 |
OloWawa
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
klochowicz napisał/a: | xiom napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=_PYXTHXYPyo
I wszystko jasne |
Z racji tego, że wprowadziłem Herf-a-Dory na nasz rynek, nie będę pisał "ochów i achów", ale oprócz tej reklamy jest jeszcze recenzja Kwiatta: http://www.cigarblog.pl/h...or-by-humicare/ Przyłożył się do niej solidnie
P.S. Ci goście z CI, wraz z tym śmiechem z puchy są strasznie irytujący... Nie wiem jak w Stanach na tej podstawie ktoś to kupuje |
Nie ukrywam ze jest to najpowazniejszy i jedyny kandydat jesli chodzi o travel bez dwoch zdan,natomiast do transportu krotkiego typu knajpa,impra itp.wezme chyba skorzany na trzy cygarka z cedrem w srodku.Dzieki za podpowiedzi napewno wiele to pomoglo |
|
|
|
 |
lunka01
Doświadczony Aficionado

Zaproszone osoby: 1
Wiek: 40 Dołączył: 01 Kwi 2013 Posty: 959 Otrzymał 447 piw(a) Skąd: Delgany
|
Wysłany: Czw 06 Cze, 2013
|
|
|
Tez mysle o jednym i zapewne kupie tego Herf a dora , dobre opinnie i super cena. Wystarczy zniszczyc jednego BHK w jakims badziewiu i od razu zal ze sie nie wydlao kasy na lepszy gadzet. A w formie zamiennika kup 3x3 albo cos lepszego w tubie zeby byla wkladka z cedru i tymczasowo bedzie[ |
_________________ https://www.youtube.com/w...RDMMsy_BaUwOGjI
JAK CI SIE MOJ POST O D**** MARYNY NIE PODOBA TO WCISNIJ IKONKE IGNORUJ W PRAWYM GORNYM ROGU MOJEGO POSTU |
|
|
|
 |
OloWawa
Początkujący Aficionado

|
|
|
|
lunka01 napisał/a: | Tez mysle o jednym i zapewne kupie tego Herf a dora , dobre opinnie i super cena. Wystarczy zniszczyc jednego BHK w jakims badziewiu i od razu zal ze sie nie wydlao kasy na lepszy gadzet. A w formie zamiennika kup 3x3 albo cos lepszego w tubie zeby byla wkladka z cedru i tymczasowo bedzie[ |
Mam pare tub |
|
|
|
 |
Meren
Nowicjusz

Wiek: 39 Dołączył: 23 Sty 2012 Posty: 115 Otrzymał 11 piw(a) Skąd: lubelskie
|
|
|
|
Jeśli w czymś to pomoże - ja również zdecydowałem się na Herf-a-Dor'a. Na naszym rynku nie widzę lepszej alternatywy. |
|
|
|
 |
|